Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Ο μαύρος

Οι τελευταίοι μήνες της θητείας μου που λες, βρίσκουν με στο Λόχο Στρατηγείου του ΓΕΕΦ, είπαμεν τα ξανά για το πώς εκατέληξα τζιαμέ. Που σπόνταν με, επεράσαμεν καλά όμως εν μπορώ να παραπονιούμαι!

Στο στρατόπεδο τζιαμέ που λες ο Διοικητής ήταν κοπέλλιν για πολλά ποστς. Ας μεν πω όνομα, διότι εν τζαι παντού ο εβλοημένος! Πάντως, να ξεκαθαρίσω ότι εμφυτεύματα με κρατική επιχορήγηση ΔΕΝ έκαμε!
Ο Διοικητής που λες, γνωστός και ως "μαύρος" ήταν ένας ψηλός, παστός τύπος, μαύρος τζαι με άσπρα μαλλιά παμπάτζιν. Εν εγέλαν ποττέ του τζαι σπάνια έφκαλλεν τα shέρκα που τες πούτζιες. Φοϊτσιάρικη φάτσα. Τζαι ήταν ΠΑΝΤΑ μες το στρατόπεδο. ΠΑΝΤΑ όμως. Τζαι ήταν ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝ!

Φτάνω που λες την πρώτη μέρα στο στρατόπεδο, πάω στο Διοικητήριο παίρνω τα χαρκιά μου τζαι στέλλουν με στο θάλαμο να ξαπολήσω τα πράματα μου τζαι να έρτω για την αναφορά του στρατοπέδου. Στεκούμαστεν στην αναφορά τζαι φκαίννει ο Διοικητής να μιλήσει. Τζαι επειδή είshεν αρκετούς "νεοφερμένους" στρατιώτες στο στρατόπεδο, είπεν να δώκει ρεσιτάλ.
Άρκεψεν τζαι ελάλεν μας για τες σκοπιές:

"...τζι άμαν τζοιμάστε στη σκοπιά, θωρώ σας! Τζι άμαν ακούετε ράδιον, ακούω σας! Τζι άμαν μιλάτε στο μόπαϊλ πας τη σκοπιά, ρέσσω που μες τα σύρματα της ΣΥΤΑ τζαι μπαίννω μες το φτιν σας!..."

Σαν εμίλαν, μπαίννει του στρατοπέδου ένας στρατιώτης που επέστρεφεν που διανυκτέρευση. Στέκεται τζαι τζίνος στη γραμμή με τους υπόλοιπους μας. Θωρεί τον ο Διοικητής τζαι συνεχίζει:

"..τζι εσέναν ρε Γεωργίου μεν νομίζεις πως εν σε είδα εψές που έφκαλλες σκοπιάν τζαι εκράτας το ραδιούιν!!!"
"μα...κύριε Διοικητά, ήμουν διανυκτέρευσην..."

"Σκάσε! Είδα σε που ήσουν με το ραδιούι! 20 μέρες φυλακή!"

"...μα..."

"40!!!!"

Κάπου τζιαμέ εκατάλαβα ότι ο Διοικητής ήταν στην πραγματικότητα πυγμάχος. Τζαι το αντίπαλον δέος της αλήθκειας. Εδίαν της μες τα ριζόφκια.

Συνεχίζοντας το παραλήρημαν του είπεν μας το εξής θεϊκό:

"...θα γυρίζετε να δείτε την οσσιάν σας τζαι θα με θωρείτε εμέναν! Θα αννοίετε τη φουντάνα τζαι θα τρέχω που μέσα!!!..."
Κράτα τούτον το τελευταίον με τη φουντάνα τζι εννα μας χρειαστεί...

Με τούτα και μ' εκείνα ετέλιωσεν το ρεσιτάλ του "μαύρου" τζι επήαμεν στες δουλειές μας. Εππέσαμεν τζαι την νύχταν ετζοιμηθήκαμεν τζαι το πρωΐν, σηκώννουμαι τζαι πάω να νιφτώ τζαι να ξιουριστώ.
Νίφκουμαι που λες, τζαι βάλλω αφρόν να ξιουριστώ. Shύφκω μες το νιπτήρα τζαι μάχουμαι να βάλω τη λεπίδα πας το ξυραφάκι για να ξιουριστώ. να τα ξεπλύνω πριν να ξιουριστώ. Αννοίω τη φουντάτα τζαι γυρίζω πας τον καθρέφτη για να ξιουριστώ. Θωρώ μες τον καθρέφτη έναν μαύρον ασπρομάλλην να με θωρεί. Γυρίζω, θωρώ τον Διοικητήν ομπρός μου! Έshεσα πάνω μου λαλώ σου! (τον δαίμοναν εν αλήθκεια του, τρέshει που μες τη φουντάνα!!!!).

