Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Όλα του γάμου εύκολα (2ο μέρος)

Ντάξει, είπαμεν καμπόσα σε πρόσφατη ανάρτηση για τα του γάμου, αλλά είπαμεν...πόσα να θυμηθώ τζαι εγώ έναν νουν shειμώναν-καλοτζιέριν; Κάποια πράματα εξέχασα τα οπόταν σπεύδω αμέσως στο δεύτερο μέρος του σχετικού οδηγού γάμου "Όλα του γάμου εύκολα".

Θα μπορούσα να σου πω κάλλιστα ότι έκαμα το σκόπιμα για να μεν σου έρτουν πολλές οι πληροφορίες τζαι να μπορέσεις να τα εμπεδώσεις πιο καλά τα προηγούμενα τζαι να θκιεβάσεις τζαι τα επόμενα που θα σου πω τωρά. Αμαρτία μου ξομολοημένη όμως, εξήχασα.

Λοιπόν. Ένα σημαντικό θέμα είναι η μεταφορά εις και από την εκκλησία, εις και από την αίθουσα δεξιώσεων (τον Τρίκκη δηλαδή). Δαμέ έχω να σου εισηγηθώ δύο πράματα:

Πρώτον, να πρωτοτυπήσεις όσον αφορά τη μεταφορά της νύφης. Σατσιήν πλέον με τα στολισμένα Μερσεντές τζαι τα ΠηΕμΤάμπλουγιου σιόρ! Ντάξει, εμπεδώσαμεν το ότι κάθε κυπριακή οικογένεια που σέβεται τον εαυτό της έshει ένα Μερσεντές, έστω έναν ΠηΕμΤάμπλουγιού για να βρέθεται για ώραν ανάγκης. Εκατάντησεν κλισιέ όμως. Πού επήεν η φαντασία (εν μιλώ για το καπαρέ τζιαμέ πον το λιμάνι στη Σκάλα κύριε Κάρκα μου, συγκεντρώθου στο θέμαν μας!).

Μπορείς να επιλέξεις κάτι πρωτότυπο, κάτι που θα ανεβάσει τη νύφη ψηλά (στην εκτίμηση σου):


Δεύτερον. Η μεταφορά των πεθερικών.
Ντάξει, εννα σου τα πει τζι ο αθθοπώλης τούτα για τα στολίσματα των αυτοκινήτων κλπ. Εγώ όμως θα σου επιστήσω την προσοχή σε κάτι που ΔΕΝ θα σου πει ο αθθοπώλης. Παρακολούθα λλίον το σκεπτικόν μου τζι εννα καταλάβεις...

Γάμος = λεφτά.
Άρα ο οποιοσδήποτε μπορεί να λιμπιστεί τη "λεία" της βραδιάς τζαι ως αποτέλεσμα να αποτελέσετε στόχο εγκληματικής ενέργειας. Για να το αποφύγεις τούτο, θα σου εσύστηννα να είσαι λλίον προσεκτικός με το στόλισμα των αυτοκινήτων που θα αποτελούν την πομπή του γάμου (που θα δώκει γυρόν 3-4 φορές την πόλη τζαι θα παίζει πουρούες όπως τότε που έπιαν η Ελλάδα το Γιούρο).

Εν καλά λοιπόν να είναι λλίον under-cover η όλη κατάσταση. Στολισμένο μεν, διακριτικά δε. Με στοιχεία αντιπερισπασμού. Λλία λουλούδια, έννεν ανάγκη ναν πατωμένον στα φκιόρα τζαι να κάμνει "μπαμ" που το μίλιν! Λλία φκιόρα τζαι καμιάν καρδούλλαν για την περίσταση εν ό,τι πρέπει νομίζω:


Εναλλακτικά μπορείς να παίξεις λλίον με δαντέλλαν λευκήν τζαι φκιόγκον εκρού. Ή όφφγουαϊτ. Ή κρεμ, ότι προτιμάς.Πάει τζαι τούτον. Πάμεν πάρακατω...

