Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Έρχονται Χριστούγεννα, αυτό το παιδάκι όμως δεν πρέπει να χαρεί

Κι ενώ οι περισσότερες μητέρες αγωνιούν να δούν τον ενθουσιασμό των παιδιών τους το πρωϊνό των Χριστουγέννων, η Tina Cleveland εύχεται ακριβώς το αντίθετο.

Η δίχρονη κορούλα της Holly, υποφέρει από μια σπάνια ασθένεια (RAS - reflex anoxic seizures) η οποία σταματάει (!) την καρδιά και την αναπνοή της αν ενθουσιαστεί πολύ.

Το κοριτσάκι αρχίζει να αναπνέει και πάλι μετά από 30 δευτερόλεπτα, αλλά και πάλι, αυτά τα 30 δευτερόλεπτα μοιάζουν με αιωνιότητα κάθε φορά για την 42χρονη μητέρα της Tina και τον 50χρονο πατέρα της Ray.

Η κυρία Cleveland λέει: ‘Με έχουν διαβεβαιώσει ότι η καρδούλα της θα ξεκινάει πάντα, αλλά κάθε φορά που συμβαίνει πανικοβάλλομαι. Ποιά μητέρα δεν θα πανικοβαλλόταν αν έβλεπε το μωρό της ξαπλωμένο στο πάτωμα χωρίς ανάσα για μισό λεπτό; Είναι τρομακτικό.’

Οι κρίσεις αυτές ενεργοποιούνται κάθε φορά που το παιδί έχει έντονα συναισθήματα. Μια στοίβη δώρα κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι αρκετή για να σταματήσει την καρδιά της μικρής Holly.

Η μητέρα της Holly έχει τώρα το δύσκολο (αν όχι απίθανο) στόχο να σταματήσει την κόρη της από το να ενθουσιαστεί υπερβολικά.

Λέει η μητέρα: ‘Φέτος είναι τα πρώτα Χριστούγεννα από τότε που διεγνώστηκε με την συγκεκριμένη ασθένεια η Holly και είμαι τρομερά ανήσυχη.

Οποιοσδήποτε γονιός με μικρό παιδάκι μπορεί να καταλάβει ότι είναι αδύνατο να περιορίσω τη χαρά του παιδιού μου.

Ακόμα και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο το στολίσαμε πολύ νωρίς για να συνηθίσει βλέπωντας τα στολίδια και τα λαμπιόνια, πριν αρχίσουν να εμφανίζονται παντού.

Είναι σπαρακτικό να βλέπεις το προσωπάκι της να φωτίζεται από χαρά κι εσύ να προσπαθείς αμέσως να την προσγειώσεις και να την ηρεμήσεις. Αποφεύγω να την ρωτώ τί δώρο θέλει γιατί δεν θέλω να ενθουσιαστεί όταν το δεί.

Παρόλα αυτά, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να έχει τα καλύτερα Χριστούγεννα.’


Να λοιπόν που υπάρχουν και κάποια παιδάκια που αυτά τα Χριστούγεννα δεν πρέπει να χαρούν...

* πηγή: Dailymail

8 σχόλια:

 1. this post is bullshit - apo to Ciao to pirate? 'H to hallo.
  people with this condition get the cardiac isue if they suffer pain or fear, not if they get happy and excited.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @Ανώνυμη Πάπυρο Λαρούς Μπριτάνικα
  Η ιστορία είναι από την αγγλική Daily Mail (μπήκες στον κόπο να το διαβάσεις, διάβαστο μέχρι το τέλος τουλάχιστον). Δεν ξέρω αν η Daily Mail είναι του επιπέδου του Hello ή του Ciao. Παρακαλώ όπως μας υποδείξεις αξιόπιστες πηγές πληροφοριών για μελλοντική χρήση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έψαξα στο google τζιαι λέει ότι τούτη η αρρώστια εν άμαν ζήσουν πόνο ή φόβο τζιαι όι θαυμασμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @misharos
  "The doctors call this Syncope or a black out, it can be triggered by many different things, but usually it is related to a sudden shock or surprise."

  από την ιστοσελίδα του STARS (Syncope Trust And Reflex anoxic Seizures): http://www.stars.org.uk/kids-and-teens/under-seven/sammys-story


  "Pain, especially from emotion (surprise, fear, annoyance, frustration, and excitement), crying, and fever were provocative factors."

  από τη Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Reflex_anoxic_seizures


  "Any unexpected stimuli, such as pain, fear, fright or even a pleasant surprise, causes the heart to stop, the eyes to roll, marked pallor of the skin, and clenching of the jaw."

  από την ιστοσελίδα της οργάνωσης Contact a family - for families with disabled children: http://www.cafamily.org.uk/medicalinformation/conditions/azlistings/r15_2.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δώστου πελλού αγγούριν τζιαι να σου πει εν ζαβόν!
  Άφηστους ανώνυμους φίλε μου. Αξιόλογη η έρευνά σου, όπως πάντα. Να μεν του τύχει του πλασμάτου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...