Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Η γειτόνισσα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης


Η psycho γειτόνισσα -βλέπε σχετικό ποστ [εδώ]- είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μέσα σε μια φάση τραγική. Στο πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι έχουμε μια φοινιτζιά quite tall. Κάθε μερικούς μήνες, περνά συνεργείο του Δήμου τζαι κλαδεύκει την (μαζί με τα υπόλοιπα δέντρα της γειτονιάς) διότι φτάννει μέχρι τα σύρματα της Α.Η.Κ/Α.Τ.Η.Κ. που διασχίζουν το FIR της γειτονιάς. Το τί γίνεται είναι το εξής: περνά το συνεργείο του Δήμου που κλαδεύκει, κάμνει το κλάδεμα τζαι αφήνει τα κλαδέματα στο πεζοδρόμιο ή σε κανένα διπλανό χωράφι (if available). Σε δεύτερη φάση (μετά από μέρες) περνά άλλο συνεργείο περισυλλογής το οποίο μαζεύκει τα κλαδέματα τζαι πάει τζαι πετάσσει τα.

Πριν μερικές μέρες που λες, ήρτε το συνεργείο του Δήμου τζαι εκλάδεψε την φοινιτζιά μας. Εν έναν καβλίν τιτσίριν τωρά με κάτι κλωνιά που πετάσσουνται ποτζί τζαι ποδά. Το πεζοδρόμιο έshει ένα βουνάρι κλωνιά της φοινιτζιάς που περιμένουν να έρτει το φορτηγό του Δήμου Μπέκε να τα μαζέψει.

Όπως θα εκατάλαβες ντήαρ, κλωνιά πεταξούμενα στο πεζοδρόμιο = υπογλώσσια για τη γειτόνισσα. Πάω στοίχημα ότι εν ετζοιμοίθηκεν που την ημέρα που εκλαδέψαν το δεντρόν.

Εχτές το απόγευμα εκαθούμαστεν στη βεράντα της πεθεράς μου. Φκαίννει η γειτόνισσα για το καθιερωμένο σκούπισμα/trash bins alignment (not the first one for the day, nor the last one mind you).

Έκαμεν το σκούπισμα της σε ολόκληρη την έκταση του δρόμου μας τζαι εθώρουν την ότι ήταν κάπως νευρική (παραπάνω που το συνηθισμένον της that is). Επήεννεν πάνω-κάτω με τη σκούπα της τζαι δεν εσιουρκάζετουν. Κάτι την έτρωεν πουμέσα της. Εθώρουν την τζαι επερίμενα πότε εννα "ξεσπάσει".

Ξαπολά τη σκούπα της. Έρκεται τζιαμέ στην αυλή μας τζαι ισιώνει τους καλάθους (το στούππωμα ενός που τους καλάθους  είshεν τα χερούλια κάθετα προς το πεζοδρόμιο ενώ οι άλλοι είχαν τα οριζόντια). Έσασεν τα όμως, ούτως ώστε ναν ούλλα οριζόντια τζαι έβαλεν τον ψηλό κάλαθο πίσω τζαι τους πιο κοντούς μπροστά. Σε ευθεία γραμμή. Next thing, έπιασεν τες 2 σακούλες με σκουπίδια που είχαμεν ΕΞΩ που τους καλάθους (εν εφορούσαν άλλα) τζαι επήρεν τες τζαι επέταξεν τες μες το μεγάλο κάλαθο της πολυκατοικίας. Εν ξέρω αν το είπα στην προηγούμενη ανάρτηση αλλά οι σακούλες με σκουπίδια που είναι ΕΚΤΟΣ καλάθων απαγορεύονται δια ροπάλου. Period.

Αφού εξεφορτώθηκε που τες σακούλες που εχαλούσαν το φεγκ-σούι των σκουπιδιών, έπνασεν κάπως. Τονίζω το "κάπως". Εξανάπιασεν τη σκούπα. Εξανάρχισε να σκουπίζει τζιαμέ που είshεν ήδη σκουπίσει πριν 5 λεπτά. Ολοένα και πιο νευρικά. Το βλέμμα της ήταν συνέχεια στο πεζοδρόμιο μας. Στο βουνάρι με τα κλαδέματα. Οπόταν σε κάποια φάση εν άντεξεν άλλον. Ήρτεν τζιαμέ τζαι εμίλησεν μας. Ναι, εμίλησεν μας! Ακούσαμεν τη φωνή της!