Τον γάμον είπαμεν θα τον κανονίσεις Σάββατον. Έσιε υπόψιν σου ότι υπάρχει τζι ένας άλλος λόγος που σου συστήννω το Σάββατον αντί της Κυριακής. Έννεν μόνο το ότι γύρισιμερα εν δουλεύκει ο κόσμος τζι ενναν βολικό με το ξενύχτι. Είναι τζαι το ότι οι πλείστοι γάμοι κρατούν ολόκληρο το Σαββατοκυρίακο. Ξέρεις, τραπεζώματα των συγγενών, καρκασιαλλίκκια κλπ.Και ερχόμεθα σε κάτι πολλά πολλά πολλά βασικό! Στην κάσιαν των φακελλακίων!
Διότι ντήαρ, ο ρόλος του κουμπάρου ΔΕΝ τελειώνει με το έφκαρμαν των βέρων που την πούγκαν την ώραν ποννα του πει ο παπάς! Ο κουμπάρος έshει κρίσιμο ρόλο τζαι κατά τη διάρκεια που εννα σας σιερετά ο κόσμος.

Η διαδικασία εν απλή τζαι φρόντισε να εξασκηθείς στην τεχνική πριν την μέρα του γάμου γιατί εννάν τζι ο κόσμος πολλύς, εν θέλεις να καθυστεράς τη διαδικασία. Εννα πρηστούν τζαι τα πόθκια της νύφης μες τα τακούνια, οι συμπεθθέρες εν με τους κιρσούς, αντιλαμβάνεσαι ότι θέλεις ταχύτηταν στο σιερέτημαν να ποσπάζεστε.

Η τεχνική έχει ως εξής:


 1. Απλώνεις δεξίν σιέριν
 2. Χαμογελάς όπως τον χάχαν
 3. Πιάννεις δρωμένον σιέριν σιερετητή
 4. Απαντάς ευχαριστούμε (εν έshει σημασία τί σου είπεν ο σιερετητής, 99% θα είναι "να ζήσετε")
 5. Απομακρύνοντας το δεξίν σου σιέριν, γραπώνεις (ατς) διακριτικά το φακελλάκι με τα λεφτά (είπα να μεν το πω "ξημέρωμαν" τζαι να σας συγχίσω)
 6. Το αριστερό σου σιέρι πάει στον ώμο του σιερετητή ως ένδειξη ευχαριστίας. Ταυτόχρονα το δεξί σιέρι (με το φακελλάκι μέσα) μετακινείται προς τα πίσω διακριτικά πασάροντας το φακελλάκι του κουμπάρου (ο οποίος είναι stand-by τζαι αναμένει)
 7. Ο κουμπάρος τοποθετεί το φακελλάκι στην ειδικά διαμορφωμένη κάσια που υπάρχει ακριβώς πίσω του
 8. Επανέλαβε από σημείο 1


Άρα, πρέπει να φροντίσεις για την κάσιαν που θα έshει ο κουμπάρος πίσω του.


Και φτάνουμε στο πλέον σημαντικό σημείο του παρόντος οδηγού γάμου.
Στην πρώτη νύχτα του γάμου!
Η κορύφωση του γάμου, σαφώς και είναι η πρώτη νύχτα...είναι εκείνη τη νύχτα που θα λάβει χώραν το πιο σημαντικό μέρος της όλης διαδικασίας: το μέτρημα των λεφτών!

Εν θα σου πω πολλά, τα πράματα δαμέ εν ξεκάθαρα:


Τζαι εφόσον μετρήσετε πλέον τζαι τα λεφτά, είσαστεν έτοιμοι να μεταφερτείτε στο νέο σας σπίτι που θα στεγάσει τον έρωτά σας:
Άτε, η ώρα η καλή!
Let the glentia begin!

35 σχόλια:

 1. χαχα, τούτον τον "καημένο" στο βίντεο είδα τον πριν λλίον τζιαιρόν... καλά να του κάμουν, έθελεν να πάιξει τον ωραίον....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τί εννοείς "πριν λλίον τζιαιρόν" ρε; Εν που τα πέρσι που τον εποστάραμεν: http://oilaomon.blogspot.com/2011/10/blog-post_25.html

   τς τς τς

   Διαγραφή
 2. Απαντήσεις
  1. - Να σου ζήσουν Γιωργούλλα μου!
   - Τζαι στα δικά των παιθκιών σου Κίκα μου!