Με εμίλησεν με ελάλησεν. Εγύρισεν τζι έφυεν.

Τες νύχτες, έρκετουν μες το στρατόπεδο τζαι το αυτοκίνητον του έσβηννεν το λλίον πριν να κοντέψει του στρατοπέδου τζαι άφηννεν το τζι έρκετουν "φρήγουϊλ" άμπα τζαι ακούσουμεν τον. Τζαι επετάσσετουν που τα ττέλλια τζι έμπαιννεν μέσα να πάει να λαώσει τους σκοπούς. Εν θα ξηχάσω μιαν φοράν που επέστρεφα που διανυκτέρευση...είχα παρκάρει το αυτοκίνητο σε ένα χωράφι πριν το στρατόπεδο, έβαλα τη τσέντα μου στον ώμο τζαι επαρπάτουν να μπω μες το στρατόπεδο. Ο Διοικητής επαρπάταν πίσω μου ακριβώς. Δεν επήρα πρέφαν. Μπαίννω του στρατοπέδου τζαι μόλις επέρασα που την Πύλη, νιώθω ένα δακτυλούϊ να μου τζιήζει πας τον ώμο. Γυρίζω τζαι θωρώ τον ομπρός μου πάλε.

"...το μπερέ εν το φορούμεν; 25 μέρες φυλακή!"

Να κάμω μιαν μικρή παρένθεση δαμέ τζαι να πω για όσους δεν έχουν εμπειρία που στρατά, ο Διοικητής ο συγκεκριμένος εμπορούσεν να βάλει μέχρι 10 μέρες φυλακή. Ο "μαύρος" βέβαια εμοίραζεν απλόχερα τες μέρες, κάποτε επέτασσεν τζαι...τριψήφια νούμερα!

Είχαμεν έναν τύπο μες το στρατόπεδο που τον εφωνάζαν "Μούγια". Έναν απόγευμαν που λες, ελούννετουν ο Μούγιας τζαι είshεν τζαι το ραδιούϊν του πόξω που το ντουζ τζαι έπαιζεν. Φυσικά ο "μαύρος" που "έτυχεν να περνά που τζιαμέ" έπιαεν του το ραδιούϊν. Άμαν το επήρεν πρέφαν ο Μούγιας άρκεψεν να φωνάζει σαν ήταν μες το ντουζ:

"Γαμώ τη μάνα σου!!! Ποιός ππουshτοππεζέβεγκος έπιαεν το ραδιούϊν μου; Γαμώ τη μάνα σου!!!"

Ο "μαύρος" είπεν κάποιου που ήταν τζιαμέ, να πεί του Μούγια να πάει στο γραφείο του που εννα τελιώσει που το μπάνιο. Όπερ και εγένετο.
Πάει ο Μούγιας στο γραφείο του Διοικητή τζαι ρωτά τον ο Διοικητής:

"Ε Μούγια, αρέσκει σου το γαμήσιν;"
"...εεε...μάλιστα κύριε Διοικητά..." απαντά ο Μούγιας
"Τζαι πε μου ρε Μούγια...γαμάς τζαι κοτζιάκαρες;;;;;" ρωτά τον
Ώσπου να καταλάβει ο Μούγιας περί τίνος επρόκειτουν, "έφαεν" καμιάν 200αν μέρες φυλακήν τζαι επήεν στο καλό.

Φυσικά, τούτες ούλλες οι φυλακές ήταν του αέρα. Έτο, είshεν το βίτσιον να σύρνει φυλακήν ο Διοικητής.

Μιαν άλλη φοράν, μεσημέρι ήταν τζαι καλοτζαίρι, ήμουν μες το θάλαμο τζαι έππεφτα να πνάσω. Δίπλα μου έππεφτεν ένας παρέας. Ακριβώς τζιαμέ που ήταν τα κρεβάθκια μας είshεν παράθυρο. Ρέσσει (όλως τυχαίως) ο Διοικητής που τζιαμέ, βάλλει τη κκελλέ του μες το παράθυρο τζαι λαλεί μας:

"60 μέρες φυλακή...μοιραστείτε τες!". Τζαι φεύκει.

