Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Θέλεις το portrait ή landscape;Επιστήμονες στο Wake Forest University Baptist Medical Center (πιο μεγάλον όνομα άλλη φορά) αναπτύξαν μια τεχνολογία (βασισμένη στο γνωστό ink-jet printing technology) για να "τυπώνουν" κύτταρα και ιστούς. Τούτο που εφάνταζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας -το "τύπωμα" οργάνων δηλαδή- τελικά μπορεί να μην είναι τόσο απίθανο. Οι ειδικοί εκτυπωτές μπορούν να τυπώσουν νέα κύτταρα πάνω σε πληγές. Ψεκάστε-σκουπίστε-τελιώσατε με την κυριολεκτική έννοια!

Υπάρχει σχετική πληροφόρηση επ' αυτού εδώ.

Επειδή μπορώ να δώ λλίον πιο μακριά, ήδη μπορώ να φανταστώ πώς θα εφαρμοστεί τούτη η νέα τεχνολογία στην Κύπρο. Μα εσκέφτηκες δηλαδή τί θα γίνει αν αρχίσουν να διαφημίζουν printers που τυπώννουν όργανα δακάτω;

Ήδη μπορώ να φανταστώ την κάθε Μυρούλλα να τραβά που το shέριν τον κάθε Σταυρή για να τον πάρει στον ειδικό γιατρό (τζίνον που έshει τον σούπερ-ντούπερ εκτυπωτή) για να του τυπώσει νέον όργανον! Ναι ναι, εκατάλαβες για ποιον όργανον λαλώ!

Θα γίνονται τεράστιες ουρές στα νοσοκομεία τζαι θα ακούεις τες "παραγγελίες":

"τύπωσμας μιαν Α5...αλλά κάμε check το φίτ-ττου-ππέϊτζ να πιάει ούλλον το σάϊζ"
"εμείς θέλουμεν την landscape, να έshει πάχος"
βέβαια θα υπάρχουν τζαι οι αχόρταγες που θα παραγγέλλουν Α4 μέγεθος όπως θα υπάρχουν τζαι τζίνες που θα θέλουν εκτύπωση σε μαύρο χρώμα.
Τζαι τί να πεί τζαι ο φτωχός ο Σταυρής; Εννα κάτσει τζιαμέ να καρτερά τη σειρά του για το τύπωμα μπας τζαι δεί χαρά στα σκέλια η Μυρούλλα.

Φυσικά θα υπάρχουν τζαι οι Σταυρήες που θα στήσουν πόϊν τζαι θα φατshήσουν τζαι το shέριν τους πας το γραφείο του γιατρού.

"Αν θα μου τυπώσει εμέναν Α5, να σου τυπώσει τζι εσέναν τζινούρκα κωλομέρκα...αλλά να μέννεν Α3 landscape τούντην φοράν!"

16 σχόλια:

 1. Nai geia sas, ekama rantebou gia na mou tiposete ena zeukari 34D.
  Einai etoimo?

  hehehehehehe

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @postbabylon
  Πρέπει να διευκρινήσεις όμως ότι τα θέλεις landscape. Εκτός τζι αν τα θέλεις portrait να κρέμμουνται χεχεχε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. οκκέι, ποιός εργάζεται ποιόν δαμαί?

  δηλαδή έννα βάλλω το σιέριν μου που έκρουσα με το βραστό το νερό πουκάτω τζι έννα πιτούν πάνω μου νέαν πέτσαν?

  τζι αν εν μιτσιά η βούκκα μου, η μούττη μου, το στήθος μου, το μερίν μου έννα κάθουμαι πουκάτω που το πρίντερ να μου πιντώνουν δέρμαν απευθείας?

  τωρά έβαλες με σε σκέψεις... αν θέλω να αλλάξω κανέναν όργανο?

