Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Υπάρχει τελικά το Silent Hill;

Μήπως τελικά υπάρχει στην πραγματικότητα το "Silent Hill"; 


Υπάρχει μια εγκαταλελειμμένη πόλη η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το περίφημο "Silent Hill" που είδαμε στην ομώνυμη ταινία.
Πρόκειται για την πόλη Centralia, μια πόλη-φάντασμα που βρίσκεται στην Pennsylvania των ΗΠΑ. Στην πόλη υπήρχαν περισσότερα από 5.000 άτομα το 1960 και διέθετε θέατρο, 3 σχολεία, μια ντουζίνα από εστιατόρια, ένα ταχυδρομείο και 7 εκκλησίες. Η πόλη την περίοδο εκείνη ευημερούσε και αποτελούνται επί το πλείστον από ανθρακωρύχους. Σήμερα, εν' έτη 2010, μόνο 4 άτομα κατοικούν εκεί. Τα περισσότερα από τα εγκαταλελειμμένα κτίρια έχουν κατεδαφιστεί είτε από τους ανθρώπους είτε από την φύση.


H πόλη ερήμωσε εξαιτίας μια πυρκαγιάς που συνέβη σε ένα ορυχείο στις αρχές της δεκαετίας του 60 και εξακολουθεί να είναι ενεργή μέχρι και σήμερα. Η φωτιά θα συνεχίσει να καίει σύμφωνα με τις προβλέψεις για 250 ακόμη χρόνια. Τα θανατηφόρα σύννεφα μονοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων που διέφευγαν στην περιοχή, οδήγησαν τους κατοίκους της πόλης στο να την εγκαταλείψουν.


Η φωτιά που συνεχίζει να καίει, κινείται σταδιακά προς όλες τις κατευθύνσεις, απειλώντας και τις παρακείμενες πόλεις. Κατά ειρωνικό τρόπο, το όνομα μίας από τις πλησιέστερες πόλεις στην Centralia ονομάζεται...Ashland!

7 σχόλια:

 1. Σκιάχτηκα αδερφέ

  μπα σε καλό σου καλοκαιριάτικα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. en na t valo mes t planp gia t road-trip pu na pao ameriki..thnx for the info!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σαν ταινία μοιάζει. Πάρα πολύ spooky!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ουαο. μου άρεσε η ιδεά της φωτιάς που θα καίει για πόσα χρόνια ακόμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Φακ! Άμαν θέλει η φύση μάνα μου ο άθρωπος τίποτε δεν μπορεί να κάμει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...