Είχαμεν μόνιμη κόντρα με το Διοικητή διότι αρνούμουν να φκάλω το μαύρο το τζόκκεϊ τζαι να βάλω παραλλαγή. Τζίνος επέμενεν ότι τωρά που είμαι "δικός του" είμαι πεζικαρέος, εγώ επέμενα ότι είμαι τεθωρακισμένος τζι εν το φκάλλω. Τζαι βίρα επέτασσεν μου φυλακές. Shιλλιάες μέρες.

Άκου το τζαι τούτον...
Μες το στρατόπεδον είχαμεν έναν που τον εφωνάζαν "Σβουμ". Το πραγματικό του όνομα αλόπως εν το έξερεν κανένας, ούλλοι Σβουμ τον εφωνάζαν. Μιαν μέραν επήρεν φωθκιάν μια πατανία που έναν ποτσίαρον που άφηκεν κάποιος. Ο Σβουμ ήταν θαλαμοφύλακας τζαι μόλις το είδεν έσπευσεν να σβήσει τη φωθκιά, αδειάζοντας έναν ταγκούϊν που είshεν πόξω που το θάλαμο. Που περιείχε νέφτι...

ΟΚ, κάποια nicknames έννεν τυχαία που δημιουργούνται. Ο θάλαμος έκρουσεν ολοσχερώς τζαι εμαχούμαστεν ούλλη μέρα να συνάξουμεν τα κρουσμένα να καθαρίσουμεν τον τόπο. Εγώ εν το μεταξύ έφκαιννα διανυκτέρευση τζίντην ημέρα τζαι το ίδιο τζαι ένας παρέας σκαλιώτης ο οποίος ερώτησεν με σαν επερπατούσαμεν μόνοι μας (ή έτσι ενομίζαμεν τουλάχιστον):

"ε σειρά, μπόρεις να με πάρεις Σκάλα; Φκαίννεις σήμερα έννεν;"
Πριν να προλάβω να του πώ "ναι ρε, φκαίννω", πολοάται ο "μαύρος" που ήταν (φυσικά) πίσω μας:

"...γιατί εσέναν ποιός σου εγγυάται ότι φκαίννεις τζαι ρωτάς τον τούτον; Αν δεν καθαριστεί το στρατόπεδο, εν φκαίννει κανένας!"

Εβάλαμεν που καμιάν 50ρκάν μέρες φυλακή μες την πούγκα αλλά τελικά εφκήκαμεν...

25 σχόλια:

 1. Πάντα υπάρχουν αστέρκα τζαι γαλαξίες ολόκληροι μέσα στο στρατό...Τζαι πάντα υπάρχει ένας Σβούμ τζαι ένας Αρφάς σε μια μονάδα, που ότι τζαι να κάμουν κλέφκουν την παράσταση...Memories and Good Times!!!

  Υ.Γ: Είσασταν πολλά τακκωμένοι πάντως εσείς του Λόχου...έφκαλλα σκοπιά στου Παναγίδη τζαι εθωρούσαμεν την καθημερηνότητα σας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. χαχαχαχαχα
  πραγματικά πολλά Σκιάς ο Μαύρος.
  Αν δεν τον παρουσίαζες τόσο έντονα σαν καρτούν (θωρώ τον να πετάσσεται μοιράζοντας Φυλακές),θα εφοβόμουνα πόψε να ανοίξω βρύση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. χαχαχα. Με τούντες ιστορίες του στρατού εννα γράψεις ολόκληρο σύγγραμμα. Πολλά κοπέλλι ο διοικητής σας!

