Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

You want money, I want quality. Eventually I will win, you know that

Ξεκινώντας το εγχείρημα "κτίσιμο σπιτιού" είχαμεν πει εξ' αρχής ότι κανόνας απαράβατος είναι να μεν μπλέξουμεν γνωστούς/συγγενείς μέσα. Καραττίν δημιουργούνται παρεξηγήσεις σε έτσι περιπτώσεις τζαι αμαν ο άλλος εν συγγενής ψιλο-στενοχωρκέσαι να του πείς "εν μαύρη τζαι γέριμη η δουλειά που έκαμες, ξανακάμε τα". Ομολογώ ότι σχεδόν ετηρήσαμεν το στο έπακρο τούτο. Τζαι λέω "σχεδόν" γιατί στο θέμαν του παρκέ ενεκατώσαμεν κάποιον γνωστόν.

Και έρχομαι στο ψητόν της ιστορίας...

Ας ονομάσουμε τον γνωστόν Πραξιτέλη (όι εν έshει γιον που τον λαλούν Ερμή. Ο Ερμής του Πραξιτέλους εν άλλου). Ας ονομάσουμεν επίσης την υπάλληλον Α' Μυρούλλα, την υπάλληλο Β' Στέλλα τζαι τον υπάλληλο Γ' Μέλιο. ΟΚ, τωρά που ονομάσαμεν τους ήρωες μας, πάμεν στο δια ταύτα.

Κλείουμεν την δουλειάν με την εταιρία που δουλεύκει ο Πραξιτέλης, κανονίζει μας τζαι "καλήν" έπτωση οπόταν μια χαρά. Εννοείται βέβαια ότι μας ετάξαν ΑΑΑ' δουλειάν.

Πέρα που το παρκέ, η δουλειά επεριλάμβαννεν τζαι τη σκάλα (τζαι τζίνη με παρκέ) που οδηγεί στο δωμάτιο της σοφίτας. Εν κανονική σκάλα τζι όι ποτζίνες τες πτυσσόμενες μιας τζαι η σοφίτα εν κανονικό δωμάτιο.

Εβάλαν το παρκέ στα σκαλοπάτια της σκάλας τζαι στα "τελιώματα" των σκαλιών (μπροστά τζαι στα πλευρά δηλαδή) εβάλαν ξύλινες πάσες τες οποίες εβάψαν με το φρουτσίν επιτόπου με ένα χρώμα που επλησίαζεν (τάχα) το χρώμα του παρκέ. Το κάτω μέρος τζίντον ξύλινων πάσων εν το εβάψαν (προφανώς θα εσκεφτήκαν ότι εν θα shύψει κανένας για να το προσέξει - did I not make it clear enough that details make the difference?).

Ετελιώσαν τζαι εφύαν οι εργάτες. Έχουμεν έναν υπόλοιπον για να τους ξοφλήσουμεν.

Πιάννω που την ίδια μέρα τηλέφωνο τον Πραξιτέλη. Ακολουθεί πάνω-κάτω ο πιο κάτω διάλογος (Ε=εγώ, Π=Πραξιτέλης):

