Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

Τί έμαθα στο Μπαχρέϊν

Πριν μερικά χρόνια είχα πάει στο Μπαχρέϊν, επαγγελματικό ταξίδι. Επήαμεν να κάμουμεν μιαν παρουσίαση στην πιο μεγάλη τράπεζα τζικάτω.

Που την παρουσία μου στην εν λόγω τράπεζα εκάμαν μου εντύπωση 3 πράματα:

Το πρώτον είσhεν να κάμει με το aircondition (το οποίον τζικάτω δουλεύκει 24/7). Ήταν στο πάτωμα. Επαρπάτας τζι ένιωθες κρυόν αέραν πουκάτω σου. Αν τύχει να μπείς με το κοντοτσιάτταλον τζιμέσα, εννα ριάσουν τα αχαμνά σου.

Το δεύτερον πράμαν που μου έκαμεν εντύπωσιν ήταν το ψυγειούιν που είχαν για το νερόν (ποτζίνα που έχουν μπουκκάλλαν πουπάνω τζαι 2 φουντανούες, μιαν για κρυόν τζαι μιαν για βραστόν νερόν, εκατάλαβες). Έννεν ακριβώς το ψυγείον αυτόν καθεαυτόν που μου έκαμεν εντύπωσιν. Πάω που λαλείς να πιώ νερόν όντας κοριζιασμένος. Πιάννω το ποτηρούιν το πλαστικόν που τον ειδικό σωλήνα που ήταν ενσωματωμένος πας το ψυγειούϊν χωρίς να δώκω ιδιαίτερην προσοχήν. Βάλλω νερόν κρυόν, πίννω, ξαναγεμώννω το, πίννω αλλό λλίον τζαι ύστερα συνειδητοποιώ ότι το ποτήριν που εκράτουν ήταν κωνικό. Ποτούτο δηλαδή:


Μες το ποτηρούιν είσhεν μείνει λλίον νερόν. Για μιαν στιγμήν έμεινα τζι εθώρουν το ποτήριν όπως τον χαντακωμένον. Υπό κανονικές συνθήκες (τζαι εφόσον εν είσhεν κάλαθον των αχρήστων δίπλα που το ψυγειούϊν) ήταν να το αφήκω κάπου το ποτηρούιν, πας σε κανένα γραφείο, κανένα πάγκο, κάπου τελοσπάντον. Το κωνικό το ποτηρούι όμως πού ήταν να το αφήκω αφού εν εστέκετουν; Τζαι είσhεν τζαι νερόν μεσα; Κόψιμον του νού τους οι μουλλάες α! Πράμαν που εσκεφτήκαν για να μεν γεμώννει ο τόπος ποτηρούθκια. Τελικά επήα τζαι ήβρα έναν κάλαθον σε ένα γραφείο τζαι επέταξα το ειδάλλως ήταν να το πάρω μαζί μου.

Το τρίτον πράμα που μου έκαμεν εντύπωσιν ήταν οι τουαλέττες τους. Είμασταν ώρες πολλές τζιαμέ οπόταν σε κάποιαν φάσην έθελα να πάω να κατουρήσω. Ερώτησα, είπαν μου που εν οι τουαλέττες τους τζαι επήα. Καθαρές σhιόνιν οι τουαλέττες, οφείλω να το ομολογήσω.
Μπαίννω μες την τουαλέτταν, κλείω την πόρταν, φκάλλω την πόξω τζαι αρκέφκω τζαι κατουρώ. Το μμάτιν μου διά γυρόν του δωματίου τζαι γυρεύκει το κωλόχαρτον για να κόφκω στράταν (διότι όσον τζαι να την αντινάξεις, έναν σκούπισμαν θέλει το). Κωλόχαρτον ούτε για δείγμαν! Τζαι εν ήταν να πείς ότι απλά έλειψεν...εν είσhεν ούτε κωλοχαρτοβαστόν. Είσhεν όμως ενσωματομένον ντουσh. Ναι ακριβώς! Εκρέμμετουν το τηλέφωνον του ντουσh τζιαμέ που εμείς έχουμεν το κωλόχαρτον. Ωσπολλάτε που είχα χαρτίν μες την πούγκαν μου τζι εγίνην η δουλεία μου!
Εδημιουργήθηκεν μου η απορία τί κάμνουν με το θέμαν οι μουλλάες που παν να κάμουν την ανάγκην τους. Μπαίννουν μέσα με τες τζιελλαπίες (οι κακές γλώσσες λαλούν ότι εν φορούν σώβρακα πουκάτω που την τζιελλαπίαν), κατουρούν/σhιέζουν με το συμπάθκιον τζαι ύστερα πλυννήσκουνται μπροστά/πίσω; Τζαι πού σκουπίζουνται αφού ούτε κωλόχαρτα έσhει, ούτε μαντηλιές;! Αντράπηκα να ρωτήσω πάντως...


