Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

Yoshiro Nakamatsu

O Yoshiro Nakamatsu γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου του 1928 και είναι γνωστός και ως Dr. NakaMats. Είναι Ιάπωνας εφευρέτης και ισχυρίζεται ότι κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ εφευρέσεων με περισσότερες από 3000, συμπεριλαμβανομένων των παπουτσιών με ελατήρια "PyonPyon", της τεχνολογίας του floppy disk,  του CD, του  DVD,  του ηλεκτρονικού ρολογιού, του CinemaScope, του ταξίμετρου κ.α.

 Ο Nakamatsu ισχυρίζεται ότι εφηύρε την τεχνολογία του floppy disk ακούγοντας ένα γδαρμένο δίσκο με την Πέμπτη Συμφωνία του Μπετόβεν και προσπαθώντας να σκεφτεί ένα τρόπο να παίζει μουσική χωρίς βελόνα. Καταχώρησε την πατέντα του το 1952. Υποστιρίζει ότι πώλησε την πατέντα του στην IBM το1979, κάτι που η εταιρία απορρίπτει υποστιρίζοντας ότι ναι μεν η IBM κατέχει κάποιες πατέντες του αλλά όχι αυτή του floppy disk το οποίο εφηύραν οι ίδιοι. Κάποιοι άλλοι λένε ότι η IBM και ο Nakamatsu ήρθαν σε συμβιβασμό όσον αφορά την εν λόγω πατέντα στα τέλη του 1970 προς αποφυγή προστριβών.

Σε μια συνέντευξη του ο Nakamatsu περιέγραψε τη "δημιουργική διαδικασία" του η οποία αρχίζει ακούγοντας μουσική και τελιώνει με υποβρύχια κολύμβηση. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι συλλαμβάνει τις καλύτερες ιδέες του όντας κάτω από το νερό και τις καταγράφει ενώσο είναι ακόμη στο βυθό.


Αν είπετε ήδη πουμέσα σας "όϊ λαομόν!", περιμένετε να ακούσετε τζαι τούτο...

Το 2005 του απονεμήθηκε βραβείο Ig Nobel Διατροφής αφού για μια περίοδο 34 ετών (και συνεχίζει) ο Nakamatsu φωτογραφίζει και αναλύει αναδρομικά το κάθε γεύμα που έχει καταναλώσει. Ο στόχος του είναι να ζήσει μέχρι τα 144 κι αυτό θα το πετύχει -όπως ισχυρίζεται- με μία σκόνη που έχει εφευρέσει, η οποία περιέχει 55 συστατικά και θα επιτρέπει στον άνθρωπο να ζεί για 144 χρόνια.

all together now: όϊ λαομόν!!!

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...