Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε, φίλες και φίλοι...Είναι με μεγάλη μου τιμή που αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Υπουργού Υγείας. Ευχαριστώ δημόσια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ύψιστη τιμή που μου κάνει ορίζοντας με Υπουργό Υγείας.

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε, φίλες και φίλοι...

Είναι με βαθύ αίσθημα ευθύνης που αναλαμβάνω τα καθήκοντά μου. Δεσμεύομαι δημόσια να δώσω το άπαν των δυνάμεων μου για να φέρω εις πέρας τη δύσκολη αποστολή που μου ανατέθηκε. Σας διαβεβαιώνω ότι θα εργασθώ με πλήρη slide διαφάνεια, με συναίνεση, επαγγελματισμό μα πάνω απ' όλα με αξιοκρατεία και ισονομία.

Έφτασε η ώρα να κερδίσουμε ξανά τη χαμένη εμπιστοσύνη του λαού της πατρίδας μας. Για να γίνει αυτό όμως, χρειάζεται να γίνουν βαθιές τομές. Ούτως ώστε να προλαβαίνουμε τα γεγονότα εν τη γενέσει τους, γι' αυτό και οι τομές αυτές θα ονομαστούν Τομές στα γεγονότα και θα μεταδίδονται καθημερινά από τον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα σε ανοικτή ζώνη. Και οι τομές αυτές θα αγγίξουν όλα τα επίπεδα και όλες της βαθμίδες της ιεραρχίας. Ουδείς θα είναι στο απυρόβλητο (μη κακόν σας κυρία Πρόεδρε, πιείτε λλίον νερό να πάει κάτω...). Για το σκοπό αυτό, έχω ήδη δώσει εντολή όπως σχηματιστούν 17 ανεξάρτητες μονομελείς επιτροπές αποτελούμενες από artholders* οι οποίοι και θα ετοιμάσουν τις απαραίτητες μελέτες και θα έλθουν σε μένα με τις εισηγήσεις τους.

Σαν Υπουργείο, έχουμε ήδη ετοιμάσει κάποια προγράμματα τα οποία θα θέσουμε σε άμεση εφαρμογή. Αρκετές ζωές έχουν χαθεί από αμέλεια. Πλέον, μαζί με κάθε επέμβαση σκωληκοειδήτηδος θα προσφέρουμε δωρεάν και εξέταση σκωληκοπυρίτιδος σε μια προσπάθεια να αποφύγουμε στο μέλλον συμβάντα που μπορεί να τινάξουν το μέλλον μας στον αέρα. Πέραν τούτου, θα προσφέρουμε δωρεάν τεστ Παπανικολάου σε όλες τις γυναίκες με χαμηλά εισοδήματα, καθώς επίσης και ένα καινούριο τεστ, το τεστ Χατζηνικολάου το οποίο μπορεί να προλάβει την εμφάνιση ακατάσχετης φλυαρίας, ειδικά σε νεαρά άτομα.

Επίσης, φίλες και φίλοι, θέλω να αναφέρω ότι έχουμε στα άμεσα πλάνα μας ως Υπουργείο να απλοποιήσουμε τις χρονοβόρες διαδικασίες για εξασφάλιση κρατικής χορηγίας για οδοντικά εμφυτεύματα. Αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της συγκεκριμένης επέμβασης και τον αριθμό των συνανθρώπων μας που την χρειάζονται άμεσα, θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις ούτως ώστε να επισπευθούν οι διαδικασίες. Αρκεί να αναφέρω, ότι θα mitsubishi λανσάρουμε την Οδοντοκάρτα Tooth & Fly η οποία θα είναι μια Πιστωτική Κάρτα η οποία με τη χρήση της προσφέρει στους κατόχους βαθμούς τους οποίους μπορούν να εξαργυρώσουν σε 324 αεροπορικές εταιρίες (συμπεριλαμβανομένης της Air Timbuktu). Το σχέδιο Tooth & Fly μεταφράζεται σε 3.14 βαθμούς για κάθε δόντι (6.28 αν είναι φρονιμίτης).

