Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Κατούρημαν on the rocks

Όι όι εν εννοώ να κατουράς πας τους ρότσους! Duh!
Εν θα έκαμνα ολόκληρο ποστ για κάτι τόσο απλοϊκό τζαι συνηθισμένο άλλωστε, right?
Οπόταν ντήαρ, όπως πιθανώς θα εκατάλαβες, μιλούμεν για κατούρημαν που πίννεται on the rocks!
Πώς λέμεν whiskey on the rocks; Ε κάτι τέθκιον...
Ουσιαστικά πρόκειται για κατουρο-ουΐσκι


Εγώ όφειλα να κάμω το ίντρο μου για να ξέρεις περί τίνος πρόκειται. Ξέρω ξέρω, αηδίασες πιλέ τζαι ετοιμάζεσαι να σταματήσεις να θκιεβάζεις.
However...
However λέω!
Σύμφωνα με τον δημιουργό του εν λόγω ουϊσκιού, η γέυση του δεν είναι τόσο άshημη όσο νομίζει κάποιος κρίνοντας που τα...υλικά. Αμαρτία μου εξομολοημένη, εν το εδοκίμασα τούντο ουΐσκιν οπόταν εν έχω ιδέαν αν ο James Glipin λαλεί μας αλήθκειαν ή έπιαν μας στο μαϊττάππιν...

Ο James Gilpin που λες ντήαρ, ο οποίος επαγγέλλεται researcher of new biomedical technologies εκατάφερεν να μετατρέψει το κατούρημαν ηλικιωμένων διαβητικών (μεν με ρωτάς γιατί ειδικά ηλικιωμένων ΚΑΙ διαβητικών) σε single malt whiskey κατάλληλο για κατανάλωση.Ο κατουροποιός (κατά το ζυθοποιός obviously) συλλέγει το κατούρημα που ηλικιωμένους εθελοντές (συμπεριλαμβανομένου της ίδιας της γιαγιάς του) τζαι επεξεργάζεται το.

Μετά που το purification process, τα μόρια ζάχαρης προσθέτονται στο απόθεμα πολτοποίησης ούτως ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της ζύμωσης. Μετά που τούτον, ο "πολτός" μετατρέπεται σε καθαρό αλκοόλ. Μείγματα ουϊσκιού προστίθενται στη συνέχεια για σκοπούς χρώματος τζαι γεύσης τζαι το τελικό προϊόν εμφιαλώνεται με το όνομα τζαι την ηλικία του "δότη ούρων" να αναγράφεται στην ετικέττα. Με τούντον τρόπο, ξέρεις ακριβώς ποιού το κατούρημαν πίννεις...

Ο Gilpin -ο οποίος είναι τζαι ο ίδιος διαβητικός τύπου 1- εσυνέλαβε τη (φαεινή) τούτη ιδέα της μετατροπής κατούρας σε ουΐσκι μετά που άκουσε για μια φήμη ότι μια φαρμακευτική εταιρία άνοιξεν ένα μικρό κατάστημα δίπλα που ένα σπίτι ηλικιωμένων τζαι αντάλλασσε μαξιλάρκα τζια άλλα home accessories με το κατούρημα των γέρων. Η εν λόγω εταιρία (σύμφωνα με τες φήμες) "αφαιρούσε" τα χημικά που το κατούρημα των ηλικιωμένων τζαι εχρησιμοποιούσεν τα για την παρασκευή νέων φαρμάκων. WTF indeed!

O James θεωρεί ότι η μέθοδος μετατροπής κατούρας σε ουΐσκι εν παραπάνω μορφή τέχνης παρά συνηθισμένη παρασκευή αλκοόλ. Εν έχω λόγο να τον αμφισβητήσω...

Άτε, cheers!!!

17 σχόλια:

  1. Εν αδικία τουντο πράμα. Γιατί εν δικαιούμαι τζιαι εγώ να δωρίσω το κατούρημα μου τζιαι να γίνω διάσημη? (εν λιον πράμα να γράφει κατούρημα αχάπαρης πάστο ποτσουδιν?)
    Νομίζω να οργανώσουμε πορεία διαμαρτυρίας έξω που το προεδρικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι σίουρη την επόμενη φορά που εννα πιω ουίσκι εν να αθθυμηθώ τούτον το ποστ! Εν ξέρω πως θα αντιδράσω, ελπίζω η επιλεκτική μου μνήμη να λειτουργήσει επιλεκτικα!
    Γιααξξξξ by the way!
    Aπορία:Πως επιλέγεις ένα καλό κατουροουίσκυ? Ποια η χρησιμότητα του ονόματος του "δότη"? Ας πούμε των κοτζιακαρούων εν πιο γευσάτο?
    Μπορεί να προτιμήσω τις κατούρες των John παρά των James γιατί εν πιο malt? Ω μαδερ Μέρυ οφ Τζισους Κράιστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Αχάπαρη
    STOP URINE DISCRIMINATION!

