Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

Δημήτρη μου...

Διακόπτουμε την κανονική ροή των αναρτήσεών μας για ένα έκτακτο σχόλιο και μερικές έκτακτες απορίες που απορρέουν από σχόλιο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίου Δημήτρη Χριστόφια.

Δημήτρη μου...

παίρνω το θάρρος να σου μιλήσω στον ενικό διότι ως άνθρωπος του λαού και ως απλός και προσιτός που είσαι, πιστεύω ότι αυτό είναι το πιο ενδεδειγμένο και ότι δεν θα με παρεξηγήσεις.

Αναφέρομαι στην πρόσφατη δήλωση σου που έγινε μιλώντας προς τα μέλη της αντιπροσωπείας του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είχες πει λοιπόν το εξής αναφερόμενος στου αδελφούς τουρκοκύπριους:

"είναι Κύπριοι και πρέπει και η ελληνοκυπριακή κοινότητα να το κατανοήσει και να αποδεχτεί τους Τουρκοκύπριους, με τη διαφορετικότητά τους, ως Κύπριους πολίτες, ισότιμους με όλους τους άλλους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι και αυτό", συνέχισε, "ένα σημαντικό στοιχείο, το οποίο πρέπει να ληφθεί υπόψη από την ελληνοκυπριακή κοινότητα, από τους Ελληνοκύπριους πολιτικούς παράγοντες".

Δημήτρη μου...

Ως πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως ισότιμος προς τον κάθε τουρκοκύπριο συμπατριώτη, διερωτούμαι γιατί εξακολουθώ να πληρώνω για το ρεύμα που μου παρέχει ο κρατικός παροχέας ηλεκτρικής ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ΑΗΚ. Γνωρίζω -όπως ο κάθε πολίτης αυτής της δίκαιης κοινωνίας- ότι οι (ισότιμοι) τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μου δεν πληρώνουν μπακκίραν τσακκιστήν* για το ρεύμα που λαμβάνουν από την ΑΗΚ.

Διερωτούμαι επίσης Δημήτρη μου γιατί ως ισότιμος πολίτης εξακολουθώ να πληρώνω για την ιατροφαρμακευτική μου περίθαλψη στα κρατικά νοσηλευτήρια. Γνωρίζω -όπως ο κάθε πολίτης αυτής της δίκαιης κοινωνίας- ότι οι (ισότιμοι) τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μου δεν πληρώνουν μπακκίραν τσακκιστήν* για τη νοσηλεία που τους παρέχεται από τα δημόσια νοσοκομεία.

Διερωτούμαι επίσης αγαπητέ Δημήτρη γιατί ως ισότιμος πολίτης χρειάζεται να πληρώνω δίδακτρα στο νηπιαγωγείο στο οποίο φοιτά η κόρη μου. Γνωρίζω -όπως ο κάθε πολίτης αυτής της δίκαιης κοινωνίας- ότι οι (ισότιμοι) τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μου δεν πληρώνουν μπακκίραν τσακκιστήν* για τη φοίτηση των παιδιών τους σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

Διερωτούμαι επίσης αγαπητέ Δημήτρη γιατί ως ισότιμος πολίτης χρειάζεται να πληρώνω φόρο εισοδήματος στην Κυπριακή Δημοκρατία. Γνωρίζω -όπως ο κάθε πολίτης αυτής της δίκαιης κοινωνίας- ότι οι (ισότιμοι) τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μου δεν πληρώνουν μπακκίραν τσακκιστήν* στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων της Δημοκρατίας.

Και καταλήγω λοιπόν αγαπητέ Δημήτρη στο εξής:

ΠΟΥ ΑΝΑΘΘΕΜΑΝ ΕΙΔΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑΝ;
ΤΖΑΙ ΠΟΘΘΕΝ ΑΝΑΘΘΕΜΑΝ ΤΟΥΤΟΝ ΤΟ ΠΡΑΜΑΝ ΟΝΟΜΑΣΕΤΕ ΤΟ "ΔΙΚΑΙΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΝ";

Διατελώ μετά τιμής,
Ινβίκτους

* 1 μπακκίρα = €0.00854301

25 σχόλια:

 1. Συρνεις αφκα πας τον τοιχο παλε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αλήθεια,αναφέρονται αυτά στην Χαραυγέτ;
  Ισοτιμία σίγουρα δεν υπάρχει,ειδικά όταν ο πρόεδρος είναι πρόεδρος όλων των άλλων εκτός από των Ελληνοκυπρίων,στους οποίους πάντα αναφέρεται σα να μιλά για ένα ξένο λαό,σε άλλην ήπειρο,σε άλλο πλανήτη.