Κάτι άλλο πολύ σημαντικό είναι ότι θα αλλάξουν εντελώς οι υπάρχοντες κανονισμοί για τα νοσήλεια. Πιο συγκεκριμένα, όσοι συμπατριώτες μας έχουν μόνο μία "καταγωγή", αναγκαστικά θα πληρώνουν κανονικά τα έξοδα νοσηλείας τους. Παράδειγμα οι κύπριοι, τούρκοι, άγγλοι, έλληνες, πόντιοι, ρώσσοι, βούλγαροι, λατίνοι εραστές κλπ. Όσοι έχουν δύο "καταγωγές" θα πληρώνουν τα μισά έξοδα. Παράδειγμα οι τουρκοκύπριοι, οι εγγλεζοκυπραίοι, οι ρωσσοπόντιοι κλπ. Τα παιδιά που ο ένας τους γονιός έχει μία "καταγωγή" και ο άλλος γονιώς δύο "καταγωγές", δεν θα πληρώνουν τίποτα. Δωρεάν επίσης θα είναι για τους πολιτικούς πρόσφυγες, τους πολιτικούς της πλάκας, τους πολιτικούς κρατούμενους, τους πολιτικούς αναλυτές, τους πολιτικούς συντάκτες, τους πολιτικούς μηχανικούς και τους κατοίκους του Πολιτικού.

Και όσον αφορά τους συνταξιούχους συμπατριώτες μας και τους συμπατριώτες μας που έχουν κινητικά προβλήματα, θέλω να τονίσω ότι τους έχουμε σκεφθεί και θα σταθούμε ως Υπουργείο αρωγός στα προβλήματά τους. Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια της μελέτης για την εισαγωγή του θεσμού του Γιατρού της γειτονιάς. Θα κυκλοφορήσει λίαν συντόμως σε κάθε νοικοκυριό (οι ανοικοκύρευτοι παρακαλώ να επικοινωνήσουν με τα γραφεία μας ή με το Κέντρο Εξαπάτησης του Πολίτη) αναλυτικό δελτίο με τις μέρες και ώρες κατά τις οποίες θα περνά το ασθενοφόρο της Red Dot από την κάθε γειτονιά για να εξετάζει επιτόπου όσους ασθενούν ή όσους αναμένεται να ασθενήσουν. Το προσωπικό της Red Dot θα προσφέρει επιτόπου δωρεάν μαστογραφία, κωλονοσκόπηση, εξέταση αμυγδαλών, εξέταση προστάτη, τυμπανογράφημα, εγκεφαλογράφημα, χρονογράφημα και έκθεση ιδεών. Σε περίπτωση που χρειαστεί επείγουσα χειρουργική επέμβαση, τα έξοδα του ζεστού νερού και των επιδέσμων θα επιβαρύνουν τον ασθενή.

Κυρία Πρόεδρε, για μια ακόμη φορά σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε και σας διαβεβαιώνω ότι θα σταθώ στο ύψος των περιστασιακών. Δεν θα σας απογοητεύσω.

Σας ευχαριστώ.

26 σχόλια:

 1. axaxaxaxa...efirtin...seriously friend. polla eustoxon post. respect.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @she demon
  Δαμέ εκφράζουμεν πολιτικόν λόγον τζι εσύ γελάς; τς τς τς

  @postbabylon
  Τζαι στα δικά σας οι απολίτευτες :D

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ROFL. Ετάραξες με. Αν τζαι εν θα πληρώνω νοσηλεία (βλ. περί καταγωγών νόμο), έκαμες με τζαι φοούμαι. Έννα μαζεύκω βαθμούς με το Tooth & Fly για να πηαίνω γιατρό στο εξωτερικό. Μεν φοάστε, εν είμαι Μάρκος, εν θα τα χρεώνω στα έξοδα παραστάσεως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @Defiance
  Για τους Υπουργούς συνάδελφε είναι δωρεάν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. χαχαχα Ινβίκτους είσαι ένας μύθος! Δεν ξέρω από που να αρχίσω...από τους τεχνοκράτες (έπιασα το!), τους πολιτικούς μηχανικούς, το τεστ Χατζηνικολάου χαχαχα respect man :)