   Διαγραφή
 3. Άτε ρεεεεε, πότε εν να πεις τζιαι για τα νυφικά;;; Είχα δει μια νύφη μια φορά, (η οποία παρεπιπτόντως πήγε στο "κέντρο" με την άμαξα που την έσερναν δυο άλογα τζιαι έσπασε μας τα νεύρα μας ώσπου να φτάσει), ύψος 1.50 με το τακούνι και με ένα φουντωτό χλιδάτο νυφικό. Όπως την είδα να κατεβαίνει που την άμαξα, ενόμισα εκατεβάζαν την τούρτα του γάμου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για τα νυφικά εμιλήσαμεν (όχι εκτενώς) στην προηγούμενη ανάρτηση της ενότητας

   Διαγραφή
 4. Εγώ πάντως θα άλλασσα το μεταφορικό της νύφης με τζείνο των πεθερικών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εγώ θα σταθώ στη μηχανή καταμέτρησης. 40 ευρώ συν ΦΠΑ για δύο μέρες δεν είναι άσχημα για τόσο σπουδαίο μηχάνημα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τζίνος που εννα κάμει τη μηχανή που θα σου τυπώνει λίστες με τους καλεσμένους τζαι το ποσό εισφοράς του καθενού, θα shεστεί του ευρώ πάντως...

   Διαγραφή
  2. Την μέρα που είδα τον συνάδελφο να το κάμνει πάνω στην excel ήταν η μέρα που είπα δεν θα παντρευτώ ποτέ:)

   Διαγραφή
  3. Τζι όμως η Excel είναι ευλογία σε τούντες περιπτώσεις! Ρώτα μας τζι εμάς που βασανιούμαστεν με τες κόλλες τζαι τες λίστες κάθε φορά χαχαχα

   Διαγραφή
  4. Τζι εμεις στην εξελ το καμαμεν με την επωνυμια... "ΨΗΦΟΙ" χχαχχαχαχαχχαχα

   Μα ρε Μπρεντα αν δεν οργανωθεις, υστερα πως θα ξερεις ποσα σου βαλεν ποιος, να πραττεις αναλογως πον να' ρτει η σειρα του?

   Διαγραφή
  5. Φιλενάδα εγώ 1ο είμαι ενάντια στους γάμους των 5000 καλεσμένων και συνεπώς δεν πρόκειται να καλέσω τούτους ούλλους που με καλούν και 2ο εγώ πάντα βάζω όσα έχω. Και εξηγούμαι: Είναι αρχή του μήνα? είμαι χουβαρτίνα. Είναι τέλος του μήνα? όσα έχω για να κρατώ να αφαιρεθεί και ο λογαριασμός του τηλεφώνου χαχαχα!

   Διαγραφή
  6. Grouta πόσα λευκά τζαι πόσα άκυρα ήβρετε; :P

   Διαγραφή
  7. Ανακοίνωσις: οι χαρτωμένες που λοαρκάζουν να καλέσουν την Μπρέντα, παρακαλώ όπως προγραμματίσουν το γάμο τους αρχές του μήνα

   Διαγραφή
  8. Μεν περιπαιζεις ρε! 4 λευκα (οφκαιρα), 2 ακυρα (που 2 λιρες) τζι εναν ακατανομαστο (με μυξομαντηλο)!!!

   Διαγραφή
  9. χαχαχα! Πάντως ήρτε μου πρόσκληση για τις αρχές του άλλου μήνα πριν καμιά ώρα και υποψιάστηκα πως εν κανένας αναγνώστης σου!:)

   Γρούτα αρέσκει μου το σύστημα με τις ψήφους!

   Διαγραφή
 6. Εγω εν θα σταθω πουποτε.

  Αν συνεχισεις με ετσι αναρτησεις εννα με καμεις να μεν θελω ΤΙΠΟΤΕ να παντρευτω!