    FREE URINE DONATION FOR ALL!

    MAKE PISS NOT WAR!

    Ήδη θωρώ τα πλακάτ μπροστά μου! Μεν σου πώ ακούω τζαι τον ήχον του τηλεβόα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Blog Skepseon
    Τωρά που το σκέφτουμαι λλίον καλλύττερα έshει μιαν λογικήν...
    Μεν γελάς, άκου το σκεπτικό μου:
    Τα ακριβά τα ουΐσκια εν τζίνα που εν πιο πολλών χρονών, σωστά;
    Άρα δαμέ έχουμεν high quality σε χρόνο ντε-τε. Γιατί να περιμένεις άλλωστε 12 (και βάλε) χρόνια για να παλιήνει το ουΐσκι ενώ μπορείς να πιάσεις την πρώτη ύλη που ήδη παλιές (γέρους that is) πηγές; Α; Α;
    Τωρά αννέν πιο αρωματικό το κατουρο-ουΐσκι της κοτζιάκαρης που τζίνον του γέρου εν το ξέρω...μια δοκιμή θα σε πείσει I guess.
    Όσον αφορά το label, εν λλίο πράμα να πίννεις μόνος σου τζαι να κάμνεις εΐβα με την πότσαν τζαι να λαλείς "συγείαν κουμπάρε Προκόπη! (or whatever the name)";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tζαι άμαν μη κακόν συμβεί το μοιραίον (που εν αναπόφευκτον για ούλλους μας ), όσες πότσες του μακαρίτη του James ας πούμεν μείνουν ανάνοικτες, γίνουνται συλλεκτικές !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Κκουλλάς
    Μεν σου πώ ήντα αξίαν εννα αποκτά η πότσα που επροήλθεν που το τελευταίον κατούρημαν του εκλιπόντως...
    Ζωή σε λόγου μας!

    @Μάνα
    Εΐβα πρώτη! Να παν κάτω οι κατούρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Invichten, γιατί να μεν κάμουμεν και σοκολατίνα-δούκισσα με σκατά; Ίουυυυυυυυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Pasxalina
    Μεν σου πώ chocolate lava cake για...ευκοίλιους δότες πρώτης ύλης! ίουυυυυ λαομόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ok, θύμιζε με να μεν σε ξαναδιαβάζω τρώγοντας....

    :-)))

    LOL @ "όσες πότσες του μακαρίτη του James ας πούμεν μείνουν ανάνοικτες, γίνουνται συλλεκτικές !!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Ουφ!
    Το τρώγοντας έννεν πρόβλημα, το σημαντικό είναι να μεν διαβάζεις την ανάρτηση πίνοντας (ουΐσκι) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. άμα έπαιρνε κατούρα από μη διαβητικούς θα φτιανε λικέρ ρε ινβικτους. όλα γω πρεπει να τα σκεφτομαι?
    κι άμα ο άλλος έχει ουρολοίμωξη τι γίνεται? μαζί με το ουϊσκι παίρνεις δώρο αντιβίωση για παν ενδοχόμενο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @maria
    Να σε πώ...
    μιας κι είσαι του επαγγέλματος...
    για παραγωγή μπύρας τί δότες να ψάξουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εγω μια απλη νοσηλευτρια ειμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @maria
    Μα αυτό σου λέω...έχεις πρόσβαση εσύ! Μάθε τες πρώτες ύλες τζαι να μας προμηθεύσεις με το απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό για την παραγωγή! Ξέρεις εσύ...καθετήρες, πάπιες, χήνες...τέτοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. κατι θα κανω και για σας κε ινβεκτους.. αλλα θελω ποσοστα απ τη παραγωγη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @maria
    Ολάν εσύ κανόνισε τζι εν θα μείνει πάνω μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...