Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Τα τρία γουρουνάκια

Πόσο διαφορετικό θα ήταν το παραμύθι με τα τρία γουρουνάκια και τον κακό λύκο αν μεταδιδόταν από τα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης και τα social media; Η Guardian το απέδωσε μέσα από σε μια διαφορετική, έξυπνη αλλά και άκρως ενδιαφέρουσα διαφήμιση.


Guardian open journalism Three Little Pigs advert από sunshine_i


Μήπως η ιστορία με τα τρία γουρουνάκια και τον κακό λύκο δεν είναι ακριβώς όπως την έχουμε στο μυαλό μας; Μια διαφορετική εκδοχή του  δημοφιλούς παραμυθιού θέλησε να δώσει η βρετανική εφημερίδα The Guardian μέσα από ένα ανατρεπτικό makeover του.

Ο λύκος δεν είναι τόσο κακός όσο πιστεύαμεΗ δίλεπτη διαφήμιση επινοεί μια διαφορετική οπτική του παραμυθιού: Οι υποψίες ενός blogger αποκαλύπτουν πώς πίσω από τα "αθώα" γουρουνάκια και τον λύκο "δολοφόνο" κρύβεται μια ανεξιχνίαστη υπόθεση. Έτσι, παρακολουθούμε την ιστορία από όλες τις πτυχές της, με τη βοήθεια των social media, του έντυπου αλλά και του online Τύπου. Εκεί που η αλήθεια δε διαστρεβλώνεται, αλλά ακούγεται από πάσα πλευρά.Με αυτόν τον τρόπο η εφημερίδα στοχεύει στην ανάδειξη της ιδέας της "ανοιχτής δημοσιογραφίας", όπου οι αναγνώστες έχουν φωνή και οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να διεισδύσουν στο βάθος μιας υπόθεσης, χωρίς να μένουν στην επιφάνεια.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Guardian Media Group, Andrew Miller, δήλωσε το περιοδικό Marketing Week πώς σκοπός της διαφήμισης είναι να δείξει στους αναγνώστες πώς η "The Guardian είναι κάτι παραπάνω από μια εφημερίδα", εννοώντας την τεράστια απήχησή της στο χώρο του διαδικτύου.

πηγή

5 σχόλια:

 1. Εσχει ενα κενον η ιστορια τους γιατι ο "Big, bad Wolf" εν χαρακτηρισμενος, εκ των προτερων, σαν κακος! Αρα, εκ των προτερων, ειναι καταδικασμενος/-στεος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @Grouta
  Η κκελλέ του εν μες τη βούρκα του λύκου :Ρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εξαιρετικό άρθρο!
  Προκαλεί πολλές σκέψεις και προβληματισμούς. Θα περιοριστώ μόνο να πω ότι μόνο και μόνο που υπάρχουν οι μπλόγκερς, οι οποίοι δεν περιορίζονται μόνο στην μετάδωση πληροφορίας αλλά διατυπώνουν (ή μεταφέρουν) και απόψεις, βοηθά πάρα πολύ στην αναζήτηση της αλήθειας, έστω και αν οι απόψεις αυτές δεν είναι αδιάβλητες ή έχουν κενά ή και ακόμα να είναι εντελώς λανθασμένες.
  Είναι γεγονός ότι αν δεν υπήρχε ο Invictus δεν θα έβλεπα αυτή την διαφήμιση (και μια φάουσα άλλα πράγματα)!
  Thanks for sharing! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @Georgia
  Σηκώννει πολλή συζήτηση το θέμα με τους μπλόγκερς τζαι τη μετάδοση/διάδοση πληροφοριών τζαι απόψεων! Thanks for reading! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...