8 σχόλια:

 1. Χεχεχε...
  έτσι κάμνουν ναι, αν δεν κάμνω λάθος έσhει να κάμει με τη θρησκεία τους η καθαριότητα του συγκεκριμένου μέρους/μερών του σώματος. Τωρά πως τζαι γιατί εν ηξέρω. Χαρακτηριστικόν εν ότι άμαν πεθάνουν λούνουν το σώμα του νεκρού (επιάσαμεν τα μακάβρια) τζαι το σαπούνι που μεινίσκει μπήουν του το στην όπισθεν...πεεεε !!!
  Επίσης κάποιοι Πακιστανοί μουσουλμάνοι που εδουλεύκαν στον developer που εγόρασα το σπίτι μου , εθώρουν τους να κουβαλούν μπουκάλες του νερού άμαν ήταν να παν για ανάγκην τους σε τζείνο το "αποχωρητήριο εκστρατείας". Ερώτησα τους γιατί τζαι είπαν μου τον λόγο, νάκκον αντροπιάρικα η αλήθκεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εν τυχερός ο πεθαμμένος (τρόπος του λέγειν) δηλαδή αννέν σαπούνι σκέττο που κρατούν τζαι όι shower gel! Όι λαομόν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. έχει συγκεκριμένο χέρι με το οποίο σκουπίζονται και με το οποίο ποτέ δεν κάνουν χειραψία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @Mana
  Πρέπει ναν με το αριστερό που σκουπίζουνται γιατί όσες χειραψίες έκαμα τότε ήταν με το δεξί. Εκτός τζι αν μας εκάμαν κανέναν χιλλέν τζι εν επείραμεν πρέφαν! Όι λαομόν λαλώ σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. χαχαχα
  τούτο με τα ποτηρούθκια ήρτε τζαι στην Αγγλία πάντως. επία προχτές στον γιατρό τζαι είσσιεν.
  το καλό ένει ότι εν χάρτινα τζιόλας τζαι εν οικολογικά. άρεσε μου η ιδέα τζαι εντυπωσιάστικα όσο τζαι εσύ..!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. χαχαχαχχαα!
  Ρε φίλε, εν το επερίμενα που σέναν, Κυπραίος ον να μεν το σκεφτείς. Το ποτηρούϊν έπρεπεν να το βάλεις πούκουππα πας σε κανέναν πάγκον, λλίες στακσιές ποτζεί ποδά, εν έσιει πρόβλημαν.
  Όσον αφορά το άλλον με την τουαλέττα, φαντάζουμαι να την λούνουσιν, να μεν ιστεγνώνει καλά τζιαι να κυκλοφορούν μετά τησν τράπεζαν με τες τζιελλαπίες τζιαι να τους διά πουκάτω το ρεύμαν...μπρρρρ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @Itsmylife
  Φίλε ομολογώ ότι εν το εσκέφτηκα να το φήκω πούκουππα το ποτηρούιν, μάλλον επειδή εντυπωσιάστηκα που την ιδέα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...