Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010

Μια γειτόνισσα με issues

Δίπλα που το σπίτι μας έshει μια καινούρια πολυκατοικία. Στην πολυκατοικία τούτη -μεταξύ άλλων- έshει διαμέρισμα ένα ζευγάρι το οποίο εφάτσαρε μας περίεργο που την πρώτη στιγμή που τους είδαμε. Εν επειδή τζίνος φατσάρει ρωσσοπόντιος; Εν επειδή τζίνη εν περίεργο σαshί; Εν επειδή έχουν περίεργες συνήθειες; Μπορεί ναν ούλλα μαζί.

Ας τα πιάμεν τα πράματα που την αρχή...
Στην εν λόγω πολυκατοικία που λες, υπάρχει (στο ισόγειο) 1 (ΕΝΑΣ) χώρος στάθμευσης ανά διαμέρισμα, plus ένας έξτρα χώρος στάθμευσης. Συνεπώς κάθε διαμέρισμα δικαιούται 1 πάρκιγκ.
Το εν λόγω ζευγάρι έshει 3 (ΤΡΙΑ) αυτοκίνητα. Το έναν έχουν το μόνιμα παρκαρισμένο στο "έξτρα" πάρκιγκ για να μεν έshει να τους πει κανένας τίποτε. Το δεύτερο αυτοκίνητο έχουν το παρκαρισμένο στο πάρκιγκ που δικαιούνται τζαι το τρίτο αυτοκίνητο έχουν το παρκαρισμένο μες το δρόμο πόξω που την πολυκατοικία, ακριβώς απέναντι που την είσοδο. Παρκάρουν το δε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μεν μπορεί να παρκάρει κανένας άλλος ούτε μπροστά τους, ούτε πίσω τους.

Το θέμαν του πάρκιγκ εν σταματά δαμέ όμως...
Τζίνος που εννα έρτει πρώτος σπίτι (συνήθως η γειτόνισσα) τζαι εννα παρκάρει στο "πάρκιγκ" έξω στο δρόμο, μινήσκει μες το αυτοκίνητο ώσπου να έρτει ο άλλος (συνήθως ο γείτονας) τζαι να παρκάρει μες το πάρκιγκ της πολυκατοικίας. Τότε και μόνο τότε, κατεβαίνει που το αυτοκίνητο τζαι πάει σπίτι. Τζαι τούτη η αναμονή μπορεί να κρατήσει 40 λεπτά (μετρημένα με το ρολόϊ mind you) μέρα μεσημέρι μες το κατακαλόκαιρο.

Πάμεν στο δεύτερο big issue της γειτόνισσας το οποίον είναι τα φυλλούθκια που είναι διάσπαρτα μες το δρόμο. Δεν μπορεί να δεί φυλλούϊν για φυλλούϊν χαμέ. Είναι ούλλη μέρα (τζι ούλλη νύχτα) με μια σκούπα τζαι αλωνίζει το δρόμο σκουπίζοντας φυλλούθκια. Συνέχεια. Κάθε μέρα. Μες το καταμεσήμερο. Μες τη νύχτα. 24/7.
Σκουπίζει μέχρι τζαι πουκάτω που τα αυτοκίνητα μας που εν παρκαρισμένα πόξω που το σπίτι. Σκουπίζει την είσοδο της αυλής μας. Σκουπίζει ολόκληρο το δρόμο της γειτονιάς. Έτυχε μια φορά να κουβαλώ κάτι κλαδέματα που έκοψα που κάτι δέντρα στο βάθος της αυλής τζαι έφκαλλα τα πόξω που είχαμεν ποτούντο skip για να τα πετάξω. Τζαι έρκετουν πουπίσω μου με τη σκουπούν της τζαι εσκούπιζεν τα φυλλούθκια που εππέφταν. Χωρίς να λαλεί τίποτε. Είπα σας το ότι εν μιλά ποττέ; Μόνο σκουπίζει.

