Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Κυπριακές Αερογραμμές - το μέλλον

Ευχάριστα νέα επεφύλασσε η σημερινή μέρα για τις Κυπριακές Αερογραμμές. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και εντατικές διαβουλεύσεις, έχει βρεθεί ο στρατηγικός επενδυτής ο οποίος θα αναλάβει τη διαχείριση και την αναδιάρθρωση των Κυπριακών Αερογραμμών.

Πρόκειται για εταιρία με πολυετή πείρα στη διαχείριση μεγάλων οργανισμών, η οποία εδώ και δεκαετίες διαχειρίζεται με απόλυτη επιτυχία κι άλλους μεγάλους οργανισμούς του τόπου όπως το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Το μπλόγκ, επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της Black Hole Financial Services, κύριο Φάγιο Χρυσοκούταλο για να μας αναλύσει το πλάνο της εταιρίας για τις Κυπριακές Αερογραμμές.

- Καλημέρα σας κύριε Χρυσοκούταλε

- Καλημέρα κύριε Ινβίκτους, καλημέρα και στους αναγνώστες σας

- Θα θέλαμε ένα πρώτο σχόλιο για αυτή τη σημαντική συμφωνία που επετεύχθη με τις Κυπριακές Αερογραμμές

- Ναι, κατ' αρχήν θα πρέπει να αναφέρω ότι δεν μας είναι άγνωστες οι Κυπριακές Αερογραμμές, έχουμε συνεργαστεί πολλάκις στο παρελθόν απλά τώρα θα έχουμε πιο ενεργό ρόλο στη διαχείριση της εταιρίας. Είμαστε χαρούμενη για αυτή την εξέλιξη διότι η διαχρονική φιλοσοφία των Κυπριακών Αερογραμμών ταυτίζεται πλήρως με τη δική μας φιλοσοφία ως εταιρία. Έχουμε υψηλές βλέψεις και το μέλλον διαγράφεται λαμπρό!

- Έγινε πολύς λόγoς τελευταίως κύριε Χρυσοκούταλε για τις αναπόφευκτες θυσίες που θα πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι για να επιβιώσει η εταιρία. Ισχύει κάτι τέτοιο μετά και τη δική σας εμπλοκή ή όχι;

- Πάγια θέση και αρχή της Black Hole Financial Services ήταν, είναι και θα είναι ότι οι υπάλληλοι δεν πρέπει να υπόκεινται όλο το βάρος των μέτρων που κατά καιρούς χρειάζεται να ληφθούν, οι φορολογούμενοι έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης και πρέπει να αναλάβουν κι αυτοί το μερίδιο που τους αναλογεί.

- Δηλαδή μας λέτε ότι δεν θα έχουν οποιεσδήποτε επιπτώσεις για το προσωπικό των Κυπριακών Αερογραμμών;

- Όχι δεν είναι αυτό που λέω. Αυτό που λέω είναι ότι το προσωπικό των Κυπριακών Αερογραμμών δεν θα υποστεί όλο το βάρος των μέτρων. Θα υπάρξουν και θυσίες τις οποίες θα υποστούν οι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές, αναπόφευκτα.

- Μπορείτε να γίνεται πιο συγκεκριμένος;

- Τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι σταδιακά. Σε πρώτη φάση, έχουμε αποφασίσει να τερματίσουμε την επιχορήγηση της μαγιονέζας στα Sbarro για όλο το προσωπικό της εταιρίας. Επιπλέον, μειώνεται κατά 40% η διάθεση γραφικής ύλης στο προσωπικό. Πλέον, θα αναλογούν 2 στυλό μπλε, 1 κόκκινο, 3 μολύβια, 1 γομολάστιχα και 2 highlighters σε κάθε υπάλληλο ανά διμηνία. Τα μέτρα αυτά αναμένεται να οδηγήσουν σε εξοικονόμηση ενός σεβαστού ποσού το οποίο σε συνδυασμό με το ποσό που θα συνεισφέρουν οι φορολογούμενοι αναμένεται να υπερκαλύψει τις λειτουργικές ανάγκες της εταιρίας.