  Btw αν κρίνω που την ώρα ανάρτησης σου πρέπει να είσαι κι εσύ της ομάδας 14 τζε έδρωνες τζε εξίδρωνες ώσπου να ενωθείς χαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @Brenda
  Είμαι της ομάδας 11 εγώ. Τη σάουνα μου απολαμβάνω την μεσημεριάτικα κάθε μέρα :ζ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ερώτησες τον υπουργό Οικονομικών αν θα σου εγκρίνει τον προϋπολογισμό ή κάμνεις παναϋρκα με το νου σου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @Mana
  5-6 mojito τζαι 2 οικογενειακά pahit-ice τζι εννα γινεί η δουλειά μας :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ε έλυσα. Παρολλίγον να σύρω τζαι το λαπτόπι που το παράθυρον. Ρισπέχτερ (ρισπέχτα εν το θυληκόν). Ωραίος.

  p.s: κλείστε μου μιαν για το Χ"νικολάου διότι νομίζω έμεινεν μου εναν αίπιν που την ελλάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Mα έπρεπεν να ετοιμάσουμεν τζιαι ομιλία τζιαι πρόγραμμα? Εν μου είπεν κανένας τίποτε. Κόρη νήρι σάσμου μιαν ομιλία τζιαι ένα πρόγραμμα. Τζιαι κάμε μου τζιαι ένα φραπέ με 2 καλαμάκια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Χαχαχα… φίλε έφιρες με! είμαι τζαι στη δουλεία, χαζίρι να καρφωθώ, αλλά χαλάλι!!!!

  Ρισπεκτ


  Υ.Γ. Αν με απολύσουν επειδή διαβάζω Invictus, κάμνεις με διευθυντή του διπλωματικού σου γραφείου; Υπόσχομαι εν θα σου κρύφκω τίποτε!!! :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @Epivatis
  Κάπου εννα σε βο(υ)λέψουμεν τζι εσέναν, μεν μου αγχώννεσαι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. @evroskarseras
  Επειδή τα έξοδα εν πολλά τζαι κάμνουμεν συνδυασμούς για να μας έρκεται πιο φτηνόν, να σε γράψω τζαι για μιαν κωλονοσκόπησην;

  @Αχάπαρη
  Τζαι μιαν μιξ με πίκλα :Ρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Συμφωνω με την συναδελφο Αχάπαρη. Εν εξερα ότι έπρεπε να φκάλουμε λόγον!

  Ζητείτε άτομο για την θέση του βοηθου παρα τω υπουργώ Γεωρίας & Περι. Παρακαλω οι ενδιαφερόμενοι να στειλουν βιογραφικά. Γιατι στο δικό μου υπουργειο ακολοθουμεν αξιοκρατικές διαδικασίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Αξιότιμε, εξαρτάται τη βαζελίνην εγώ εννα την πκιερώσω ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. χαχαχα...ούτε εγώ ετοίμασα λόγο! μα τις να σας πεί όμως ενας υπουργός εργασίας χωρίς εργασία?!

  ακόμα γελώ με το artholders!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ινβιχτους εφυρες μας πάλε! Εθεσες υψιλά την μπάρα τωρά για τους νεους υπουργούς, εννα πρέπει τζαι τζίνοι να μας γράψουν ποστ τωρα.

