Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

Yes you can!

«Μπαμπά, θα έτρεχες μαζί μου έναν Μαραθώνιο;», ρώτησε μια μέρα o Rick τον πατέρα του. O πατέρας του απάντησε «ναι» και έτσι έτρεξαν μαζί τον πρώτο τους Μαραθώνιο.

Μια άλλη φορά, ο Rick ρώτησε: «Μπαμπά, θα έτρεχες μαζί μου άλλον έναν Μαραθώνιο;» και ο πατέρας απάντησε «Φυσικά, γιε μου» και έτρεξαν ακόμα έναν Μαραθώνιο.

Ύστερα από καιρό, ο Rick ρώτησε «Μπαμπά, θα έτρεχες μαζί μου στο Iron Man;».

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Iron Man είναι από τα δυσκολότερα αγωνίσματα στον κόσμο και περιλαμβάνει: 4 χιλιόμετρα κολύμπι, 180 χιλιόμετρα ποδήλατο και 42 χιλιόμετρα τρέξιμο.

«Ναι, παιδί μου» απάντησε ο πατέρας και κάπως έτσι ξεκίνησε η συγκινητική ιστορία πατέρα και γιου, οι οποίοι αγωνίζονται μαζί σαν ένα.

O Dich Hoyt και ο τετραπληγικός γιος του, Rick, είναι ένα απίστευτο δίδυμο (το Team Hoyt όπως ονομάζονται) που συμμετέχει σε διάφορα αγωνίσματα, στέλνοντας το μήνυμα ότι, όταν ο πατέρας βάζει το σώμα και ο γιος την ψυχή, τότε γίνονται θαύματα.

Διάβασε [εδώ] όλη την ιστορία του Rick


25 σχόλια:

 1. @invictus: otan to prwtoeida h ekfrash emeina mlks htan polla lilh gia na perigrapsei pws eniwsa. einai pragmati apisteuto. se kamnei na dierwtasai poios pou tous 2 dia dynamh se poion.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κάποτε σκέφτομαι αν ήμουν στη θέση τούντων ανθρώπων πως θα το αντιμετώπιζα? Ενηξέρω αν θα είχα έτσι δύναμη.. Που την άλλη καμιά φορά αναγκάζεσαι να γίνεις δυνατός μέσα που τες δυσκολίες της ζωής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @evroskarseras
  Εδιάβασα παλιά την ιστορία του Rick τζαι πρόσφατα εθυμήθηκα την τζαι είπα να κάμω σχετική ανάρτηση. Εν που τες ιστορίες που με εσυγκλονίσαν. Πολλές φορές εδιερωτήθηκα για το ΠΩΣ βρίσκουν τόσην απίστευτη ΔΥΝΑΜΗ τζαι ΚΟΥΡΑΓΙΟ τούτα τα πλάσματα τζαι ΘΕΛΗΣΗ τζαι ΕΠΙΜΟΝΗ.
  Μόνον άμαν περάσεις που δοκιμασίες "μεγάλες" μπορείς να συνειδητοποιήσεις πόση δύναμη κρύβεται μέσα σου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ekaman to ligo thriskeytiko prosilitismo me ti mousiki kai to edafio alla itan sigkinitiko akoma mia fora.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @Αχάπαρη
  Οι δυσκολίες της ζωής τζαι οι δοκιμασίες που θέτουν σε κίνδυνο είτε τη δική σου τη ζωή, είτε τη ζωή αγαπημένων προσώπων φκάλλουν στην επιφάνεια δυνάμεις που εν εφαντάζεσουν ποττέ ότι είshες μέσα σου.
  Είδα ένα ντοκυμαντέρ για μια μάνα που ήταν μέραν-νύχταν δίπλα που το παιδί της που ήταν σε κώμα στο νοσοκομείο. Φυτό. Τζαι η μάνα τζιαμέ. Μέρα τζαι νύχτα. Να μιλά στο παιδί της που εν άκουε, που εν εκαταλάβαινε. Η μάνα εδικαιώθηκε για την επιμονή της 7 χρόνια μετά όταν "εξύπνησε" που το κώμα ο γιος της. 7 χρόνια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @SKonte
  Ο Θεός εν μια που τες πηγές που τες οποίες αντλείς δύναμη σε έτσι περιπτώσεις. Δεν είναι η ουσία του βίντεο όμως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. πολλά συγκινιτική η ιστορία τους..I also wonder αν μου συμβεί κάτι παρόμοιο αν θα έχω την δύναμη και το σθένος να κάμνω τούτα που κάμνουν τούτοι ούλλοι που θα έπρεπε να μας γίνουν παράδειγμα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @Rania
  Εν φάροι φωτεινοί τούτοι οι Άνθρωποι. Για όλους μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. φάροι φωτεινοί! Οπως ακριβος το 'πες!