- Έχει αποφασιστεί ποιό είναι το ποσό που θα κληθούν να συνεισφέρουν οι φορολογούμενοι;

- Δεν έχουμε ακόμη καταλήξει στον ακριβή αριθμό των μηδενικών. Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση με το Υπουργείο Οικονομικών και σύντομα αναμένουμε εξελίξεις.

- Μάλιστα. Και όσον αφορά την όλη δομή της εταιρίας, τί αλλάζει;

- Είναι γνωστή κύριε Ινβίκτους η θέση της Black Hole Financial Services για το μοντέλο λειτουργίας των εταιριών που διαχειρίζεται. Πάγια θέση μας είναι ότι πρέπει να υπάρχε τουλάχιστον ένας προϊστάμενος για κάθε εργαζόμενο. Αυτό βοηθά την πιο εύρυθμη λειτουργία της εταιρίας και προσφέρει βεβαίως και τον απαραίτητο εποπτικό έλεγχο του τί γίνεται ανά πάσα στιγμή.

- Θα υπάρξουν προσλήψεις δηλαδή, αυτό είναι που μας λέτε;

- Αναμφίβολα θα υπάρξουν προσλήψεις! Κι αυτό είναι θετικό διότι θα βοηθήσει και στην απάμβλυνση του προβλήματος της ανεργίας. Θα προχωρήσουμε άμεσα σε προσλήψεις συνταξιούχων του Δημοσίου, παλαιών διευθυντικών στελεχών άλλων Οργανισμών και κομματικών αποστράτων για την πλήρη στελέχωση της ηγετικής πυραμίδας της εταιρίας. Επίσης έχουμε αποφασίσει την αύξηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για περισσότερη ευελιξία.

- Όσον αφορά το πτητικό πρόγραμμα κύριε Χρυσοκούταλε, αλλάζει κάτι;

- Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της αγοράς και του καταναλωτικού κοινού, έχουμε αποφασίσει να ενισχύσουμε το πτητικό μας πρόγραμμα. Θα συνεχίσουμε το πετυχημένο δρομολόγιο προς το Ερμπίλ του Ιράκ, ίσως και με μία ακόμη πτήση προς το συγκεκριμένο προορισμό λόγω και της αυξημένης ζήτησης. Γίνονται και κάποιες σκέψεις για να εντάξουμε και τη Βαρκελώνη στο πρόγραμμα μας εάν και εφόσον δούμε ότι υπάρχει ζήτηση για ένα τόσο απομακρυσμένο προορισμό.

- Όσον αφορά τις υπηρεσίες που απολαμβάνουν οι επιβάτες;

- Σε αυτό είμαστε κάθετοι κύριε Ινβίκτους! Καμία απολύτως έκπτωση, κανένας απολύτως συμβιβασμός! Θα επιμείνουμε μέχρι τέλους και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τις αρτιότερες υπηρεσίες στους επιβάτες μας. Έχουμε ήδη προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση πρόσληψη ακόμα 5 σεφ για την ενίσχυση του προσωπικού που ετοιμάζει τα κρύα σάντουϊτς που προσφέρουμε στους επιβάτες μας ενώ η γκάμα των αδασμολογήτων ειδών που προσφέρονται κατά τη διάρκεια των πτήσεων θα ενισχυθεί με τσιγάρα 555 και κουμανταρία Five Kings. Επιπλέον, οι επιβάτες θα μπορούν να επιλέξουν Πατάτες Αντιναχτές αντί του Αόρατου Φακού στην οθόνη που βρίσκεται μπροστά από το μπροστινό τους κάθισμα.

