Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Τζι ύστερα ήρτεν το ρεύμαν...Έκαμες τους λοαρκασμούς σου, υπολόγισες τα έσοδα/έξοδα του μήνα, έκαμες τζαι νάκκον χαράν πως εν θα τα λειφτείς τούντον μήνα...

Τζι ύστερα ήρτεν το ρεύμαν...Έμπης-έφκης, ενεκάτωσες, εκανόνισες τζαι κάτι freelancing δουλειές για να στουππώσεις καμιάν τρύπαν...

Τζι ύστερα ήρτεν το ρεύμαν...Ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Αρχής Ηλεκτρισμού Χάρη Θράσου, να μας παραθέσει τις δικές του θέσεις γύρω από το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί. «Κατ’ αρχήν κατανοούμε την αντίδραση των καταναλωτών στις υψηλές αυτές χρεώσεις», ήταν τα πρώτα λόγια του Προέδρου του Συμβουλίου της Αρχής.

Με κατανοείς με λαώννεσαι, τράουλλε! Αν εκατανοούσετε "την αντίδραση των καταναλωτών στις υψηλές αυτές χρεώσεις", ήταν να κάμετε κάτι για τούτον. Α ναι, εξήασα, έννεν εσείς που φταίτε! Μόνον εγώ εβαρέθηκα να ακούω τη συγκεκριμένη ατάκα οξά έshει τζι άλλους;


Τζι ύστερα ήρτεν το ρεύμαν...

Σύμφωνα με τον κ. Θράσου, η αύξηση στους λογαριασμούς της ΑΗΚ που λαμβάνουν αυτή την περίοδο οι καταναλωτές, οφείλονται σε τρεις κυρίως λόγους:
(α)  Στην αύξηση της τιμής των καυσίμων. «Εάν οι καταναλωτές περάσουν από τα πρατήρια πώλησης πετρελαιοειδών θα διαπιστώσουν τη διαφορά στις τιμές σε σχέση με πέρσι ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θράσου.
(β) Στην καταστροφή που προκλήθηκε από την έκρηξη στο Μαρί. Σύμφωνα με την απόφαση της ΡΑΕΚ, η ΑΗΚ, παρά το ότι δεν ευθύνεται για τις καταστροφές θα κληθεί να καλύψει το 1/3 του πρόσθετου κόστους που προέκυψε και οι καταναλωτές ακόμα 1/3. Το υπόλοιπο θα το καλύψει η Κυβέρνηση. Ως εκ τούτου, στους λογαριασμούς του ρεύματος έχει προστεθεί ένα πρόσθετο κόστος για τους καταναλωτές της τάξης του 6,96%.
(γ) Στη βαρυχειμωνιά που επικρατεί και αναγκάζει τους πάντες να χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο σε σχέση με πέρσι τις συσκευές θέρμανσης με αποτέλεσμα να καταγράφεται αυξημένη κατανάλωση και κατ’ επέκταση να παρουσιάζονται αυξημένοι και οι λογαριασμοί του ρεύματος.

Οφείλεται στην αύξηση της τιμής των καυσίμων α; Τζαι να τσιεκκάρουμεν να δούμεν τη διαφορά στην τιμή σε σχέση με πέρσι α; Ε, επειδή έριξα μιαν αμμαθκιάν στες τιμές του πετρελαίου τα τελευταία χρόνια, ξέρεις τί επρόσεξα; Ότι εκτός που πάνω, πάσιν τζαι ΚΑΤΩ οι τιμές! Ξέρεις τί άλλον επρόσεξα; Ότι οι τιμές του ρεύματος που καλείται να πληρώσει ο φορολογούμενος μαλάκας, εκτός που πάνω, πάσιν τζαι ΠΙΟ ΠΑΝΩ! Ω ναι, εν είδα ποττέ να πηέννει ΚΑΤΩ η μαυρογέριμη η τιμή του ρεύματος που μας έκρουσεν τζι εκαούρτισεν!