  Εκτός από το ρεύμα και τη φορολογία,δεν είναι τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα που παρέχονται σε όλες τις μεινότητες; Αποδεκτό σε καιρούς ευμάρειας αλλά με την ύφεση δεν θα έπρεπε να γίνουν επιτέλους κάποιες αλλαγές;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι απαράδεκτο να μιλάμε για ισότητα, για ισονομία κλπ και να γίνονται τόσο προκλητικοί διαχωρισμοί όταν πρόκειται για προνόμια και δικαιώματα!

   Διαγραφή
  2. Δεν αντιλέγω! Και πρόσθεσε και τα ιδιωτικά σχολεία στον κατάλογο,όχι μόνο τα νηπιαγωγεία.
   Επίσης,όταν πριν 1-2 χρόνια έγινε σούσουρο διότι θα επέτρεπαν στους απόφοιτους των ιδιωτικών σχολών την είσοδο στα κυπριακά πανεπιστήμια,κανένας δεν αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η είσοδος μέχρι τότε απαγορευόταν μόνο στους Ελληνοκύπριους απόφοιτους ιδιωτικών.Οι μειονότητες μπορούσαν να εισαχθούν στο πανεπιστήμιο χωρίς καν εξετάσεις.
   Τώρα,σε καιρό ευμάρειας να το αποδεκτούμε.Αλλά κανένας δεν μιλά για ισοτιμία,εννοείται.
   Κι αλήθεια, οι τουρκοκύπριοι ΓΙΑΤΙ δεν πληρώνουν φορολογία; Γιατί δεν πληρώνουν στα νοσοκομεία όταν θεωρούνται πολίτες της Δημοκρατίας; Ποιός αποφασίζει για αυτά;
   Κι εννοείται ότι θα μας πουν ρατσιστές,φασίστες και ό,τι άλλο φωτίσει το άδειο κεφάλι.
   Έχουμε χάσει κάθε μέτρο.

   Διαγραφή
  3. Τούτον με τα ιδιωτικά σχολεία εν το ήξερα! Ενόμιζα εν μόνο για τα νηπιαγωγεία! Τραμπάλα που με τραμπάλαγε...

   Διαγραφή
 3. to provliman eshei to to sistima.
  Oi TK en plirwnnoun mpakkiran tsakkisti epeidi mporoun! Opoiosdipote tha to ekamnen.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τούτον εγώ εν το αποδέχουμαι ως δικαιολογία, ούτε μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τούντες "στρεβλώσεις" (που λαλεί τζι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τακτικά) που θωρούμεν. Το "σύστημα" συντηρείται για "πολιτικούς λόγους" είπαν μας.

   Τζαι τί σημαίνει "οι τ/κ εν πληρώννουν μπακκίραν τσακκιστήν επειδή μπορούν"; Ζούμε σε δημοκρατικό κράτος όπου ο κάθε πολίτης εν ίσος με τον άλλο οξά ζούμε σε ζούγκλα; Οι νόμοι που εθεσπιστήκαν εν για τους ελληνοκυπρίους μόνο οξά για ούλλους τους κατοίκους της Δημοκρατίας; Διότι μιαν την άλλην, υπενθυμίζουν μας ότι έννεν δική μας η Κύπρος αλλά εν πομισιάρικη με τους τουρκοκυπρίους. Που έτσι είναι. Συνεπώς, ο νόμος που μου πιάννει το δικόν μου πόϊν, πρέπει να πιάννει τζαι το πόϊν του Μεχμέτη τζαι της Αϊσιέ. Τα δικαιώματα τα δικά μου πρέπει ναν τα ίδια με τα δικαιώματα του κάθε τουρκοκύπριου, του κάθε μαρωνίτη, του κάθε λατίνου, του κάθε αρμένη.