- Σας ευχαριστούμε για αυτή τη συνομιλία κύριε Χρυσοκούταλε, ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε

- Κι εγώ σας ευχαριστώ. Είμαι σίγουρος ότι και με τη στήριξη του κόσμου, μπορούμε να ανεβάσουμε τις Κυπριακές Αερογραμμές στην κορυφή.

20 σχόλια:

 1. Και επίσης πρέπει να επανέλθει το δρομολόγιο Λάρνακα Κάράτσι... και να ζητηθούν εξηγήσεις γιατί καταργήθηκε τζαι αναγκάζονται οι Πακιστανοί να επιστρεφούν σπίτι τους μέσω Συρίας και Ιορδανίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τί Κύπριοι τί Σύριοι καλέ...ούνα φάτσα ούντα ράτσα, έννεν έτσι;

   Διαγραφή
 2. Εν τραγικά τα πράματα... κάθε λίο αλλάσσουν πράματα μες τα συστήματα, λιανίσκουν πτήσεις, βάλλουν πτήσεις που είχαν σταματήσει πριν καιρό-τζαι τούτο εις βάρος δρομολογίων που ήταν γεμάτα....
  χάλια....

  εγώ έχω ένα μούχτι εισιτήριο να παίρνω τζαι σκέφτουμαι ΑΝ θα το πάρω άμα το θέλω ή αν θα πάρω τα 3 του... Χρυσοκούταλου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μεν έshεις έννοιαν τζαι όλοι θα πάρουμεν τα 3 που μας αναλογούν. Εν πολλοί οι Χρυσοκούταλοι, έννεν μόνον ένας...

   Διαγραφή
 3. θα έθελα να πω ότι εν πολλά ευφάνταστο, αλλά δυστυχώς δεν έχει σχέση με τη φαντασία αλλά την πραγματικότητα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άκουα τους το πρωί στο ράδιο που εσυζητούσαν για το θέμα των Κ.Α. Τούτα που γράφω εν τζαι λλία...

   Διαγραφή
 4. lol ο χρυσοκούταλος..! τούτο με τις προσλήψεις πόσο αληθινό!!! εδιάβαζα σήμερα οτι το προεδρικό εζήτησε αποδέσμευση από τη βουλή 114 000 ευρώ για να εξοφληθούν οι φορολογικές υποχρεώσεις συνταξιούχου συνταγματολόγου που επαρείχε υπηρεσίες στο προεδρικό. πόσα έπιανε τούτος ο τύπος για να έχει φορολογικές υποχρεώσεις 114 000 ευρώ?? άσχετο με τις κυπριακές αερογραμμές αλλά πάλε το ίδιο προκλητικό γι αυτό ήθελα να το μοιραστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν τραβά ο οργανισμός σου προκλητικά, διάβασε τη λίστα με τες απολαβές των διαφόρων Διευθυντικών Στελεχών που δημοσιεύει το InBusiness (το λινκ [εδώ]), μεταξύ των οποίων και οι πτωχοί διευθυντές των τραπεζών που καλούμαστε να στηρίξουμε.

   Σώννεις ακόμα;

   Ψάξε να έβρεις πόσες (εκατοντάδες) χιλιάδες ευρώ ξοδεύει η ΑΗΚ για τηλεοπτική/ραδιοφωνική/έντυπη/διαδικτυακή διαφήμιση. Πληρώνουμε για να διαφημίζεται μια εταιρία η οποία ΔΕΝ ΕΣΙΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ! Welcome to Cyprus, enjoy your stay!

   Διαγραφή
  2. Παντα ειχα τουν την απορια...
   Γιατι να διαφημιζουν την ΑΗΚ, αφου εν υπαρχει ανταγωνιστης...

   Διαγραφή
  3. hello!