  Πολλα συγκλονιστικο βιντεο! Πραγματι ο παπας του εν πραγματικος ηρωας, τζιε η μανα του (εθκιεβασα την ιστορια τους). Τουτοι οι ανθρωποι ζουν τις ποπραγματικε χαρες τις ζωης! Πιστευκω οτι λογο των προβλημααατων τους (οπως ειπε τζιε η Αχαπαρη) μαθενουν να εκτιμουν, να αγαπουν τζιε να πολεμουν!

  ΟΥλλοι μας ςς τον ενα πρεπει να παραδειγματιζούμαστε που ετσι περιπτωσει! Μπράβο τους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. @drponojefalos
  Τούτοι οι Άνθρωποι φίλε, επιάσαν το νόημα της ζωής. Ήβραν την ουσία της Αγάπης τζαι της Θέλησης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. όταν η θέληση και η αγάπη θέλουν μπορούν τα πάντα. ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @Invictus

  πραγματι. Εν τουτο που λαλουμε για να μαθεις να εκτιμας πρεπει να χασης κατι..το Hoyt team τζιε ουλλη η οικογενια εχασε κατακαπιο τροπο μια συνιθισμενη οικογενειακι ζωή. Παρολα ομως τζινα ουλλα που επερασαν τζιε περνουν ακομα φανταζουμαι ηβραν κατι πολλα πιο σημαντικο που μια συνιθησμενη ζωη! Πραγματικη ευτιχεια πραγματικη, δεμμενη οικογενεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. και κάτι άλλο που μου ήρθε. τον καταλαβαίνω απόλυτα τον πατέρα, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να ευχαριστήσει το γιο του.
  μπορεί για τον εαυτό του να μην έκανε βήμα αλλά για τα μωρά του ανεβοκατεβαίνει το Έβερεστ.

  δεν υπάρχει κάτι που να ξέρουμε ότι θα τους χαρίσει ένα χαμόγελο και να μην το κάνουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Πολύ συγκινητικό όντως... Η δύναμη της θέλησης είναι τεράστια! Πραγματικά, απο αγάπη και μόνο, ο γονιός μπορεί να κάνει πράγματα για το παιδί του που σε καμία άλλη περίπτωση δεν θα έκανε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. @Μάνα + ευαγγελία
  Θυμίζω [τούτη] την ιστορία. Ο γονιός κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ για το παιδί του. ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. @drponojefalos
  Τέτοιες δοκιμασίες φέρουν την οικογένεια ακόμα πιο κοντά. Ο ένας διά αλλά τζαι αντλεί δύναμη στον/από τον άλλο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ετρέξαν τζαι φέτος!
  το πρωί πριν να αρχίσουν επιάσαν τους συνέντευξη τζαι ο πατέρας που εν πάνω που 70 έσιρεν ένα γελούιν τζαι είπε ότι φέτος απλά θέλει να τερματίσει. Έχουν τζαι προπονήτρια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. @Ανώνυμος (3:06 μ.μ.)
  Μπράβο τους! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Μεγαλείο ψυχής!!!!! Αυτοί οι άνθρωποι είναι πραγματικά γενναίοι.Όπως είπε και ο φίλτατος Αριστοτέλης''Οι πραγματικά γενναίοι ενεργούν χάριν της ωραιότητος του ανδραγαθήματος''
  Δύναμη ψυχής,ο άνθρωπος δεν φέρει αυτή τη δύναμη μαζί του,αλλά την αποκτά μέσα από αγώνα,μεγάλη προσπάθεια και θετική θεώρηση της ζωής.Ας παραδειγματιστούμε εμείς οι κοινοί θνητοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Αφήνω το σχόλιό μου. (Λίγο αργά, αλλά) δεν μ'αρέσουν οι ωραίες και ασχολίαστες αναρτήσεις, οπότε ας κάνω σεφτέ... Σσωραίος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. @Λυδία
  Ας όψεται ο Blogger και τα πρόσφατα τερτίπια του που εξαφάνισαν τα σχόλια! Ας ξανακάνουμε σεφτέ λοιπόν :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...