Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Απαγορεύεται να πεθάνεις

Όσο παράξενο κι αν σου ακούγεται, υπάρχουν κάποιες πόλεις στον κόσμο όπου απαγορεύεται δια νόμου να...πεθάνεις! Συγκεκριμένα υπάρχουν 4 τέτοιες πόλεις:

Η πόλη Falciano del Massico στην Ιταλία

Στη Falciano del Massico, μια μικρή πόλη στη βόρεια Ιταλία, οι άνθρωποι δεν μπορούν να πεθάνουν. Δεν έχει να κάνει ούτε με περιβαλλοντικές ή θρησκευτικές πεποιθήσεις, απλά δεν υπάρχει καθόλου χώρος για νεκρούς σε νεκροταφεία! Ο Δήμαρχος της πόλης εξέδωσε διαταγή στην οποία τονίζει ότι "απαγορεύεται στους κατοίκους της πόλης να εγκαταλείψουν τα εγκόσμια...". Παράλληλα αποφάσισε να χτίσει καινούριο νεκροταφείο αλλά μέχρι να γίνει αυτό, οι δημότες έχουν εντολή να...αποφύγουν το θάνατο.Η πόλη Itsukushima στην Ιαπωνία

Το ιαπωνικό νησί της Itsukushima είναι ένα ιερό μέρος. Γι' αυτό, σε μια προσπάθεια διατήρησης της "αγνότητας" του νησιού, οι ιερείς έπεισαν την κυβέρνηση να ψηφίσει νόμο που να απαγορεύει το θάνατο στο νησί. Από το 1878 και μετά, στο νησί απαγορεύεται όχι μόνο ο θάνατος αλλά και η γέννηση. Οι έγκυες και οι ηλικιωμένοι επιτρέπεται να επισκεφτούν το νησί μόνο εαν κατέχουν πιστοποιητικό ότι οι μεν πρώτες δεν θα γεννήσουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί, οι δε δεύτεροι ότι δεν αναμένεται να πεθάνουν εκεί. Στο συγκεκριμένο νησί, αιματοχυσία υπήρξε μόνο μία φορά, κατά τη διάρκεια της μάχης του Miyajima το 1555. Μετά τη μάχη ο νησί "καθαρίστηκε" από τα πτώματα και το αίμα από τη γη ρίχτηκε στη θάλασσα.


Η πόλη Longyearbyen στη Νορβηγία

Στην πόλη Longyearbyen, των νησιών Svalbard της Νορβηγίας υπάρχει παρόμοια απαγόρευση. Απαγορεύεται ο θάνατος. Η πόλη έχει ένα μικρό νεκροταφείο αλλά δεν δέχεται νέες κηδείες για περισσότερα από 70 χρόνια τώρα! Ο λόγος για την απαγόρευση είναι διότι τα πτώματα δεν θα αποσυντεθούν ποτέ. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα πτώματα των νεκρών που είναι θαμμένα στη συγκεκριμένη πόλη όχι μόνο δεν αποσυντέθηκαν, αλλά διατηρούνται άθικτα στο χώμα το οποίο χώμα είναι σε θερμοκρασία πάγου. Γι' αυτό, όσοι είναι ετοιμοθάνατοι ή σοβαρά άρρωσοι, αποστέλλονται σε άλλες πόλεις της Νορβηγίας για να πεθάνουν.Η πόλη Sarpourenx στη Γαλλία

Ο Δήμαρχος της πόλης Sarpourenx, μιας γραφικής πόλης στη νοτιοδυτική Γαλλία, εξέδωσε επίσης οδηγία με βάση την οποία απαγορεύεται να πεθάνεις. Η απόφαση λήφθηκε μετά που ένα γαλλικό δικαστήριο αρνήθηκε να εγκρίνει την επέκταση των υφιστάμενων νεκροταφείων της πόλης. Ο Gerard Lalanne, ο Δήμαρχος της πόλης, το παράκανε όμως. Όχι μόνο απαγόρευσε το θάνατο στην εντολή που εξέδωσε αλλά τόνισε εμφαντικά ότι όποιος τολμήσει να πεθάνει θα τιμωρηθεί παραδειγματικά. Παρόλα αυτά, δεν έδωσε ποτέ λεπτομέρειες για το είδος της τιμωρίας.

12 σχόλια:

 1. καλάν τζιαμέ εν συμβαίνουν ποτέ ατυχήματα; :S

  άκουσα το τζι εγώ προχτές στες ειδήσεις για κάπου τζαι απλά έμεινα τζι έχασκα. έξερα ότι ήταν να ασχοληθεί κάποιος άλλος λίο παραπάνω! :p

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ατε τωρά. Εμειναμε με την απορία ποια εν η τιμωρία. Ισόβια? Ηλεκτρική καρέκλα? Αποκεφαλισμός? Κηδεία χωρίς κόλλυβα? Ατεεε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @Moonlight
  Ατυχήματα συμβαίνουν. Αλλά όσον περνά που το shέριν τους, φροντίζουν να τηρούν τους νόμους! :ζ

  @Αχάπαρη
  Κόλλυβα δίχως ρόδι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι κυρωσεις, αν υπαρξουν ποττε, σε περιπτωση που πεθανεις "παρανομα" φανταζομαι εν ναν ακομα πιο πρωτακουστες ;Ρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Για την πόλη στην Ιταλία άκουσα το κι εγώ στις ειδήσεις. Ο καημένος ο δήμαρχος είπε: "θεσπίσαμε αυτό τον παράλογο νόμο πέρκι μας δώκουν σημασία και αρχίσουν το νέο κοιμητήριο, αλλά δυστυχώς μέχρι τώρα τίποτα δεν έγινε".

  Ινβίκτε, ελπίζω τώρα με την ανάρτηση σου να κινηθούν λίο τα πράματα :).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλάν ο Γάλλος πως την είδε? Όταν ο άλλος κλωτσήσει τη σίκλα και μετά, τι μπορεί να κάνει? Να τον αφήσει άταφο ας πουμε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καλά να ρωτήσω κάτι: πες παθαίνεις καρδιακό τζιαι πεθανίσκεις επί τόπου ήντα που γίνετε τζιαμέ; Απλά πέρνουν τα πτώματα σε άλλη πόλη έννε; Εν θα μπορούσε να υπήρχε ένας νόμος να πεθαίνουν ΜΟΝΟ πολιτικοί; Θα ήταν αρκετά εξυπηρετικό πάντως για ένα κράτος σαν δαμέσα που αλλάζουμε πολιτικούς κάθε μισό αιώνα!!!

  Καλημέρες :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Εν όπως το άλλο που λαλεί:
  "Όποιος αποκτήσει τα πιο πολλά πράγματα και τα περισσότερα χρήματα μέχρι να πεθάνει, ...ΚΕΡΔΙΖΕΙ!"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τούτο με το νησί της Ιαπωνίας ίσχυε τζιαι για τη Δήλο, η οποία ήταν ιερό νησί για τους αρχαίους Έλληνες (εκεί είχε γεννήσει η Λήδα κλπ κλπ)
  Εόλικα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. @Rania
  Καλό καλό...

  @Grouta
  Εννα μείνουμεν με την απορία φαίνεται

  @Georgia
  Ε ναι, διότι επιτελούμε κοινωνικό έργο!

  @Ina
  Άβυσσος η ψυχή του Δημάρχου!

  @Lucrezia
  Δεν κακή η ιδέα σου! :Ρ

  @Marco
  Cheers!

  @O Vlakonisidas
  Καλόοο

  @Εόλικα
  Υπήρχε νόμος όμως; Δαμέ εν το θέμαν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...