Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Ας μιλήσουμε για οικοδομές λοιπόν...

Ας κάνουμε αρχή με το στύλλο-κολώνα 2-σε-1. Με ομοιόμορφο φινίρισμα για να ταιριάζει χρωματικά τόσο με τους τοίχους, όσο και με τα κεραμύδια.Συνεχάμε με την κολώνα Ε.Μ.Τ.Κ. (έλειψεν μας το κουγκρίν). Ο δαιμόνιος πολιτικός μηχανικός όμως δεν θα αφήσει μια τόσο ασήμαντη λεπτομέρεια να θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της οικοδομής...με το κατάλληλο μεταλλικό υποστήριγμα, λύεται το πρόβλημα. Κι επειδή όμως το μεταλλικό υποστήριγμα εξέχει της βάσης στην οποία στηρίζεται, είναι (στατικά) απαραίτητο και ένα δεύτερο (μικρότερο) υπο-υποστήριγμα. There, I fixed it!Οι σκαλωσιές. Απαραίτητο αξεσουάρ για τους κτίστες. Και για την ασφάλεια του εργοταξίου, καλό είναι να στερεώνονται σωστά, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας ΠΠΑΣΑΠ.Τί εννοείς αχρείε εργάτη "είναι κοντή η σωλήνα για την καπνοδόχο"; Βάλε 2 να γίνει η δουλειά μας και άσε με στην ησυχία μου!Στην φωτογραφία που ακολουθεί βλέπουμε πώς μπορείς εύκολα κι απλά να μετατρέψεις το πούντο-πούντο-το-μπαλκόνι σου σε μπαλκόνι-μεζονέτα. Που να είναι πάνω απ' όλα ασφαλές...Λένε οι επιστήμονες ότι σύμφωνα με έρευνες που έγιναν σε παγκοσμίου φήμης Πανεπιστήμια, με την πάροδο των χρόνων, τα παιδιά που γεννιούνται είναι σαφώς ψηλότερα από ότι προηγούμενες γενιές. Καλό είναι λοιπόν, να προνοήσουμε από τώρα για τα τετρασέγγονά μας...Και επειδή υπάρχει και μια υποψία ότι ενδεχομένως να γεννιούνται στο μέλλον και παιδιά-φαντάσματα, λίγη εξοικονόμιση στις πόρτες δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!Δες προσεκτικά τη φωτογραφία που ακολουθεί και μην βιαστείς να βγάλεις βεβιασμένα συμπεράσματα. Ναι, καταλαβαίνω ότι φαινομενικά πρόκειται για μια ελαττωματική δοκό αλλά αυτό το λένε μόνο όσοι δεν κατέχουν. Διότι ένα έμπειρο μάτι, μπορεί να καταλάβει ότι η δοκός είναι κατασκευασμένη με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να παραμένει αναλλοίωτη λόγω συστολής και διαστολής. Και τέλος, για να μην υπάρξει περίπτωση να διασταλεί τόσο ώστε να χτυπήσει με βία το ένα κομμάτι το άλλο, έχει τοποθετηθεί ειδικό τουβλάκι-στόπερ (το βλέπεις στο αριστερό μέρος).Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι πλέον στις μέρες μας να βρεις υδραυλικό άμα -ω μη γένειτω- σου προκύψει κάποια βλάβη έτσι; Γι' αυτό λοιπόν είναι σημαντικό να προνοήσεις ώστε η υδραυλική σου εγκατάσταση να είναι απλή και κατανοητή, για να μπορείς να επιδιορθώνεις μόνος σου την όποια βλάβη ήθελε προκύψει.

7 σχόλια:

 1. χαχαχα...στέλνω τωρά το link για το blog σου του αρχιτέκτονα να πάρει ιδέες!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. εμ..

  εμμ...

  ενηξέρω πόθε να αρκέψω τζαι ποθε να τελειώσω...

  άμα στέκουν τύφλα να χουν οι κανόνες της φυσικής...

  υ.γ. απλά να σας πληροφορήσω ότι στην εικόνα Νο 3 η καινοτομία της βάσης είναι τεράστια...
  μπορεί να μετακινηθεί η σκαλωσία χωρίς κόπο, ξήστημα- στήσιμο, αφού αν μετακινήσεις ταυτόχρονα τις 3 βασεις- κυλίνδρους μπόρεις να μεταφέρεις την σκαλωσία γυρόν που ούλον το σπίτι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. πουντο πουντο το μπαλκόνι...έφυρες με...
  μα γιατί εχάθης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τέθκια να γράφεις να έχουμεν εφιάλτες εμείς που μαχούμαστεν να μπλέξουμε με μαστόρους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. για να μεν λαλείτε ότι έν έχει φαντάσματα!!! είδες ίντα καλή η σκάλα που οδηγεί στη φανταστική πόρτα;! :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Έφυε μου η μασέλλα! Το στερέωμα των σκαλωσιών εν παίζεται.... Ο μάστρος έβαλεν κορμό αντί για μαδέρια που λαλεί η νομοθεσία!!!

  Υπάρχουν αρκετοί μάστροι τζαι στην Κύπρο με DIY λύσεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @Rania
  Είσαι σίουρη ότι θέλεις να πάρει ιδέες; χαχαχα

  @Nonis
  Είναι όλα θέμα πρακτικότητας σιορ!

  @she demon
  Ποιός εχάθην;

  @kaisi
  Εν τζαι θέλω να σε αγχώσω αλλά τα κακά σου εν πίσω ακόμα!

  @Ουφ!
  Ναι ναι...φανταστική η σκάλα της φανταστικής πόρτας!

  @HeatJo
  Έshει τζαι shειρόττερα πάντως...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...