Τζαι πάμεν στο τρίτο big issue της γειτόνισσας το οποίον είναι οι κάλαθοι των αχρήστων. SHE IS OBSESSED!!!
Πραγματικά ππήπολ, έshει ψύχωση με τους καλάθους των αχρήστων. Στην αρχή επροσέξαμεν το με τζίνο τον μεγάλο τον πράσινο κάλαθο με τους τροχούς που έshει η πολυκατοικία. Τζαι επροσέξαμεν 2 πράματα: το πρώτον ήταν ότι όποτε επέρναν που τζιαμέ έπρεπεν να πετάξει κάτι μέσα...οτιδήποτε. Μπορεί να ήταν απλά ένα χαρτούϊ ή μια σακούλα ή ένα ττενεκκούϊ...οτιδήποτε. Αρκεί να επέτασσεν κάτι μες τον κάλαθο. Τζαι όποτε εν είshεν κάτι να πετάξει, έπιαννεν τες τσέντες που εφάλλαμεν με τα πλαστικά για την ανακύκλωση τζαι επέτασσεν τες μες τον κάλαθο της πολυκατοικίας (προφανώς εχαλούσαν τον φεγκ-σούϊ των σκουπιθκιών). Ώσπου τζαι είδαμεν την τζαι εκάμαμεν της παρατήρηση. Δεν την είδα ποττέ να περάσει που τζιαμέ τζαι να μεν πετάξει τίποτε. Το δεύτερο που επροσέξαμεν ήταν ότι κάθε φορά που επέρναν που τον κάλαθο τον συγκεκριμένο, "εφάθκιαζεν" τον. Ετράβαν τον λλίον ποτζί, λλίον ποδά, ώσπου να εν σίουρη ότι εν aligned σωστά. Τζαι μετά επήεννεν στο καλό.
Μετά εκαταλάβαμεν ότι το ίδιον πράμαν έκαμνεν τζαι με τους υπόλοιπους κάλαθους. Τζαι όταν λέω υπόλοιπους εννοώ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΣΠΙΘΚΙΩΝ ΔΙΠΛΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ! Μάλιστα ντήαρ, έρκεται τζαι στουππώννει μας τους καλάθους μας (αν έριξεν για παράδειγμα το στούππωμα κανένας κάττος ή ο αέρας) τζαι μετά βάλλει μας τους στη γραμμή τον ένα δίπλα που τον άλλο. Στην ίδια ευθεία. Τζαι τα χερούλια να είναι ΠΑΝΤΑ που την ίδια πλευρά.

Τόσον obsessed είναι με το alignment των καλάθων που μου θυμίζει το stackenblocken

17 σχόλια:

 1. boba geitonisa!!me mila me lala ka8arizei...eee isonei tous kala8ous!!!antalasoume geitonisa?

  ps i diki mou en periergi, mpeni mesa sta spi8kia ama dei portes aniktes (dn pezei kna rolo an ts ekames paratirisi) tze kamei paratiriseis sinexos!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. αρέσκει μου τζαι μένα η ανθρωποπαρατήρηση. λείπει μου τωρά που φύγαμε από λευκωσία τζαι το διαμέρισμα. αυθεντικοί οι γείτονές σου, εν φακκούν πενιάν για κανέναν τζαι κάμνουν το κκέφι τους. rock on!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μα γιατί σε όλα τα κείμενα σου πάει η έκφραση "όι λαομόν!" ??? :))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @nekatomeni
  Έχω τζι άλλους "ιδιόμορφους" γείτονες. Αλόπως εννα κάμω τζι άλλα ποστς επί του θέματος!

  @Νυχτερινός Ποδηλάτης
  Πού έφυες τζι επήες ολάν; Αυθεντικοί ναι. Ο καθένας με τες ιδιαιτερότητες του.

  @Rain Tears
  Πέ τζι εσύ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. XΟΥΩΤ ΔΕ ΦΑΞ!!!

  Έshεις έτσι γειτόνους τζιαι ΤΩΡΑ γράφεις ποστ;!;!

  Εν καθαρά καθυστερημένοι έως επικίνδυνοι! "Αυθεντικοί" μάι αρς.

