Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

iΣυναξάριν

Ήγγικεν η ώρα που οι εκκλησίες θα γίνουν fully-computerized, με 3D εικόνα HD τζαι ντόλπυ σαρράουντ ήχο και τα λιμπά (οι εξ Ελλάδος αδελφοί παρακαλώ όπως κάμουν το homework τους για να μάθουν τί είναι τα "λιμπά").

Που λες ντήαρ, ο αιδεσιμότατος Πάολο Παντρίνι -ένας 36χρονος Ιταλός ιερέας της Καθολικής Εκκλησίας- ανέπτυξε μια εφαρμογή για το iPad που επιτρέπει στους ιερείς να εκτελούν την Θεία Λειτουργία έχοντας πάνω στην Αγία Τράπεζα όχι το κανονικό Συναξάρι, αλλά την εν λόγω συσκευή της Apple. How cool is that?!

Η εφαρμογή αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα και θα είναι δωρεάν. Θα προσφέρεται μάλιστα σε πέντε γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά και λατινικά.

Ο hi-tech Παντρίνι το 2008 είχε "ξαναχτυπήσει", αναπτύσσοντας τότε μιαν εφαρμογή για το iPhone, το iBreviary. To iBreviary περιείχε τις καθημερινές προσευχές που χρησιμοποιούν οι ιερείς. Ήταν τόσο μεγάλη η απήχησή του που μέχρι σήμερα, περίπου 200,000 άτομα έχουν κατεβάσει την εφαρμογή.

Η νέα προτοπωριακή εφαρμογή για το iPad είναι παρόμοια με το iBreviary με τη διαφορά όμως ότι περιλαμβάνει το πλήρες Συναξάρι, δηλαδή κάθε τι που λέγεται ή ψέλνεται στη διάρκεια της λειτουργίας των καθολικών. Η εφαρμογή θα προσφέρει μελλοντικές ανανεώσεις που θα περιέχουν διάφορα σχόλια και προτάσεις για κήρυγμα από τον άμβωνα.

Η Εκκλησία μας έννεν έτοιμη ακόμα για έτσι ριζοσπαστικά πράματα. Ούτε είναι τόσον hi-tech ακόμα. Γίνουνται όμως τζαι δακάτω φιλότιμες προσπάθειες:

13 σχόλια:

 1. ...παλιά άκουσα και για εξομολόγηση μέσω email στους καθολικούς "κόλπους"! η κάτω φωτογραφία εν που Ελλάδα ή Κύπρο; οι δικοί μας πάντως εν νομίζω να χρειάζονται δίκτυο οπτικών ινών γιατί ήδη έχουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @Νυχτερινός Ποδηλάτης
  Εν ξέρω αν είναι που Ελλάδα ή Κύπρο η φωτό. Και οι μεν και οι δε πάντως τον ίδιο νου κουλιαντιρίζουν επί του θέματος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σοφία ορθή! Ακούσομεν του σημερινού download το ανάγνωσμαααα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εν που την Πάτρα η φωτο. http://www.mypatra.gr/patrazino/faskeloi/text/?id=3321

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Θέκκιου Κλέφτη για τη διευκρίνηση! Η ουσία εν τζαι αλλάσσει όμως διότι όπως είπα τζαι πιο πάνω, τζαι δακάτω τον ίδιον νουν κουλιαντιρίζουν οι παπάες. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: άλλο θρησκεία, άλλο παπάες. Big difference, big subject!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @she demon
  Fiber optics. Μα τί σου λαλώ τωρά τζαι πώς να σου το εξηγήσω που είσαι IT illiterated?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. αμάναμου τζαι εθίχτηκα τωρά, τιμωρία γλήορα. ακου μου τζη, IT illeterated!!! μαθαίνω γρήγορα. TRY ME

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @she demon
  An optical fiber is made up of the core (carries the light pulses), the cladding (reflects the light pulses back into the core) and the buffer coating (protects the core and cladding from moisture, damage, etc.). Together, all of this creates a fiber optic which can carry up to 10 million messages at any time using light pulses. Fiber optics is the overlap of applied science and engineering concerned with the design and application of optical fibers. Optical fibers are widely used in fiber-optic communications, which permits transmission over longer distances and at higher bandwidths (data rates) than other forms of communications.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. OK GOT IT :) είμαι πολύ καλή μαθήτρια τελικά. τεστ me.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. @she demon
  χμμμ...εαν η Αρχιεπισκοπή έχει απευθείας σύνδεση με το ΧΑΚ μέσω δικτύου οπτικών ινών, πόσα nanoseconds θα περάσουν που την ώρα που θα ανεβεί η τιμή μιας μετοχής ως την ώρα που θα την πουλήσει ο Ττόμης;

  άτε να δούμεν τί έμαθες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. κύριε δάσκαλε, δέχεσαι favors για το βαθμό; να σου πλύνω τα σεντόνια άμα θέλεις...χαχααα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...