   Διαγραφή
 4. Ψόφο στους Τούρκους και σε όσους νιώθουν Τούρκοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η τρόπος (σεμνός ή βίαιος) διαμαρτυρίας του καθενός σεβαστός, διότι εξαρτάται - απολύτως - από τον βαθμό που βλάπτεται προσωπικώς. Τα "παιδιά" της αυτοαποκαλούμενης ΤΔΒΠ γελάνε εις βάρος μας (Ε/Κ) αφού εφαρμόζουν ανενόχλητοι το αρχαίον οθωμανικόν ρητόν που (κάπως έτσι) λέει: "Ζεφκινέ παγιάν γιοκτούρ μπου ισίν ... σικισίν εβλαταριμί σικισίν ... γιαράμπ γιακαρίμ γιαμουναντί" ... que τώρα σώθκαμαν αδέλφια. Αυτοί "αυξάνονται και πληθαίνονται" (κατά τας Γραφάς) κι εμάς το μονάκριβο κοριτσάκι μας μένει έξω από τον Βρεφονηπιακόν Σταθμόν, λόγω υπεραρίθμων εισελθόντων - κατ' εξαίρεσιν - από τον Πάνω Τ/Κ Μαχαλά. Περαστικά μας que μέχρι τις επόμενες εκλογές. Αμήν!

   Διαγραφή
 5. Πρέπει να το είχες στα ντραφτς γιατί εχει καιρο που σκέφτομαι τα οσα έχεις γράψει. Και μαζι με μένα, πρεπει να τα σκεφτονται και κάμποσοι φορολογούμενοι πολίτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όι εν το είχα στα ντραφτς, ήταν έκτακτο ποστ με το που εδιάβασα τη δήλωση την οποία ήβρα τουλάχιστον προκλητική! Εχτές ήρτεν μου το ρεύμα 460 ευρώ. Βάλε τζαι 300 ευρώ το νηπιαγωγείο, βάλε τζαι ένα χιλιάρικο το στεγαστικό τζαι ας μου εξηγήσει ο Δημήτρης μας πώς θα τα φκάλω πέρα. Διότι βλέπεις εγώ εν έχω την πολυτέλεια να πώ "στ' αρχίδια μου η ΑΗΚ, εν πληρώννω!"

   Διαγραφή
 6. Αχ!! Πληγη μεγαλη.
  Ταιζουν τα τζιολας στα σχολεια τζιαι ποτιζουν τα. Ενα τεραστιο κοντιλι τον χρονο.
  Οταν πιο παλια στη συζητηση για το σισιτιο των "αδερφων" προσπαθησαν να ενημερωσουν για ελληνοκυπριο που επιναν και αν υπηρχε τροπος να εντακτει στο προγραμμα η απαντηση ηταν οτι ηταν εκτος θεματος.
  Αν δεν υπαρχει θεση στο δημοσιο νηπιαγωγειο το κρατος πληρωνει το ιδιωτικο της επιλογης τους!
  Το τι με τρελαινει ομως ειναι που μιλα για τον εαυτο του στο τριτο προσωπο. Σαν να φτιαχνεται να το ακουει. ¨Ο προεδρος της δημοκρατιας Δημητρης Χριστοφιας".
  Τουτα ουλλα σε μια ημικατεχωμενη πατριδα που ξεχναμε αφεθηκαμε.

  Ειναι εχθροι ειναι κατακτητες.

  Ποιος πιστευει οτι σταματησαν εστω και για μια στιγμη την προπαγανδα εναντιον μας εναντιον ολων των Ελληνων οι "αδερφοι"??????

  "Λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κατα τ' άλλα άμαν πεις τζαι τίποτε είσαι ρατσιστής. Το ότι μας χωρίζουν (με το εσιέκκιπι) σε "προνομιούχους" τζαι "μη προνομιούχους" (μαλάκες δηλαδή) πολίτες εν το θωρούσιν

   Διαγραφή
 7. "Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους". Εγώ έτσι ξέρω. Αν αδικούμαι εν μπορώ να σε δω ούτε σαν φίλο ούτε σαν "αδελφό τουρκοκύπριο". Ας κάμουν πρώτα σωστές δουλειές, να μεν πιερώνουμεν τη νύφη πάντα εμείς, να μεν νοιώθουμεν μια ζωή μαλάκες, τζαι ύστερα να μας μιλήσουν για "ισότιμους συμπατριώτες" τζαι ξέρω γιω κουέντες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εν τούτοι οι "λογαριασμοί" που μας εφάασιν. Ειδικά τζίνοι της ΑΗΚ που να μείνουν μαύροι τζαι κλεισμένοι!