  Νεκατωμένη;!;! Και συ τέκνον φρούτε;! Πού τους ήβρετε;!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @Sike
  Πόμηνε τζι εννα γράψω τζαι για τον κύριο Νεόφυτο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ok, τούτοι οι άνθρωποι που έχουν έτσι εμμονές (σκούπισμα, μανία με τα πράγματα να'ναι σε σειρά) relaly freak me out γιατί με κάνουν να πιστεύω ότι άμα θυμώσουν, θα πάρουν το τσεκούρι, θα σε κομματιάσουν και θα σε πετάξουν σε διαφορετικά σημεία για να μη σε βρουν ποτέ.
  Πάντως, με το που το διάβασα το ποστ σου, ένιωσα πολύ καλύτερα με τη δική μου γειτόνισσα!
  Θεϊκό το video btw :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @tinkerbell
  Θα σε κόψουν σε ίσου μεγέθους κομμάτια κι αφού σε πετάξουν στον κάλαθο (σε πολλούς καλάθους actually), θα φροντίσουν να μπουν οι κάλαθοι στη θέση τους...στη σωστή σειρά :P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. katharh periptwsh OCD...

  eshei pollin kosmo pou to eshei.
  pramata opws, na en oulla aligned, plisimo sherkwn kathe 5 lepta klp...
  Laloun oti aman oi OCD manies sou pairnoun sou parapanw pou mian wra thn hmera prepei na girepseis voitheia. Opote touth sioura prepei na girepsei voitheia.

  Egw exw ena synadelfo etsi.
  Eshei to pio katharo grafeio tziai prepei h riga, to stabler, to keyboard na en aligned. Amman ennenei girizei tou.
  Prin na mathw oti en "arwstia" epienna tziai esantanwnna tou ta gia to xazin.
  Meta eparetisa.

  Na sai siouros, h geitonissa en giauton pou perimenei ton antran ths na rtei gia na katevei. sioura eshei kapoia fovia.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. επρόλαβε με η Post. αν και νομίζω εγώ είμαι η psychologist της blogopareas, βγάζω σου το καπέλο ποστ, είπες τα πολλά ωραία. ΝΑΙ, Η ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ ΣΟΥ ΕΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ OCD. και είναι σοβαρή ψυχοπαθολογία αλήθεια. εεε, ινβικτους, πώς νιώθεις τωρά στο νέο σπίτι; βασιλιάς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. @she demon
  Εν εμετακόμισα ακόμα. Που εννα πάω πάνω να σου πω :P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Κάθε γειτονιά έχει τη μανιακή με τη σκούπα. στης μάνας μου η συγκεκριμένη περνά από σκούπα όλη τη γειτονιά. ήρθε συνεργείο να κάνει το αποχετευτικό έσκαφταν για μήνες, ατού η κύρια με τη σκούπα μέσα στα χώματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. @Mana
  Όσον τζαιρόν είχαμεν το "σκιπ" πόξω που το σπίτι κατά τη διάρκεια της ανέγερσης του σπιθκιού τζαι επετάσσαν οι χτιστάες τα άχρηστα τους μέσα (μισά μες το σκιπ, μισά μες το δρόμο that is), πρέπει να την έφκαλλε με υπογλώσσια. Ούλλη μέρα εφάκκαν γυρόν του σκιπ τζαι εσκούπιζεν φυλλούθκια τζαι χώματα. Non-stop

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Θέλω τζι εγώ μιαν έτσι γειτόνισσα να καθαρίζει κάτω τους κήπους.

  Αλλά τούτο με το αυτοκίνητο έννεν φυσιολογικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. @neerie
  Να προσθέσω ακόμα μια μικρή λεπτομέρεια για το θέμα του "αυτοκινήτου": μόλις παρκάρει, βάλλει την "πισινή" τζαι εν την "φκάλλει" παρά μόνο όταν εννα κατεβεί που το αυτοκίνητο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. LOL

  τωρά με τούτο το τελευταίο γιατί εφίρτηκα εν εκατάλαβα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Εμένα το σπίτι μου είναι το τελευταίο δίπλα που το χωράφι και συνέχεια το πεζοδρόμιο και το γκαράζ μου είναι γεμάτα φύλλα, σανό κλπ. Και πιάννει με η πελλάρα. Στείλτην ποτζεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...