(Γ=η γειτόνισσα, Π=η πεθερά μου)

Γ: Συγνώμη να σε ρωτήσω κάτι;
Π: Ναι πε μου
Γ: Τούτα δαμέ (δείχνει τα κλαδέματα) εν δικά σας;
Π: Ναι ήρταν που το Δήμο τζαι εκλαδέψαν τη φοινιτζιά
Γ: Α ήρταν που το Δήμο....
Π: Ναι
Γ: Γιατί εν τα εμαζέψαν τζαι αφήκαν τα δαμέ (τζαι εκκεντρίζουν με);
Π: Εν άλλο συνεργείο που περνά τζαι μαζεύκει τα
Γ: Έshει μέρες που εσκέφτουμουν να τηλεφωνήσω αλλά εν ήξερα αννέν εσείς που τα αφήκετε ή ο Δήμος...
Π: Όι εν ο Δήμος. Εννα περάσει συνεργείο να τα μαζέψει;
Γ: Σίουρα;
Π: Ναι, αφού έτσι κάμνουν κάθε φορά
Γ: Έshει τζι άλλα τζιαμέ στο καντούνι
Π: Εννα περάσουν να τα μαζέψουν
Γ: Επιάσετε τους τηλέφωνο δηλαδή;
Π: Όι, έτσι κάμνουν κάθε φορά. Περνούν κλαδέυκουν τζαι περνούν άλλη μέρα τζαι μαζεύκουν τα
Γ: ...

Έπιασε τη σκούπα της τζαι εσυνέχισε το γυάλλισμα της ασφάλτου. Τα μμάθκια της καρφωμένα στο βουνάριν με τα κλαδέματα. Εν εσυγκεντρώνετουν στο σκούπισμα της. Ίσιωσεν (ξανά) τον κάλαθο της πολυκατοικίας τζαι επήεν έσσω.

17 σχόλια:

 1. δεν θα μπορεί να κοιμηθεί!!αφού δεν τα πήρε να τα πετάξει, πάλι καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. πολλά καλή!
  τωρά να το δούμε και αντίστροφα. αν μπορούσε να μας παρακολουθήσει εμάς θα έλεγε του άντρα της: κρατούν ένα πράμα που μοιάζει με πονικούιν και ταράσσουν το πολλήν ώρα, μα πολλήν ώρα λαλώ σου. και μέρα και νύχτα! άμα παν στην τουαλέτα ή στο ψυγείο βιάζουνται να παν πίσω πάλε. κάθε τόσο χτυπούν με τα δάκτυλά τους ένα ορθογώνιο πράμαν, σταματούν τάχα κάτι σκέφτουνται και ξανά το ίδιο ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. εκτός που το πολλύν το άγχος για το climax της ιστορίας, εγώ αποκόμισα αλλόνα πράμα: μοιράζεστε την πολυκατοικία με την πεθερά σου :] *Σαϊνης*

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. επιμένω ότι τούτη η γειτόνισσα εν η τέλεια γειτόνισσα!ενε καν περιέργη καθαρίζει τους τόπους εν μιλά εν λαλά!σκέφτου άκουσες την μια φορά!ενώ η δική μου αν σε δει με την σκούπα στο δικό σου πεζοδρόμιο να καθαρίζεις εν να σου πει ρέξε τζε που ποδά μετα!...ναι εννοούσε το εν ήταν αστείο!ααα τζε το άλλο το χόμπι της εν η παρακολούθηση των γειτόνων που το παραθύρι της!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @Sike
  Εν μινήσκω σε πολυκατοικία. Είσαι κοντά όμως :P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αφού εξεφορτώθηκε που τες σακούλες που εχαλούσαν το φεγκ-σούι των σκουπιδιών...
  χαχαχαχα! πολλά καλόν
  Εν τζιαι εννά σιουρκαστεί. Να δεις που ως πόψε εννά τηλεφωνήσει να φέρουν έναν σκιπ να τα βάλει μέσα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @Itsmylife
  Τριβιτζιάζεται πολλά πάντως!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ινβικτους φρεντ,

  Αν θέλεις να την αποτελειώσεις στείλε μου την Γερμανία. Καθε φορά μετά τα χριστούγεννα, οι γερμανοί..πετάσσουν τα δεντρα ΕΞΩ, στο ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ, όπου μηνίσκουν για πολλές μερες ώσπου να περάσει ο δήμος να τα πιάσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @Ράνια
  Εν κρίμαν η γέριμη! Εννα λαχταρά χαμέ όπως το ψάριν πόξω που το νερό. Εξάλλου αν την "ποσπάσουμεν" για ποιόν θα γράφω στο μπλόγκ ε; ΟΚ εν τζαι ο κύριος Νεόφυτος...νομίζω πιάννει σειρά :P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. όπως έγραψα τζαι στην Αχάπαρη, εν εύκολο να της συστήσεις τη γειτόνισσά σου γιατί ξέμεινε από καθαρίστρια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Εγω θα αγόραζα και άλλους καλάθους!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Κάντε μια διαδηλωση να της κοβει μισθο ο δημος και να τα μαζευει εκεινη αφου εχει τετοια καψα!

  φιλουρες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. εγώ πάντως λυπούμαι την, τούτη σιουρα αλλάσει σεντόνια. αν κάμει ποττε σεξ δατ ις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. @she demon
  Μεν μου βάλλεις έτσι εικόνες μες το νου τζαι το θέαμα έννεν καλό :ζ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ούλλοι έχουμεν μιάν ποτούτην τη γειτόνισσα. (αλλά ναι, εν λίο θέμα να εν οι σακούλες έξω που τους καλάθους...εμάς αν αφήκει κανένας έτσι, μέσα σε λλία λεπτά εν σhισμένες οι σακούλες τζαι τα σκουπίθκια ούλλα έξω: Κύπρος, η νήσος των κάττων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...