   Διαγραφή
 8. εγώ θέλω σχόλιο που φιλοκυβερνητικό. Εν έshει χάζι ως τωρά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εννα φήκω την πόρταν ανοικτήν πάντως τζι οι shύλλοι εν δημμένοι

   Διαγραφή
 9. Μόνο εγώ το εγνώριζα οτι η κατάσταση που περιγράφεις ίσχυε well... που πάντα;

  Μόνο εγώ μπαίνω στη λογική να διερωτηθώ γιατί όλες οι κυβερνήσεις ως τωρά συναινούν σε τούντην κουβέντα;

  Νομίζω η απορία σου αναφορικά με την προνομιακή μεταχείρηση των Τουρκοκυπρίων μπλογκοδεσπώτη θα έπρεπε να έχει πολλαπλούς αποδέκτες. Μερικές 100ντάδες για να είμαι ακριβής, που (δυνητικά) εψήφισες επανελημμένα.

  ...Αν είχε κάποιο 3ο επίπεδο η ανάρτηση, εν το εκατάλαβα. Αν μπορείς γίνε πιο επεξηγηματικός.

  ...αλλιώς, αν σκοπός σου (απεύχομαι) ήταν να φιλοξενήσεις σχόλια όπως του Anti-Christos (αμμα όνομαν κ πράμα α!), έδοκες μέσα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Παύλο, να σε καλωσορίσω κατ' αρχήν στο φτωχικό μου. Αν δεν με κερατώνει η μνήμη μου είναι η πρώτη φορά που αφήνεις σχόλιο εδώ μέσα. Αν είσαι αυτός που κατάλαβα, δεν μου είσαι "άγνωστος" ως χρήστης, καθώς έχω δει πολλές απόψεις σου σε διάφορα άλλα μπλόγκς, φιλοκυβερνητικά και μη :)

   Επί του προκειμένου τώρα...

   Η κατάσταση που περιγράφω σαφώς και δεν είναι καινούρια. Δεν ισχυρίστηκα ποτέ κάτι τέτοιο άλλωστε. Αφορμή για την παρούσα -αντικυβερνητική αν θέλεις- ανάρτηση ήταν κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο του νυν Προέδρου. Και ο λόγος που (με) ενόχλησε το συγκεκριμένο σχόλιο είναι ότι έγινε σε μια περίοδο όπου κυριολεκτικά "σφιγγούμαστεν τζαι ποσφιγγούμαστεν να τα φκάλουμεν πέρα". Προς τί η υπενθύμιση ότι οι τουρκοκύπριοι είναι ισότιμοι πολίτες τούτης της Δημοκρατίας, τη στιγμή που κάθε άλλω παρά ως ισότιμοι αντιμετωπιζόμαστε όλοι οι υπόλοιποι;

   Αποδέκτης των σχολίων/αποριών μου τέθηκε ο νυν Πρόεδρος διότι όπως είπα και πιο πάνω, αφορμή για τούτα τα σχόλια ήταν η ΔΙΚΗ ΤΟΥ τοποθέτηση επί του θέματος. Πέραν τούτου όμως, αποδέκτες τούτης της αγανάκτησης είναι διαχρονικά όλοι οι καρεκλοκένταυροι καιροσκόποι που μας κυβερνούσαν/κυβερνούν/θα κυβερνήσουν. Διότι συντηρούν τούτη την κατάσταση. Είναι γνωστό ότι η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους τουρκοκυπρίους αποφασίστηκε επί προεδρίας Τάσσου Παπαδόπουλου όπως είναι επίσης γνωστό ότι "πίεσε" ο Δημήτρης Χριστόφιας για κάτι τέτοιο.

   3ο επίπεδο δεν έχει η ανάρτηση. Τα πράματα δαμέσα λαλούμεν τα απλά, εν έχουμεν "κρυφά μηνύματα".
   Και οι αναρτήσεις μου δεν γίνονται επί σκοπού, γράφω ό,τι μαλακία σκεφτώ, όπως μου κατεβεί και όποιου αρέσει :)

   Διαγραφή
 10. Εντομεταξύ ενα ήθελα να αποφύγω αν γίνεται τον χαρακτηρισμο του φιλοκυβερνητικού για το πρόσωπο μου :]

  Ας πούμε οτι μιλώ σαν ένας Κυπρέος που έζησε μεγάλο διαστημα εκτός Κύπρου, μακρυά που τούντες πολιτικές πελλάρες κ εκατάντησε δυσανεκτηκός :]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα σε βάλουμε μες τους "ανεξάρτητους" :)

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...