  Στη μονάδα μου, το 93-95, σχεδόν κανένας δεν είσιεν μόπαϊλ. Το 2ο χρόνο, έπιασεν μόπαϊλ ένας αρφάς που έσαζε μοτόρες....ενεν ανάγκη να σου πω ότι εκαπαρτίζετουν τζαι εμείς εθωρούσαμεν τον σαν τους χάννους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μου αρέσουν πολύ οι ιστορίες του στρατού!
  Οι εμπειρίες αυτές θα σας μείνουν αξέχαστες.Αυτό ακριβώς λέω και στο γιο μου,αν και είναι¨νέος¨ακόμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πριν πόοοοοοοοοοοοσα χρονια έκαμες στρατό τζαι σύρναν τόσες...Μπάσιγουει τούτος έκαμεν τπτ καταδρομές?? τζαι εχώνεουν μες τους θάμνους τζαι εσκαρφάλωνεν πας τα κιόσκι?? Διότι έσιη κάτι κλιπάκια του Cyprus Army μες το Youtube που σατυρίζουν κάποιον τζαι όπως τα λαλείς φατσάρει να εν τούτος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. χαχαχαχχαχαχαχαα!!!!!!!!! "το αντίπαλο δέος της αλήθειας"χαχαχχαχα!
  "...τζι άμαν τζοιμάστε στη σκοπιά, θωρώ σας! Τζι άμαν ακούετε ράδιον, ακούω σας! Τζι άμαν μιλάτε στο μόπαϊλ πας τη σκοπιά, ρέσσω που μες τα σύρματα της ΣΥΤΑ τζαι μπαίννω μες το φτιν σας!..ήταν πολλά παραστατικό τούτο ούλλο εν σαννα τζαι εθωρούσα τον μαύρο:P έγραψες για ακόμα μια φορά ντίαρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @Invictus: Στο ΛΣ/ΓΕΕΦ έφτασες τον αγέροχο Στυλιανο Βρακά;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Έναν τέθκιον είχαμεν το 85-87 που έκαμα στρατόν, η χαρά σου να σου βάλλει φυλακή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @asproullis
  Αστέρκα να θέλεις! Γεμώννεις ολόκληρο μπλογκ αν πεις να κάτσεις να γράψεις κάτω ούλλες τες ιστορίες!

  Ο Λόχος ήταν τακκωμένος ναι. Μακάρι ναν καλά ο παρέας που εισηγήθηκεν να με πάρουν τζιπάνω! Τωρά που εσυνάφερες το Παναγίδη, έχουμεν καμπόσα να γράψουμεν τζαι για ποτζί χαχαχα

  @thalassamov
  Τούτο με τη φουντάνα ήταν πολλά creepy όντως. Τον γέριμο ρε! Άλλο να σου τα λαλώ τζαι άλλον να τον βλέπεις όμως!

  @HeatJo
  Μα τζι εμάς τα μόπαϊλ που εκυκλοφορούσαν τότε (εν είχαν ούλλοι) ήταν τα παντοφλέ-στυλ. Έπρεπεν να ράψεις έξτρα πούγκαν για να το φορεί :D

  @Anti-Christos
  Αλησμόνητα!

  @Κou/pa
  Ως τον τζαιρό του γιου σου εννα καταργηθεί ο στρατός. Έτσι ελάλεν τζι η γιαγιά του παππού μου...

  @Tatsa
  Εν έτυχε να τον δω μες το youtube. Ήταν περιπτωσάρα όμως :Ρ

  @daffodil lament
  Να μεν σου τύχει να τον δεις νύχταν τον μαύρο... :Ρ

  @pekatsa
  Ο Βρακάς! χαχαχαχα άλλον αστέριν τούτος!

  @Dreame
  Ποιός; Ο μαύρος; χαχαχα

  @Marco
  Λαλείς να' ταν τούτος; Πάντως η μόνη φυλακή που actually έφαα (τζαι υπηρέτησα) ήταν που τούτον! Άσε να γράψουμεν την ιστορίαν άλλη φορά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Να διευκρινήσω ντήαρ....ο γιος μου είναι στρατιώτης,πήγε το καλοκαίρι :)))))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. νομίζω εν (σχεδόν) τόσο κοπέλλι όσο τζιαι η Ιβάνα της Νίρις.

  "...θα γυρίζετε να δείτε την οσσιάν σας τζαι θα με θωρείτε εμέναν! Θα αννοίετε τη φουντάνα τζαι θα τρέχω που μέσα!!!..."

  αχαχαχαχα κλαίω φρεντ κλαίω! μα ίντα κοπελλι πρεπει να ήταν τούτος για να σύρνει έτσι ατάκες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Άρεσε μου εμένα τούτος, πολλά.
  Εμείς είχαμε μια καθηγήτρια που την ελαλούσαμε "μούγια". Άσχετο, αλλά έπρεπε να το μοιραστώ.
  Επίσης αφού μιλούμε για στρατό, να σας πω ότι εχτές, της Αγίας Βαρβάρας (μεγάλη η χάρη της κλπ) εξύπνησα το χάραμα με τη μελωδική φωνή του παπά μου να κάμνει εγερτήριο "τουρου τουρού τουρου τουρούυυυυ" τζαι να γυρίζει μες στο σπίτι τζαι να τραγουδά "το πυροβολικό-το πυροβολικό, το πυροβολικό πολύ το αγαπώ..."
  Μετά μίλα για αθρώπους που ο στρατός εν η ζωή τους τζαι καρτέρα να μέννεν καρτούνς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. χαχχαχα πολλα καλο ντηαρ!