  ή μπορει να γινει το αντιθετο τζιαι να θελω να τα καμω ΟΥΛΛΑ τουτα που μας εδειξες για να γινει ο γαμος τελια παναϊρι τζιαι να εχουμε να γραφουμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ηντα ακόμα εν επαρουσιάσαμεν την ανάρτηση με τα της μουσικής του γάμου...πόμεινε :Ρ

   Διαγραφή
 7. Στον γαμο της αρφης μου, μια κοτζιακαρουα εσυγχιστηκεν/ ενομισεν οτι ηταν στην εκκλησια (εν ιξερω), παντως εβαλεν τον σταυρο της τζι εφιλησεν το σχερι του γαμπρου μου!!!

  Αρεσεν μου πολλα το πυλωμενο το αυτοκινητο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πάλε καλά που εν τον επήρεν για εικόναν τζαι να ρέξει πουκάς τ' αshέλλια του...

   Διαγραφή
 8. Νομίζω εσταματησεν την χρηματοδότησην η Πρασινομήτωρ.....εξου τζαι δεν μας πείθει τουτο το ποστ..... Ράφι φορ έβερ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. 'Αστο καλό ρε Ινβίκτους και επρογραμμάτισα τον γάμο μου ήδη! Μα εν πολλά βοηθητικά τούτα ούλλα που λαλείς, άλλη φορά όμως κανένα μήνα πιο πριν σε παρακαλώ για να φτάσουμε να τα εφαρμόσουμε! τςτςτς

  Joy tears

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εν τζαι θέλω να σε αγχώσω αλλά εννάρτουμεν στο γάμο σου σύσσωμοι, έshε το υποψίαν σου α! Μεν έshεις έννοιαν τζι εν θα σε κάψουμεν...τα φακελλάκια μας εννάν τα όφκερα. Τζι ούτε φασαρίες να κάμεις ούτε τίποτε εν τζι είμαστεν ξένοι...νάκκον πουρκούριν, 2-3 κουπέπια τζι έξω της πόρτας...

   Διαγραφή
  2. Ε ατε θα σε περιμενω καλό! Να σου στείλω προσκλητήριο με το μέηλ ή όταν σε δω στην αλφαμέγα να σου το δώσω; :)

   Διαγραφή
 10. Ξεχασες τα τζουβαερικά και τις λίρες! Αυτές που να τις απιθώνει ο κουμπάρος? Δε χωρουν τα τζουβαερικά στη σχισμή. Ασε που δε μετριούνται και θέλουν ζυγαριά ακριβείας...τσ τσ τσ ελλείψεις!
  Γι αυτό θα σε βάλω 9 αυτή τη φορά! Χαχα! Το εξάντλησες το θέμα! πάμε τώρα στον χρήσιμο οδηγό για βάφτιση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κέσκεσε τζουβαερικά μαρή; Πες μου για να σου πώ πού θα τα απιθώνει ο κουμπάρος! Βάφτιση ε; Μη μου βάζεις ιδέες λέμε! χαχαχα

   Διαγραφή
  2. Τα χρυσαφικά ντε, Βραχιόλια δαχτυλίδια κολιέδες και τα όμοια!

   Διαγραφή
 11. τούτη η μηχανή που μετρά τα 50ευρα έρκετε με 50ευρα μέσα?!

  να γράψεις βιβλίο! θα γίνει best seller!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επειδή έχω την τάση να αφήνω πράματα μισοτέλειωτα, κάτσε να τελειώσω τούτον που εξεκίνησα να γράφω τζαι θωρ...

   Διαγραφή
 12. επίσης αν ζητάτε τρακτέρ, φορτηγά, εκσκαφείς, ανυψωτικά δαμέ είμαστεν μεν μας ξιάσετε.. Καθαρά φρεσκοπλυμμένα, ολοκότζινα πιλομένα χώμα ορίτζιναλ κοτζινοχωρκάτικο ότι ζητήσει ο πελάτης...ειδικές τιμές για τους συμπλόκερ!!! :)ρε Ινβιχτε μάνα μου κάμε μας τζαι καμιά διαφήμιση τζαι εν να έχεις τζαι εσύ το κάτι τις σου α!!! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...