Οφείλεται τζαι στην καταστροφή που επροκλήθηκεν που την έκρηξη στο Μαρί α; Για την οποία δεν ευθύνεται η ΑΗΚ α; ΤΖΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕΝ ΡΕ ΠΟΥΛΛΕΓΚΕΡΗ ΟΤΙ ΕΥΘΥΝΟΥΜΑΙ ΕΓΩ Α; ΠΕΜΟΥ! Ούτε γω ευθύνουμαι ρε τραουλλομάσιερον αλλά εν εγώ που καλούμαι να πκιερώσω τα σπασμένα! Τα ανατιναγμένα για την ακρίβεια...

Οφείλεται τζαι στη βαρυχειμωνιά που επικρατεί τζαι αναγκάζει μας να χρησιμοποιούμεν συσκευές θέρμανσης α; Μα τί αχάριστοι που είμαστεν εμείς οι καταναλωτές σιόρ; Έχουμεν έτσι ωραίαν βαρυχειμωνιάν τζαι εν την εκτιμούμεν τζαι θέλουμεν πεχαλί να βράσουμεν! Που να ανοίξει η πουγιόττα σαν την έshεις μες τα σσιέλλια σου!

Τζι ύστερα ήρτεν το ρεύμαν...

Η ΑΗΚ δεν είναι κερδοσκοπικός οργανισμός. Ωστόσο, πρέπει να πραγματοποιεί κέρδη για να μπορεί να υλοποιεί το αναπτυξιακό της πρόγραμμα προς όφελος των καταναλωτών – πελατών της.

Τάδε έφη Θώδη, Χάρης Θράσου, Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΗΚ.
Ώστεεεεεεε εν είσαστεν κερδοσκοπικός οργανισμός α; Εσείς τζαι ο Ερυθρός Σταυρός ένα πράμα. Τζαι πέμου γιαρέ Χάρη, ήντα όφελος είχα εγώ ο καταναλωτής μαλάκας που το "αναπτυξιακό πρόγραμμα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού" του οποίου ηγείσαι; Μεν μου αγχώννεσαι, εν ρητορική η ερώτηση (duh!)

Συνεχάμε...

Έννεν κερδοσκοπικός οργανισμός λαλείς. Ωραία, να το δεκτώ. Άρα σαν μη κερδοσκοπικός οργανισμός που είσαστεν, πάει να πεί ότι οι μέτοχοι σας ΔΕΝ πιάννουν κάτι που τα κέρδη σας σωστά; Νομίζω εν κάπως έτσι που λειτουργούν οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, εν τζαι είμαι οικονομολόγος (αν ήμουν, ήταν να διαχειρίζουμαι θέματα ενέργειας άλλωστε). Ωραία, τζαι τωρά που το εξεκαθαρίσαμεν τούτον, λύσε μου αλλό μιαν απορία ρε Χάρη σου μιλάω για πες μου σε κοιτάει, καθόλου τ' απαντάω...

Εδώ και χρόνια, το κράτος απομυζούσε τα ταμεία της ΑΗΚ, παίρνοντας κάθε χρόνο ένα σημαντικό ποσοστό από τα κέρδη της Αρχής, υπό τη μορφή μερίσματος. Το γεγονός αυτό έχει σήμερα αντίκτυπο στο αναπτυξιακό της πρόγραμμα αφού δεν υπάρχουν τα λεφτά για την υλοποίηση του.
Συνολικά, σύμφωνα με τον κ. Θράσου, το Κράτος έχει λάβει από τα ταμεία της ΑΗΚ το ποσό των 250 εκ. ευρώ υπό τη μορφή μερίσματος, αποστερώντας ένα μεγάλο μέρος από τη ρευστότητα της. Κατ’ επέκταση, ανάγκασε την Αρχή να προχωρεί στη σύναψη δανείων με σχετικά ψηλό επιτόκιο.