  Τωρα αθθυμισες μου τες κουβεντες του αντρα μου, που τον στρατο... Αλλα μιλουμεν για αρχαιαν ιστορια πλεον, υποψιν ;Ρ

  Ειχαν εναν διοικητη, εκαμνε ακριβως τα ιδια τζαι σχειροττερα. Εσβηννε τζαι τζεινος τα φωτα του αυτοκινητου τζαι πηαιννε φριγουϊλ, να μεν τον παρουν χαπαριν, για να τους πιαει στα πρασα. Μιαν αλλη μιαν, εβρεθειν ενα κοπελλιν τζαι μολις επερασεν που πας τα ττελια, ...εκαμεν τον σατσιην.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. αχαχαχα, 60 μέρες, μοιραστείτε τες!!!
  αχαχαχαχα
  αστέριν μαύρον!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Αχαχαχαχαχα Αψογος ο Μαύρος Θεός!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ένας εν ο μαύρος, ψηλός, λεπτός τζιαι ασπρομάλλης.. ο παπασάββας.. ήταν συνταγματάρχης μου. Έρκετουν τζια έκαμνε επιθεώρηση μέσα στους θαλάμους σαν να τζιαι ήταν κληρωτός στρατιώτης. Φυλακές εν έσειρνε αλλά έπριεν μας τα, επρωτιμούσες να σου την κάτσει παρά να σου τα πρίσει όπως τον θκιάολο τον μάυρο που ένει αφού.

  Ιστορία που άκουσα: όταν ήταν διοικητης στο τσέρι σε μιαν αναφορά, με έννα πέλλο κοτσινοχωρκάτη άρκεψε τζιαι έσυρνε του φυλακές για παραπτόματα αβέρτα. σε μια φάση σύρνει χαμέ το όπλο ο πελλός τζιαι γυρίζεινα φίει. Άψαν τα λαμπούθκια του μαύρου 'που πάεις;' λαλεί του.
  Πάω πάνω να ππέσω τζιαι που εν να τελειώσεις στέλλεις μου το λοαρκασμό. Την άλλη μέρα επείεν ψύχα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Κou/pa
  Ουπς! Γράψε λάθος :)

  Αππωμένη
  Κοπέλλιν νάϋλον!

  Moonlight
  Ωραίος ο παπάς σου! Εκράταν τζαι λάβαρο οξά; :Ρ

  Grouta
  Μα πόσος εν ο κύριος Γρούτος σιόρ; χαχαχα

  Neerie
  Έφαν τζαι την Τσίλαν!

  kaisi
  Μαύρος τζαι γέριμος χαχαχα

  Νηπενθές
  Είπα να μεν το κάμω κουτσιά καθαρισμένα αλλά απ' ότι φαίνεται κανένας εν έπιαεν το υπονοούμενο με τα εμφυτεύματα χαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Παντως ερεξεν τζαι τα 2α αντα... Εγω ακομα, να εξηγουμαστεν Α!
  Επηρεν με μιτσιαν, τζι εγω μιαλον για να... ταιρκαζουμεν στην ωριμοτητα του πνευματος χεχεχε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. χαχαχαχαχαχα Αρκησα γιατί ηθελα να απολαύσω την ιστορία με τη ησυχία μου!!! Αρεσκουν μου πολλά ντήαρ οι ιστορίες σου!! Τουτος ενεν πλάσμα! Εν ρόλος στο "Της Ελλάδος τα Παιδιά" τζαι εσεις σαν τον "Παλιο" που ελάλεν 375 και 40 που θα φάω αυριο....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. @Grouta
  Έξερεν ήνναμπου έκαμνεν χεχεχε

  @Πρασινάδα
  Ο τύπος τούτος "αγγίζει την τελειότητα" που θα ελάλεν τζαι ο Παναγιώτης Τόκος :Ρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ο Γρούτος ερεξεν τζαι τα 2 αντάμισι

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...