Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

Στη Σαρδηνία αδελφές μου, στη Σαρδηνία!


Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Λ'Ουνιόνε Σάρντα «μετά από επτά χρόνια ερευνών στις πέντε ηπείρους το Γκίνες επιβεβαίωσε ότι η οικογένεια Μέλις έχει το παγκόσμιο ρεκόρ μακροβιότητας».

Οι «μαθουσάλες» Μέλις κατάγονται από το Περντασντεφόγκου, στην περιοχή της Ολιάστρα της Σαρδηνίας. Την 1η Ιουνίου 2012 τα εννέα αδέλφια είχαν συνολική ηλικία 818 ετών και 205 ημερών.

Η πιο ηλικιωμένη, η Κονσολάτα, που έχει αποκτήσει εννέα παιδιά, 24 εγγόνια, 25 δισέγγονα και τρία τρισέγγονα, θα γιορτάσει τα 105 χρόνια της. Δεύτερη στη σειρά, είναι η Κλαούντια (99 ετών) και ακολουθούν η Μαρία (97 ετών), ο Αντόνιο (93 ετών), η Κοντσέτα (91 ετών), ο Αντόλφο (89 ετών) ο οποίος εργάζεται ακόμη στο μπαρ του στο Περντασεφόγκου, ο Βιτάλιο (86 ετών), η Βιτάλια (81 ετών) και η...μικρή Μαφάλντα (78 ετών).

Οι ιταλικές εφημερίδες τονίζουν ότι η Σαρδηνία και ιδίως η περιοχή της Ολιάστρα κρατά το ιταλικό και ένα από τα παγκόσμια ρεκόρ μακροβιότητας: 22 στους 100.000 κατοίκους είναι υπεραιωνόβιοι, ενώ στην υπόλοιπη Ιταλία αντιστοιχούν 8 αιωνόβιοι για κάθε 100.000 κατοίκους.

Πφφφ! Αν ήταν στην Κύπρο, θα είχαν κι οι 9 εξασφαλισμένο έδρανο στη Βουλή...6 σχόλια:

 1. Ετο εισαι βαλτός! Λαλεις για τρισέγγονα τζαι ποψε θα ερτει η μάμα μου να θκιεβάσει μπλογκς τζαι θα μουρμουρά οτι θέλει να προλάβει τζαι τρισέγγονα τζαι εγω θα θέλω να αυροπυρποληθώ! :Ρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να αυροπυρποληθείς; Αααααα εννοείς να πυρποληθείς που την αύραν; :Ρ

   Διαγραφή
  2. Είδες πόσο με εσυγχισες! Εκαμα τάιπο!

   Διαγραφή
  3. Κανένα διάδοχο πότε εννα κάμεις τζαι άηστα τάϊπο :Ρ

   Διαγραφή
 2. Εδώ 27 έφτασα και έχω βαρεθε'ι τη ζωή μου, σιγά μην πάω στη σαρδηνία να φτάσω τα 105! Διάβασα ότι από τα 60 και πάνω δεν το ευχαριστιέσαι το σεξ, δεν θα περάσω εγω 45 χρόνια μες στα νεύρα για να μπει η Ρόδος στο Γκίνες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...