  πότε έρκεται κύπρον τούτος ο πρίντερ? έννα κάμει περιοδείαν?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @Neerie
  Ενννα πρέπει να το στεγνώσεις το shέριν σου πρώτα τζαι ύστερα να το βάλεις να σου πιτήσουν πέτσαν γιατί ύστερα εννα μεν κολλά.
  Όσον αφορά τες υπόλοιπες απορίες σου...
  Κοίταξε να δεις...σε πρώτη φάση θα έρτει δακάτω έναν average μοτέλλον του εκτυπωτή. Εν θα έρτει τζίνον με τα full-features που τυπώννει 10 μίλλες το λεπτό.
  Θέλεις νέον βυζίν; Θα σταθείς τζιαμέ τζαι θα φέρει ο ντόκτορ το μηχάνημα, φίsh-φίsh να σου τα τυπώσει on the spot.
  Θέλεις νέον κωλομέριν; Θα shύψεις (αναγκαστικά) τζια θα φέρει ο ντόκτορ το μηχάνημα, φίsh-φίsh να σου το τυπώσει on the spot.
  Για εξτρήμ εκτυπώσεις ή για εκτυπώσεις σε σημεία που έννεν εύκολα προσβάσιμα mind you, θα πρέπει να περιμένεις το full-feature μοτέλλον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Να παραγγέλλουν 2-3 κάθε φορά (όργανα) να έχουν τζαι σπέαρ.
  Ή να τα δουλεύκουν τζαι τα 3 μαζί, εφαντάστηκες?
  Ή ακόμα να τα δουλεύκουν τζαι σε διαφορετικούς τόπους, Λευκωσία Λάρνακα Λεμεσό ας πούμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Να το κάμω λλίον πιο εξτρήμ το πράμα...
  Να κάμουν συσκευήν που να είναι φωτογραφική τζαι εκτυπωτής 2-σε-1. Biolaroid ένα πράμα. Είδες έναν όργανον τζαι άρεσεν σου; Φκάλλεις την Biolaroid, τραβάς του μιαν φωτογραφίαν τζαι τσακ! τυπώννει σου το όργανον ευθύς αμέσως! Πώς ήταν οι παλιές καλές Polaroid...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @Koullaws = xaxaxa, u rule. τζε έτσι ούτε κάττα ούτε ζημιά. γουατ χαπενς ιν νικοσια στεης ιν νικοσία και ούτω καθεξής τζε λύνεται τζε το πρόβλημα αγαμίας των γυναικών λόγω λειψ-οργανίας..χαχαχα

  @ Invictus = εν να πάω μετά να διαβάσω το άρθρο και θα επανέλθω με σχόλιο. Πάντως για την Μυρούλα να σου πω ότι εν είναι το σαηζ που μετρά(εκτός και αν είναι τόσο μίνι που θέλεις ναυτική πυξίδα και τηλεσκόπιο να το έβρεις)Αν ο Σταυρής εν ηξέρει να το τρίφκει το πιπέρι τζε jumbo να την κάνει οκκα τετρακόσια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @she demon
  "It's not how big it is, it's how you use it" που λαλούν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Περίμενε γιατί ένα 34D με ενδιαφέρει άμεσα. μετά που θα τυπώνεις το νέο το όργανο, πως θα το εφαρμόζεις; θα μπορεί να μπει πάνω σου ή απλά θα το κρατάς σε κόλλα να το επιδεικνύεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. @Mana
  Μα δεν τυπώνει σε χαρτί παιδί μου ο εκτυπωτής, κατευθείαν πάνω σου τυπώνει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Τζιαι ΜΑΥΡΟασπρα όργανα τζιαι έγχρωμα, έννεν?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @invictus =έτσι είναι..ότι τζε νάναι η τεχνική. άμαν εγώ δηλαδή έχω τον κώλο της Jennifer Lopez τζε εν ηξέρω να τον σούσω τζε χορεύκω όπως το ξυλάγγουρο εν το ίδιο; άρα τεχνική... not the size, how you use it..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. αν τυπώνει και φάτσες, εκεί να δεις φάση. θα γίνουν όλοι Butt Peed(!) και Αγγέλα Τσουλί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Αν τυπώνει και φάτσες, να δώκουμεν ούλλοι το κατιτίς μας να αλλάξουν μούρη οι πολιτικοί μας...εβαρεθήκαμεν τους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. και αν η εντολή είναι portrait αλλά η επιφάνεια εκτύπωσης μείνει landscape? πετάσουμε ολόκληρο το κομμάτι; τυπώνουμε πουπίσω; πουπάνω; παίζουμε πελλό και αφήνουμε το λάθος;!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. LOL mana

  lol y'all

  ήρτα να πω λολ για το κορτλεϊπε τζιαι ανακάλυψα ότι επεράσαν τζιαι 3 αναρτήσεις που τότε! εν σε προλαβαίνω ρε ινβικτε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...