Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

Κρίμα κι άδικο

Άκουσα για το εν λόγω περιστατικό σε ένα φιλικό σπίτι που ήμασταν καλεσμένοι. Έτρεχα όλη μέρα χτες το απόγευμα και δεν είχα ακούσει οτιδήποτε από την τηλεόραση.

Πατέρας γιατρός λέει, πήρε τηλεφώνημα για επείγον χειρουργείο την ώρα που έπαιρνε το 5χρονο γιο του στο σχολείο. Ο γιατρός αντί στο σχολείο πήγε στο νοσοκομείο και άφησε το παιδί στο αυτοκίνητο λέγοντας του ότι "δεν θα καθυστερήσει".
9 ολόκληρες ώρες αργότερα το αναζήτησε η μητέρα του η οποία ανησύχησε όταν έμαθε ότι ο γιος της δεν πήγε σχολείο και επικοινώνησε με τον άντρα της. Τότε μόνο συνειδητοποίησε ο πατέρας ότι είχε ΞΕΧΑΣΕΙ το παιδί του στο αυτοκίνητο για 9 (Ε-Ν-Ν-Ι-Α) ολόκληρες ώρες.

Το παιδί το βρήκαν νεκρό στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. 
Κανείς δεν είδε προηγουμένως το παιδί λέει γιατί τα τζάμια του αυτοκινήτου ήταν φιμέ. Και προφανώς το παιδί ήταν κλειδωμένο στο αυτοκίνητο, δεν μπορούσε όμως να ξεκλειδώσει από μέσα και να βγει όταν είδε ότι η ώρα περνούσε ή εν πάσει περιπτώσει όταν η ζέστη είχε αρχίσει να γίνεται ανυπόφορη και ο αέρας να λιγοστεύει; Δεν θα μάθουμε ποτέ γιατί το παιδί έμεινε εκεί μέσα.

Ο γιατρός οφείλει να ανταποκρίνεται άμεσα σε επείγοντα περιστατικά γιατί η ζωή του ασθενούς είναι πάνω απ' όλα. Όχι όμως ρε γαμώτο και πάνω από τη ζωή του σπλάχνου σου! Πώς μπόρεσε να ξεχάσει ένα παιδί...το ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ; Δεν το χωράει ο νους μου ειλικρινά...

11 σχόλια:

 1. Κι εγώ τώρα το πρωί το άκουσα. Σοκαριστικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. το άκουσα το πρωί και από τότε θέλω να κλαίω. όσες δικαιολογίες και να υπάρχουν για τον πατέρα, δεν γίνεται ρε παίδι μου, δεν γίνεται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μα ποιές δικαιολογίες;
  Υπάρχει δικαιολογία για το ότι ξέχασε το παιδί κλεισμένο στο αυτοκίνητο για 9 ώρες;!
  Εν τζαι εξήασεν το μόπαϊλ του μες το αυτοκίνητο...εξήασεν το μωρό του!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν θέλω να κάμω τον δικηγόρο του διαβόλου αλλά λάθη συμβαίνουν. Μπορεί να το έπαιρνε η μάμα του νηπιαγωγείο συνήθως, μπορεί να ήταν πολλά σικκιρτισμένος ο άνθρωπος κτλ κτλ.

  Εμένα τζείνο που μου έμεινε που τούτη την ιστορία είναι ότι τούτος ο άνθρωπος που μιαν λάθος ενέργεια, που κάτι που εν έκαμε σκόπιμα εκατάστρεψε την οικογένεια του, την καριέρα του, την ζωή του. Δεν μπορώ να φανταστώ με πόσες τύψεις θα ζει από δω και πέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. εν θα πω ότι εγώ ποττέ εν θα έκαμνα έτσι πράμαν διότι ποττέ δεν ξέρεις τί μπορεί να σου συμβεί

  Ο Θεός να διά δύναμη στους γονιούς, να ζήσουν με τον εαυτό τους, τζαι ο ένας με τον άλλο :(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @Τσαρτελλούι
  Κανένας δεν είπε ότι το έκαμε σκόπιμα ο πατέρας, αλοίμονο! Αλλά ρε παιδί μου εν το χωρεί ο νους μου πώς μπορεί να έγινε έτσι "λάθος"! Αφηρημένος λογικά εν θα ήταν αλλιώς τί ήταν να κάμει στο "επείγον χειρουργείο"; Σικκηρτησμένος προφανώς θα ήταν λόγω του επέιγοντως του περιστατικού. Αλλά still...
  Ένας Θεός ξέρει πώς νιώθει τούντη στιγμή τούτος ο άνθρωπος. Ο Θεός να του δώκει κουράγιο να το αντέξει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. σκέφτομαι ότι και με μια στραβοτιμονια ή απροσεξία ενώ οδηγούμε μπορεί να καταστρέψουμε τη ζωή μας, των παιδιών μας ή και άλλων. δεν μπορώ να τον δω εχθρικά γιατί μπορεί να τύχει στον καθένα μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μόνο τη συμπάθεια μου έχει η οικογένια τουτου του μωρού και ο τραγικός πατέρα.ς Ούτε που μπορώ να φαναταστώ τι περνούν - και τι πέρασα το καημένο το μωρό στο αυτοκίνητο. Αλλά δε θα ήθελα να κρίνω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Να μεν τύχει ούτε στους σιειρόττερους σου εχθρούς έτσι πράμαν...Τραγωδία πραγματικά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Έμαθα εχτές παραπάνω λεπτομέρειες για το συμβάν τζαι μερικά "inside information". Ο κόσμος εν πολλά μιτσής τελικά. Τυγχαίνει να ξέρω τον τζύρη του τραγικού πατέρα τζαι ομολογώ ότι μόλις έμαθα ποιος εν ο γιατρός εμαράζωσα ακόμα παραπάνω. Εκ των υστέρων, ίσως τζαι να αδίκησα τον πατέρα του μωρού με την "κριτική" μου.
  Εν θέλω να πώ οτιδήποτε άλλο επί του θέματος, εν έshει νόημα άλλωστε. Ο Θεός να αναπαύσει τη ψυχούλα του μωρού τζαι να διά δύναμη τζαι κουράγιο στους τραγικούς γονιούς για να σηκώσουν τούντον σταυρό του μαρτυρίου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...