Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

Η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα;

Τελικά ποιό έγινε πρώτο: το αβγό ή η κότα; Η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα;

Ερώτημα που απασχόλησε πολλήν κόσμο από ανέκαθεν. Τζαι απάντηση εν είχαμεν. Μέχρι τώρα δηλαδή. Τώρα ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Σέφιλντ και του Γουόρικ ήβραν τη λύση στον προαιώνιο γρίφο.

Οπως αναφέρουν οι επιστήμονες, εν η κότα που κάμνει το αβγό διότι προκειμένου να σχηματιστεί το κέλυφος του αβγού, είναι απαραίτητη μια πρωτεΐνη που εντοπίζεται μόνο στις ωοθήκες της κότας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ύπαρξη τούτης της πρωτεΐνης, που ονομάζεται ovocledidin-17 (ΟC-17), δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι το αβγό μπορεί να υπάρξει μόνο αν προηγουμένως βρεθεί εντός της κότας, άρα η κότα είναι εκείνη που προϋπάρχει. Η συγκεκριμένη πρωτεΐνη δρα ως καταλύτης ο οποίος επιταχύνει την ανάπτυξη του κελύφους, χωρίς το οποίο δεν είναι δυνατόν να αναπτυχθεί το κλωσόπουλο.

Ο Δρ. Κόλιν Φρίμαν από το Τμήμα Μηχανικής Υλικών του Πανεπιστημίου Σέφιλντ που συμμετείχε στη μελέτη εδήλωσε χαρακτηριστικά: «επί μακρόν επικρατούσε η άποψη ότι το το αβγό προηγήθηκε, ωστόσο έχουμε πλέον τις επιστημονικές αποδείξεις στα χέρια μας που δείχνουν περά από κάθε αμφιβολία ότι χωρίς την κότα αβγό δεν θα υπήρχε».

Ουφ...έφηεν ένα βάρος που πάνω μου τωρά που το έμαθα τζαι τούτο...

11 σχόλια:

 1. εγώ ήξερα το
  γιατί εν με ρωτήσαν να τους πω?

  εν πολλά cute η εικονούα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. το πιο γελείο ότι θα έχουν ξοδέψει και ένα κάρο λεφτά για αυτή την έρευνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. επίσης υποψιάζομαι τι επάγγελμα κάμνεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. άδε πράματα. Τζιαι εμείς που γυρεύκουμε λεφτά για να κάμουμε έρευνα σε κάτι χρήσιμο, εν μας διά κανένας.

  Εννα αλλάξω θέμα. Εννα ερευνήσω για το τι πρέπει να κάμεις για να σου ανοιξει ο κουφός όταν βροντάς την πορτα του. Σίουρα εννα έβρω χρηματοδότηση έτσι:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. hahah, re Invictus, pe mas inta douleian kamneis tziai enna spasoumen.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. I'd be willing to bet he's in some sort of an IT profession and he's reading Slashdot (I read the article on the chicken 2 minutes before reading this one. Coincidence? I think not!)

  I could be wrong...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @Neerie
  Επιάνναν σε τηλέφωνο αλλά ήσουν στη συναυλία. Εν είδες το μισσκκόλ;

  @Mana
  Απογοητεύκεις με τα μάλα. Πραγματικά όμως. Εν με θκιεβάζεις προσεκτικά. Αν ρωτήσεις τον Μοτορτζή εννα σου πει τί δουλειάν κάμνω τζι ας μεν με ξέρει. Είπαμεν το πολλάκις ότι είμαι στο ΙΤ, εν το είπαμεν;

  @Ράνια
  Ποιός σας αρνήθηκε χρηματοδότηση. Πε το τωρά να τον κάμουμεν τουτούκκιν!

  @postbabylon
  Είμαι στο ΙΤ λέμεν! οοοοο κκελλεν!

  @Ανώνυμος (1:09 μ.μ.)
  Slashdot εν θκιεβάζω οπόταν στη συγκεκριμένη περίπτωση εν coincidence. Την είδηση για την έρευνα εθκιέβασα την στο sigmalive...στο newsletter τους που έρκεται στο email μου για την ακρίβεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Θκιαβάζω σε ρε παιδί προσεκτικά. αλλά μου φαίνεσαι πολλά ψαγμένος για ΙΤ. όϊ ότι οι ΙΤ δεν είναι ψαγμένοι, είναι αλλά κυρίως στον τομέα τους. εσύ παρουσιάζεις μια πολιπραγματοσύνη (έσασα το;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @Mana
  Αν εμίλουν για ΙΤ ποιός ήταν να με θκιεβάζει εκτός που τον άντρα σου;
  Εν το έσασες τέλλεια αλλά κάτι γίνεται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. gia na deis pou pan ta lefta gia research!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...