  Βαλεις με πιλεμου μεσα σε μια που τις 17 μονομελής επιτροπές;;;

  Ή πιλέμου να παρουσιάζω τις Τομές στα Γεγονότα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Κύριε συνάδελφε,
  Σας υφυπουργός παρά τω προέδρω σας καλοσωρίζω στην κυβέρνηση μας και μας εύχομαι καλές σοδειές...ου δουλειές εννοούσα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. korh prasinada kopse kouventan, enna antallaksoumen ypourgia? eni mporw to aminis, eimai pacifist:-(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Post, εν η ευκαιρία σου ή να εξερευνήσεις άλλες πτυχές του χαρακτήρα σου ή να διαλύσεις τον στρατό ;) Πειραματίστου, όπως κάμνουν τζαι ούλλοι οι RL υπουργοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. χάτε τωρά
  αντάκωσεν διαταγές τζι η υπουργός εσσσωτερικών

  να βάλω τα τσουράκκια μου να την κάμουν, εγώ μόνο σε συνεδρίες πάω

  α, τζαι θέλω τζι εγώ οδηγόν, κανόνισε

  ίνβιχτε εν η υπουργός οικονομικών που σε έκαμεν τζι εσέναν υπουργόν

  τωρά που το σκέφτουμαι, έννεν η Sike που έπρεπεν να διορίσει τους Υπουργούς της??

  Sike αγάπηηηηη, πόψε κάμνω σου το τραπέζι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. @Ποστ
  Χμ...παει μου σαν Πρασινάδα το Γ & Π αλλά αν θελεις να ανταλλάξουμεν, δέχουμαι...Να καμω ρι-φορμ το στρατον τζαι πολλά άλλα....εχω πολλά σχέδια!! Απλα πε μου γιατι θέλω να γραψω λόγον (ο Ινβ εν καλύτερος που μας δηλαδη, οξα εμεις τα αλλά μελη είμαστεν κατωτερου θεου;;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Εγώ πάντως θα σε ψήφιζα για πρόεδρο. Θα έβγαζα και εκλογικό βιβλιάριο to do that.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. @Πρασινάδα
  Τούτα τα μουσκουρούθκια τα "εν το ήξερα" τζαι "εν ήμουν ενήμερος" παρετάτε τα! Εμάθετε μου ούλλοι την ατάκα πιον!

  @evroskarseras
  Βαζελίνην εν έshει ρε εν μέσω οικονομικής κρίσης...ο νοσοκόμος απλά φτυμμακώννει νάκκον το δαχτύλιν του...το μεγάλον...

  @Rania
  Να απευθυνθείς στο επαρχιακό γραφείο εργασίας, Υπουργέ μου! :Ρ

  @Xippasmeni
  Να σε βάλω σε μιαν συγκεκριμένη μονομελή επιτροπή που εν τα καταφέρνει να αποφασίσει για οτιδήποτε γιατί σε κάθε συνεδρία εν υπάρχει απαρτία!

  @Joy Tears
  Εσύ τωρά είσαι η Παντελού Κούρα; :D

  @postbabylon
  Μεν έshεις έννοιαν ντήαρ, τζαι διαχρονικά ούλλοι όσοι αναλάβαν το Υπουργείον Άμυνας, χαπάριν δεν είχαν που στρατούς τζαι άμυνες :D

  @Defiance
  Make love, not war

  @Neerie
  Ρουσφεττούιν; Ρουσφεττούιν;

  @Πρασινάδα
  χμμμμ εκατάλαβα...άκου τον ΠαΣχιΦα που εννα οριστεί Αρχηγός του ΓΕΕΦ τωρά! Οξά να βάλουμεν τον Βου άτζιαπις σου;

  @tinkerbell
  Νομίζω εσένα θα σε βάλω ιδιαιτέρα γραμματέα μου. Εν τζαι φαντάζουμαι να σου φύει κανέναν email προς τα Μ.Μ.Ε. α!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Able! Able!!
  Κόνγκρατς ον γιούαρ νιού πποζίσιον μαϊ ντίαρρ!
  Αϊ αμ σσιούαρ γιου γουίλ τέϊκ ας άουτ γουάϊτ φέϊς ατ δι έντ οβ δε ντέϊ!
  Ένιθινγκ γιου γοντ ένιθινγκ γιου νίτ, γουϊ(νι) αρ μπάϊ (+ στρ8) γιόρ σάιτ!
  Τσίιρζ :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...