Μάλιστα.
Δηλαδή ο κύριος μέτοχος του "μη κερδοσκοπικού οργανισμού" που ονομάζεται ΑΗΚ, εδώ και χρόνια έπαιρνε ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ένα σημαντικό ποσοστό από τα ΚΕΡΔΗ της. 250 εκατομμύρια ευρωπουλλάκια α; Επειδή εμπλέξαμεν τες βρούτσες με τες πούτσες τζαι στο τέλος εννα χτάρουμεν τους κώλους μας, εξηγάς μου σε παρακαλώ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΜΕΤΟΧΟΣ ΝΑ ΠΙΑΝΝΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΕΝΟΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ; Ναι ναι ξέρω, εσύ εν τζαι. Τζαι η παρούσα κυβέρνηση εσταμάτησεν να πιάννει πλέον μέρισμα τζαι τα κέρδη σας τωρά παν στες αναπτυξιακές σας ανάγκες. Το ότι εν τα πιάννει (πλέον) που την ΑΗΚ αλλά που αλλού (π.χ. που το ΤΚΑ) εν τζαι λύει το πρόβλημα του καταναλωτή μαλάκα έννεν;

Εν έτει 2012, εξακολουθείτε να παράγετε ρεύμα με μαζούτ, έχουμεν το πιο ακριβό ρεύμα στην ΕΕ τζαι η κυβέρνηση έστειλεν στο πυρ το εξώτερον όσους ετολμήσαν να ζητήσουν μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα γιατί ήταν να απωλέσει έσοδα.

Ένιγουεϊ, να σε αφήκω να μεν σε καθυστερώ άλλο που τες δουλειές σου, άλλωστε πρέπει να είσαι πολλά busy με το σχεδιασμό των επόμενων αναπτυξιακών έργων προς όφελος δικό μου βεβαίως βεβαίως. Να πάω τζι εγώ να ξανακάμω τες πράξεις μου να δώ πώς θα φκάλουμεν το μήνα...

17 σχόλια:

 1. Που να ανοίξει η πουγιόττα σαν την έshεις μες τα σσιέλλια σου!

  Κάθε νύχτα τρέμω το τούτο...


  Κατά τα άλλα τραγικοί όσο δεν πάει, εγώ άκουα τα εψές τζαι ενόμιζα άκουα σάτιρα ένα πράμα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. πρέπει να ρτεν πολλά το ρεύμα σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. :-(

  τουλάχιστον πρέπει να τα λέμε... άσχετο ποιος μας ακούει...

  έκαμες με να φοούμαι να ανοίξω τον φάκελο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κανονικά, έπρεπε να οργανωθούμε και να μην πληρώσει κανένας το ρεύμα. Αλλά ο καθένας μας έχει να σκεφτεί τη δουλειά του και την οικογένειά του και δεν μπορεί να το διακινδυνέψει. Εν τζιαμέ που πατούν τζαι κάμνουν ό,τι θέλουν.

  Υπομονή και αγόρασε κανένα ξυστό, πέρκι γινεί κανένα θαύμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Έχετε και εσείς θερμοσυσσωρευτές της ΑΗΚ ε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. οι οποίες αναπτυξιακές ανάγκες μεταφράζονται σε τεράστια καινούρια κτίρια σε όλες τις πόλεις, με μεγάλα γραφεία για τους πας διευθυντές, ακριβά έπιπλα και ντιζαϊνιές.

  υγ. αν έσσεις καμιά δουλειά φέρε που ποδά καμιά. θα τη χρειαστούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @Moonlight
  Εν σάτυρα ναι. Εν σάτυροι τούτοι ούλλοι...

  @Tatsa
  Ιδέα σου!

  @Neraida
  Φοβού τους ΑΗΚούς και δώρα φέροντες!

  @Georgia
  Τί να σου κάμει ένα ξυστό; Μόνο το τζόκερ μας σώζει.
  Εχτές η κόρη μου έκαμεν μου την εξής ερώτηση: "παπά εννα μινήσκεις κάθε μέρα σπίτι αν κερδίσουμε το τζόκερ;". Ως τζαι τα μωρά εκαταλάβαν ότι εν παλεύκεται άλλωσπως!

  @Ασυγχώρητη
  Όι εν έχουμε θερμοσυσσωρευτές της ΑΗΚ. Έχουμεν όμως ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση. Αλλά εν γίνεται ρε άνθρωπε να έρκεται 300 ευρώ ο περασμένος λοαρκασμός (που πάλε ήταν κρυάδες τζαι πάλε ανάφκαμεν τη θέρμανση) τζαι τούτος να έρκεται 800!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @Mana
  Έτσι είναι. Αλλά πρέπει να παραδεκτείς ότι εν για το καλό των καταναλωτών που το κάμνουν. Διότι άμαν μπει ο καταναλωτής μες το κτίριο με τα μάρμαρα τζαι τους γρανίτες νιώθει ρε παιδί μου ένα δέος (άσχετα αν μόλις φκει της πόρτας, νιώθει πλέον ένα πέος)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. να μεν σου πω ότι μόνο αρχ...ια νιώθεις μετά...