Ε: Πραξιτέλη γειά σου ο Ινβίκτους είμαι, ήνναμπου κάμνεις είσαι καλά;
Π: Καλά Ινβίκτους μου εσύ;
Ε: Καλά τζι εγώ. Μα πε μου, ετελιώσαν τα κοπέλια σας με τη δουλειά οξά εννα ξανάρτουν;
Π (γυρίζει προς τη Μυρούλλα τζαι ρωτά την, τζίνη λαλεί του ότι ετελιώσαν): Ετελιώσαν απότι μου λαλούν δαμε. Έμεινεν κανέναν υπόλοιπον οξά εξόφλησες μας;
Ε: Έχουμεν υπόλοιπον
Π: Ε εννα πρέπει να το κανονίσεις ρε Ινβίκτους μου άμεσα τζίνον...
Ε: Υπάρχει έναν πρόβλημαν
Π: Ήντα πρόβλημαν;
Ε: Όμορφον τζι ωραίον το παρκέ που εμπήκεν αλλά η δουλειά πας τη σκάλα εν μου άρεσεν. Τα τελειώματα των σκαλιών εν πογιατισμένα στο shιέριν, το χρώμα έshει διαφοράν που το χρώμα του παρκέ τζαι πουκάτω εν απογιάτιστα. Γιατί εν εμπήκεν τσεκολαδούρα τζαι τζιαμέ που εν το ίδιον ακριβώς χρώμα με το παρκέ;
Π (με τζίνο το ύφος το "άκουμε-που-σου-λαλώ-τζι-εν-η-δουλειά-μου"): Κοίταξε να δεις Ινβίκτους...το χρώμαν μεν σε ανησυχεί. Με τον τζαιρόν εννα ωριμάσει το ξύλο τζαι το χρώμαν εννάρτει να δέσει με το άλλον το χρώμα του παρκέ τζι εν θα φαίνεται η διαφορά. Όσον αφορά για τη τσεκολαδούρα, εν μπαίννει τζιαμε τσεκολαδούρα ποττέ γιατί καταστρέφεται εύκολα, τζαι εν MDF τζαι πάντα μπαίννει solid ξύλο κλπ κλπ
Ε: (τζι αν μείνει ανώριμο; Ξύλον απελέτζιητον που λαλούμεν;) ΟΚ, να μπεί solid ξύλο αλλά να βαφτεί σωστά τζαι να γινεί δουλειά συσταρισμένη. Η δουλειά που έγινεν δεν με ικανοποιεί.
Π: Άσε νάρτω να το δούμεν μαζίν επιτόπου. Πιάσμε που εφτομάς τηλέφωνο να κανονίσουμε τζαι να κανονίσουμεν τζαι τζίντο υπόλοιπον
Ε: (ππέσε που τζίντο πλευρόν) ΟΚ

To cut a long story short, μετά που αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα εν ήβραμεν μέραν που να βολεύκει να συναντηθούμεν με τον Πραξιτέλη. Εν το μεταξύ τες 3-4 μέρες που επροσπαθούσαμεν να κλείσουμεν ραντεβού έπιασεν με τηλέφωνον πρώτα η Μυρούλλα τζαι μετά η Στέλλα για το ίδιο θέμα: το υπόλοιπο.

Ο διάλογος κάθε φοράν ήταν ο ίδιος:

Μ/Σ: Ναι γειά σας, τον κύριο Ινβίκτους παρακαλώ
Ε (προφανώς εγώ είμαι αφού πιάννεις με πας το μόπαϊλ): ο ίδιος
Μ/Σ: Κύριε Ινβίκτους γειά σας από εταιρία ΠΠΑΣΑ-ΠΠΑΣΑ παίρνω, εν σχετικά με ένα υπόλοιπο που έχετε. Να στείλω κάποιον να παραλάβει την επιταγή;
Ε: Όι να μεν στείλεις. Υπάρχουν κάτι εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιηθούν πρώτα τζαι μετά εννα έρτω ο ίδιος να κανονίσω το υπόλοιπο
Μ/Σ: Τί εκκρεμότητες; Εν ετελιώσαν οι εργάτες;
Ε: Ετελιώσαν αλλά έshει κάποια πράματα που θέλουν φτιάξιμο. Εμίλησα ήδη με τον Πραξιτέλη
Μ/Σ: Α ΟΚ

Εψές εξαναμιλήσαμεν με τον Πραξιτέλη. Εξαναείπεν μου τες ίδιες ιστορίες για τες πογιές, τες τσεκολαδούρε κλπ κλπ. Τζαι είπα του τζι εγώ ξανά ότι προσέχω τη λεπτομέρεια τζαι ότι θέλω δουλειές άψογες. Τζαι είπα του νάρτουν, να τα φκάλουν, να τα τρίψουν, να τα ξαναπογιατίσουν σωστά τζαι με το σωστό χρώμα τζαι να τα ξαναβάλουν. Τζαι εννοείται ότι εξανασυνάφερεν μου το υπόλοιπον τζαι εννοείται ότι επανέλαβα του ότι το υπόλοιπο θα τακτοποιηθεί όταν γινεί η δουλειά όπως πρέπει.

Τζαι επειδή εκατάλαβα ότι θα είπεν πουμέσα του "μα πόσην παραξενιάν σιόρ τζαι τούτος" είπα του ότι που ΟΥΛΛΟΥΣ όσους εδουλέψαν/δουλεύκουν στο κτίσιμο του σπιθκιού απαιτώ άψογη δουλειά, nothing less. Τζαι ναι, έβαλα τους πολλές φορές τζαι εκάμαν το ίδιον πράμαν ξανά τζαι ξανά τζαι ξανά ώσπου να γινεί όπως το ήθελα. Γι' αυτόν ντήαρ αναγνώστη ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΟΦΛΟΥΜΕΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕΝ 100% ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Πάντα αφήννουμεν έναν υπόλοιπον αν έshει ατέλειες. Αν δεν έχουν να παίρνουν λεφτά, εν θα πατήσουν να σου το σάσουν! Trust me!

