Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

Μάτια από πίσω

Μερικοί μαθητές αστειευόμενοι λένε ότι οι καθηγητές τους έχουν μάτια στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους (ίσως γιατί αντιλαμβάνονται τί γίνεται πίσω τους όταν γράφουν στον πίνακα).

Ένας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης είναι πλέον πιο κοντά σε αυτή την πραγματικότητα, έχοντας εφαρμόσει (με χειρουργική επέμβαση) μια κάμερα στο πίσω μέρος του κρανίου του.

Camera on the back of the head

Ο Wafaa Bilal, ένας Ιρακινός καθηγητής φωτογραφίας στο Tisch School of the Arts του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, έκανε την επέμβαση σε ένα piercing studio τον περασμένο μήνα για ένα art project ενός μουσείου στη Ντόχα του Κατάρ.

"Αυτό θα αποκαλύψει τις άγνωστες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε" λέει ο Bilal. "Ένα τέτοιο project θα βοηθήσει σε ένα διάλογο για την παρακολούθηση."

Το project ονομάζεται "The 3rd I," και θα χρησιμοποιεί την κάμερα που τοποθέτησε ο καθηγητής στο κρανίο του τραβώντας φωτογραφίες κάθε 1 λεπτό για 1 ολόκληρο χρόνο, αποτυπώνοντας τις καθημερινές ασχολίες του Bilal.

Οι φωτογραφίες θα αποστέλλονται μετά στο Mathaf, ένα Αραβικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στα πλαίσια της έκθεσης με τίτλο "Told/Untold/Retold".

Η μικρή κάμερα είναι ενσωματομένη σε μια πλακέτα από τιτάνιο η οποία είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος του κεφαλιού του καθηγητή. Ένα καλώδιο ενώνει τη κάμερα με ένα μικρό υπολογιστή που ο καθηγητής μεταφέρει σε μια ειδική shoulder bag, προσφέροντας έτσι κι ένα real-time GPS σήμα της εκάστοτε τοποθεσίας του, διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: www.3rdi.me.

Υπάρχει και σχετικό βίντεο:* πηγή: CNN

8 σχόλια:

 1. Άστα τώρα αυτα, πάρε κόρη, θεοφιλο, ρανια, mana, κόρες της και πάμε για καφέ...

  γιουπιιιιιιιιιιιιιι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @Coula
  Η κόρη μόνο κακάο πίνει. Βρίσκουμε κακάο στο Costa ή να φέρουμε; :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @abebedorespgondufo (ποιο lame url άλλη φορά)
  Εΐβα πρώτη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ότι κόψει ο νους τζι ο πισινός τους

  άρκησες να βάλεις 2ο ποστ σήμερα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @Neerie
  Πάντος τον πισινό του μπορεί πλέον να τον θωρεί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @Defiance
  Πού είσαι ολάν; Long time no see! OMG indeed man

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...