  ούτε καν κεφάλι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Standing ovation! Επειδή ο Θράσου στο λαιμο μου κάθεται εδώ και χρόνια. Επειδή λες αυτά που νιώθουμε όλοι και θα θέλαμε να πούμε, με τον πιο υπέροχα καυστικό τρόπο. Επειδή εύχομαι αύριο το πρωί να εφτανε στα χέρια του Θράσου και του Χριστόφια ένα αντίγραφο της ανάρτησης σου :) well said dear!

  Brenda

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Το ξέρω φίλε μου. Δε γίνεται.

  Εμάς ήρτεν το Γενάρη γύρω στα 900. Αναμένουμεν τον επόμενο λογαριασμό με λαχτάρα αφού πέρσι ήταν το πρώτο δίμηνο του χειμώνα 300 τζαι το δεύτερο δίμηνο του χειμώνα 600. Τζαι έγραψα ένα ποστ αθυμούμαι για το συγκεκριμένο. Φαντάζουμαι τον επόμενο λογαριασμό ναν γύρω στα 1300 ευρώ.

  Έπιασα τους τηλέφωνο τζαι είπαν μου ότι είχα τριπλάσια κατανάλωση που πέρσι στη θέρμανση γι'αυτόν εν πιο πάνω ο λογαριασμός.

  Της οποίας το φορτίο ελέγχει η ΑΗΚ αφού έχουμε δική της υπηρεσία (θερμοσυσσωρευτές).

  Που στέλνει τις ίδιες ώρες κάθε χρόνο ρεύμα.

  Σαν έχω τα σώματα να λειτουργούν την ίδια ένταση με πέρσι. Στο 0 το output για να μεν καταλανώνουμε παραπάνω.

  ΟΚ.

  Ας δεκτούμε τη δικαιολογία του ΠΟΛΙΚΟΥ ψύχους που έπληξε την Κύπρο. Πρέπει να είμαι πολλά φτανή τελικά τζαι ππίσσισσα τζαι εν το χωρεί ο νους μου να πληρώνω τετραψήφιους λογαριασμούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ούφφου νευριάζουν με... τζαι ακόμα εν ήρτε το ρεύμα... :/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. οτι είπεν η Brenda..

  κρίμα όμως που οτι και να πούμε nothing will change..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. (rofl)

  teleios file mou... pepse to kamias efimeridas

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. @Nonis
  Ούτε τ' αρχίδια εν τα νιώθεις ρε...εν ούλλα μέσα!

  @Brenda
  Πάντως, αν εχτύπησεν το κουδούνι η ώρα 6:30 το πρωΐ, εν άκουσα τίποτε! :D

  @Ασυγχώρητη
  Μα δεν υπάρχει λογική, μεν το ψάχνεις! Εμείς ΕΜΕΙΩΣΑΜΕ την κατανάλωση σε σχέση με πέρσι κατά 30% τζαι ο λογαριασμός ήρθε ο ίδιος όπως πέρσι! Με τα φτωχά μου μαθηματικά, τούτο σημαίνει ότι που τα πέρσι, το ρεύμα ΑΥΞΗΘΗΚΕ κατά 30%! Σωστά κύριε Θράσου μου; Σωστά να λαλείς!

  @Ουφ!
  Ο γαλάζιος φάκελος με το πορτοκαλί άνοιγμα εκατάντησε πολλά φοητσιάρικο πράμα πάντως!

  @Rania
  Τίποτε εν αλλάσσει ντήαρ, απλά φκάλλουμεν τα πουμέσα μας τζαι ξαλαφρώνουμε λλίο. Ως τον επόμενο λογαριασμό...

  @Sike
  Έννοια σου τζαι θκιεβάζουν το που μόνοι τους :ζ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Εμέναν εν ήρτεν κόμα τζιαί άρκεψα να ανησυχώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...