Οπόταν αφού είπα του Πραξιτέλη (ξανά) τί πρέπει να γινεί, είπα του να στείλει κάποιον να τα σάσει τζαι ότι εν χρειάζεται να βρεθούμεν. Να κόφκουμεν στράταν. Είπεν μου ΟΚ.

Σήμερα το πρωϊν έπιαν με τηλέφωνο ο Μέλιος:

Μ: Ναι γειά σας, τον κύριο Ινβίκτους παρακαλώ
Ε (προφανώς εγώ είμαι αφού πιάννεις με πας το μόπαϊλ): ο ίδιος
Μ: Κύριε Ινβίκτους γειά σας από εταιρία ΠΠΑΣΑ-ΠΠΑΣΑ παίρνω είμαι ο Μέλιος, εν σχετικά με ένα υπόλοιπο που έχετε. ΕΝ ΟΚ να περάσω να παραλάβω την επιταγή;
Ε: Το υπόλοιπο εννα τακτοποιηθεί μόλις τελιώσουν κάτι εκκρεμότητες που υπάρχουν. Εμιλήσαμε ήδη εχτές με τον Πραξιτέλη.
Μ: Είναι κάποια επιπρόσθετη δουλειά δηλαδη;
Ε: Όι έννεν επιπρόσθετη δουλειά. Εν δουλειά που εγίνικεν αλλά δεν έγινε σωστά τζαι εζήτησα να ξαναγίνει. Όταν τελιώσει εννα περάσω ο ίδιος που τα γραφεία σας να τακτοποιήσω το υπόλοιπο
Μ: Α εντάξει κύριε Ινβίκτους, καλή σας μέρα
Ε: Καλημέρα

Εσκέφτηκα ότι μπορεί να παίξουν πελλόν τζαι να μεν έρτουν να τα σάσουν. Αλλά επειδή το υπόλοιπον εν τετραψήφιο νούμερο εν νομίζω να τους συμφέρει. Αν πάλε πουν σικκιμέ τζαι όντως παίξουν πελλόν, με γεια τους με χαρά τους. Θα βάλω τον πελεκάνο μου να τα σάσει (δωρεάν, τόσες σιηλιάες έπιαεν που λλόου μας) τζαι τα λεφτά του υπολοίπου θα γίνουν μια ωραιότατη μεγάλη τηλεόραση. Ίδωμεν...

9 σχόλια:

 1. Κύριε Ινβίκτους γειά σας από εταιρία ΠΠΑΣΑ-ΠΠΑΣΑ παίρνω...
  Χαχαχα ωραίον όνομαν τους ήβρες!
  Φίλε μου πολλά καλά κάμνεις. τζιαι να μεν ισκεφτείς ότι εν γνωστός. Μισή αντροπή δική του!
  Τζιαι μέναν έκαμεν μου παρόμοια πράματα ο πελεκάνος, τζι ακόμα περιμένω να τα σάσει. Φυσικά τζιαι τζείνος περιμένει το υπόλοιπον..!
  Έτσι θέλουν τούτοι. Τζι ακόμα να τους βάλλεις να σου διούν γραπτώς τες προσφορές τους, ΜΕ ΟΥΛΛΕΣ τες λεπτομέρειες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. to loipon
  miallon voukkon vale, mialin kouventa men pis, pou mou ipe tze mena enas filtatos... :) tze emis ethelamen ta oulla telia, alla pollakis tin epathamen..tze aman mpis mes to spiti ena vriskis aipia siga siga...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @Itsmylife
  Έτσι κάμνω φίλε, εν τους αφήννω σε ησυχίαν. Τζαι εννοείται ότι απαιτώ τα γραπτώς ούλλα όπως επίσης τζαι τες δικές μου εντολές διώ τους τες τζαι γραπτώς για να είμαι καλυμμένος. Για να υπογράψω το συμβόλαιον τζαι να αρκέψουμεν χτίσμαν επελέκουν τους 3 μήνες πίεννε-έλα τζαι κάμε αλλαγές