   τζαι αν κόψει η κκελλέ μου να πάω να βάλω φωτοβολταικά μες το χωράφι δίπλα που το σπίτι τζαι εν πιάνω ρεύμα που την ΑΗΚ; ήντα που να κάμει τζαμέ η ΑΗΚ; να μεν διαφημιστεί για να προσπαθήσει να μειώσει τούτη την πιθανότητα; άμα αρκέψουν να βάλουν έτσι υστήματα ούλοι που να πάει να σταθεί; θέλετε να κλείσει; οι εργαζόμενοι που να πάσειν;

   Διαγραφή
  4. @Grouta
   Ε κάπως πρέπει να δικαιολογήσουν στη Βουλή τα εκατομμύρια του προϋπολογισμού κάθε χρόνο...

   @Nonis
   Ρε μα ενόμισες εν καμηλάριες; Εκανονίσαν τα μια χαρά μεν έshεις έννοιαν. Κατ' αρχάς για να πιάσεις την επιχορήγηση (55%) που το Κράτος για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ να υπογράψεις συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΗΚ. Δηλαδή εν μπορείς να πιάσεις χορηγία τζαι να εγκαταστήσεις φωτοβολταϊκά για ΙΔΙΑΝ ΧΡΗΣΗ, πρέπει να το πουλάς το ρεύμα που θα παράγεις στην ΑΗΚ.

   Εαν τωρά είσαι ππαραλλής τζαι εν θέλεις την επιχορήγηση, μπορείς να εγκαταστήσεις φωτοβολταϊκά για ιδίαν χρήση στο υποστατικό σου το οποίο εκ των πραγμάτων θα είναι παράνομο, διότι δεν θα σου εγκρίνει η ΑΗΚ την ηλεκτρολογική εγκατάσταση εαν δεν θα σε τροφοδοτήσει με ρεύμα. Αν έβρεις κάποιο ηλετρολόγο μηχανικό να σου κάμει την ηλεκτρομηχανολογική μελέτη τζαι να σου τα στήσει ούλλα "ανεπίσημα", έχει καλώς...

   Διαγραφή
  5. ήταν ούλο το σχόλιο ειρωνικό...

   ότι τζαι να κάμεις αναγκαστικά πρέπει να τους συμπραχθείς...

   εν κουτουρού; που λαλείς τζαι συ...

   Διαγραφή
  6. Ξέρω το ότι ήταν ειρωνικό ρε. Αλλά μεν λαλείς κουβέντες που εν στέκουν...φυσικά τζαι μπορείς να ΜΕΝ συμπραχθείς μαζί τους. Είπα τα τζαι πριν 2 χρόνια: http://oilaomon.blogspot.com/2010/06/blog-post_5574.html

   Διαγραφή
  7. οκ πάω πάσο...

   πες έβαλες την γεννήτρια, το κόστος για έλεγχο κλπ μπόρεις να τον γλυτώσεις;
   πχ. να σου τον κάμει ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός ή πρέπει αναγκαστικά η ΑΗΚ;

   Διαγραφή
 5. LOL η αναρτηση σου σημερα!
  Αναριθμητοι οι Χρυσοκουταλοι, Χρυσομασελλοι τζαι οι Χρυσοδακτυλοι μες τουν τον τοπον, με πληθυσμο πεντε κουνουπων...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εμείς εμείναμεν να μαχούμαστεν να φάμεν τραχανάν με τα chopsticks πάντως...

   Διαγραφή
 6. εμείς φταίμε..που οτι μας ταίσουν εν αντιδρούμε.
  να την κάμουν privatize να δούν χαίρι..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εν μας ταΐζουν...ταΐζουμεν τους! Μεν μου τα συγχίζεις :Ρ

   Διαγραφή
 7. Μυθιστόρημα βασισμένο σε άκρως αληθινά γεγονότα!!!

  Να θυμηθούμε τζαι του πιλότους ου επροσγειώσαν τα αεροπλάνα στην Ρόδο τζαι την Πάφο επειδή εσυμπληρώσαν τες ώρες πτήσης τους....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ας μεν ανοίξω το βόθρο μου για τους πιλότους...

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...