  @she demon
  Φίλτατη ορνιθο-specialist, εν τζαι έχω την ψευδαίσθηση ότι θα μπώ σπίτι τζαι θα είναι ούλλα τέλεια. Προσπαθώ όσον μπορώ όμως να κάμω minimize τζίνα που εννα έβρω μπροστά μου πιο ύστερα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ypologizw kai egw na arkepsw spiti se 3 xronia. Tha se orisw geniko diapragmateuth, afou apo oti fainetai perna sou :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @chrys
  Σε τρία χρόνια α; Έshεις αρκετό χρόνο για να προετοιμαστείς. Μάζεψε ούλλην την υπομονή σου τζαι πέταξε ούλλες τες αντροπές σου ως τότε. Προπαντώς όμως, φρόντισε ΠΡΙΝ ξεκινήσεις να έshεις μες το μυαλό σου όσο το δυνατό πιο ολοκληρωμένη εικόνα του τί θέλεις να χτίσεις και του πώς θέλεις να το χτίσεις. Τζαι πριν πάρεις οριστικές αποφάσεις, ερεύνα καλά τις εναλλακτικές επιλογές σου. Εδώ θα είμαστε να λέμε για το τί πάθαμε και το τί μάθαμε από αυτή την εμπειρία :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο λόγος που σε πιέζουν για το υπόλοιπο είναι διότι είναι συνήθης τακτική πελατών να βρίσκουν αμέ για να αποφύγουν να πληρώσουν, ιδίως όταν το σπίτι είναι στα τελειώματα του, τζαι αρκέφκουν να λείφκουν τα λεφτά. Βασικά επανικοβλήθηκαν ότι μασhεσαι να κλώσεις τζαι να τα φας.. και ξέρεις πόσο devastating τούτο είναι για μια εταιρεία. Το λεγόμενο εβάλαμεν που την πούγκα μας ή εφκήκαμε total loss. Αναρωτιέμαι πάντως αφου τα πιάνεις όλα γραπτώς γιατί δεν ήξερες πως θα γίνονταν τα τελειώματα της σκάλας?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. χαχαχαχ! Κλασσικό σενάριο προσπάθειας συνεννόησης με τους "μάστρους."

  Έχω άπειρα παρόμοια προσωπικά παραδείγματα να παραθέσω. Μια φορά ένας μας έβαψε το παρκέ και αντί για καφέ, βγήκε κόκκινο. Επέμενε ότι το κόκκινο και το καφέ είναι σχεδόν τα ίδια χρώματα!

  Άσε, αν δεν παντρέψεις κόρη και αν δεν χτίσεις σπίτι δεν έμαθες τίποτε σ' αυτή τη ζωή!

  Παρεμπιπτόντως, εφύρτηκα στο:
  Π: Πιάσμε που εφτομάς τηλέφωνο να κανονίσουμε τζαι τζίντο υπόλοιπον.
  Ε: (ππέσε που τζίντο πλευρόν) ΟΚ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @Ανώνυμε των 5:42
  Φροντίζω γενικώς να απλώννω το shέριν μου ως τζιαμέ που φτάνει. Εν μου αρέσκει να χρωστώ λεφτά. Συνεπώς αν δεν έχω λεφτά για κάτι απλά δεν θα το κάμω. Τωρά εννα μου πεις, μα τούτον εν τζαι ξέρει το η εταιρία...σωστά εν το ξέρει. Ξέρει όμως ότι ήμουν (και είμαι) εντάξει στες πληρωμές μου so far. Σε παραπέμπω σε προηγούμενο ποστ όπου θα δεις ότι της εν λόγω εταιρίας έδωκα της λεφτά ενώ ο επιστάτης δεν είshεν σκοπό να μου τα ζητήσει.
  Όσον αφορά το ότι έχω γραπτώς τα πράματα. Βεβαίως τζαι τα έχω. Γραπτώς όμως η συμφωνία μας μιλά για "σκάλα με ξύλινα τελειώματα πογιατισμένα στο χρώμα του παρκέ"...εν λαλεί "σκάλα με ξύλινα τελειώματα πηλοχρισμένα κοκκινο-καφετιά τζαι απογιάτιστα πουκάτω"

  @Anti-Christos
  Ιστορίες να θέλεις φίλε! Θα τες καταγράψω δαμέ σιγά-σιγά τες εμπειρίες μου τζαι τα όσα τραγελαφικά έζησα χτίζοντας. Καλάν για την αχρωματοψία των "μαστόρων" εν το συζητώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...