Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

Αυκά

Πρέπει να παραδεχτείς ότι δαμέσα έμαθα σου πολλά πράματα.
Όι πως θέλω να το παινευτώ, αλλά εshει θέματα ρε παιδί μου που σου έκαμα τέθκιον εμπλουτισμό γνώσεων που  αν ήσουν Ουράνιο, θα ήσουν σε θέση να κάμεις δικές σου πυρηνικές κεφαλές να χτυπήσεις το Ιράν.

Ας πούμεν τα αυκά...

Μα πόσα πράματα σου έμαθα για τα αυκά;

Έμαθα σου πώς να τα κάμνεις cupcakes για να συνοδεύκεις τες καπήρες σου. Θυμάσαι;

Έμαθα σου να μετράς τους ανθρώπους που ζουν με λλιόττερα που 1 ευρώ την ημέρα. Θυμάσαι;

Έμαθα σου πως κάπου, 3 αυκά στοιχίζουν 100 δισεκατομμύρια! Θυμάσαι;

Έμαθα σε να τηανίζεις αυκά. Θυμάσαι;

Έμαθα σε να βράζεις αυκά. Θυμάσαι;

Έμαθα σε να κάμνεις ομελέτες. Θυμάσαι;

Έμαθα σε πώς έναν αυκόν δείχνει σου το τί σκέφτεται για σένα μια γυναίκα. Θυμάσαι;

Ναι ναι ξέρω, μάσσιαλλα για γνώσεις!

Τζι αν νομίζεις ότι το θέμαν αυκόν εξαντλήθηκεν, κλανάσαι κλάνην οικτράν!

Δώκε βάσην τζαι σήμερα θα σου μάθω ακόμα κάτι...

Θα σου μάθω έναν τρόπον για να μαειρεύκεις τα αυκά, που θα γλείφεις τζαι τα δαχτύλια σου. Η μέθοδος παρασκευής έρχεται από τη Μέκκα της γαστρονομίας. Την Κίνα.

Στα κινέζικα ονομάζουν τα 童子尿煮鸡蛋 ή tong zi dan. Στα εγγλέζικα ονομάζουν τα Virgin boy eggs.

Τί εννοείς dafuq am I talking about? Άφησμε να σου εξηγήσω σιόρ!

Που λες...

Πρόκειται για μιαν παραδοσιακή συνταγή αυκών στην πόλη Dongyang της Κίνας. Στη συγκεκριμένη πόλη, παρασκευάζουν τούτου του είδους τα αυκά εδώ και αιώνες τζαι μάλιστα αποκαλούν τη μεθοδολογία τους "local intangible cultural heritage".

Με απλά λόγια, πρόκειται για αυκά τα οποία εν βρασμένα μέσα σε ούρα παρθένων αγοριών, ηλικίας συνήθως κάτω των 10 ετών.

Πόμεινε! Πού πάεις; Εν ετέλειωσα ακόμα!

Ειδικά δοχεία τζαι σίκλες τοποθετούνται που διάφορους σε δημοτικά σχολεία της πόλης για τη συλλογή των ούρων των αγοριών.




Οι παρασκευαστές χρησιμοποιούν τα ούρα για να χογλάσουν τα αυκά που θα πουλήσουν στη συνέχεια (τα συγκεκριμένα αυκά πωλούνται στη διπλάσια τιμή από τα κανονικά βραστά αυκά). Υποστηρίζουν μάλιστα ότι έχουν εξαιρετικά ευεργετικά αποτελέσματα για τον οργανισμό τζίνου που τα καταναλώνει!


Χρειάζεται σχεδόν μιαν ολόκληρη ημέρα να ετοιμαστούν τα συγκεκριμένα αυκά. Αρχικά, τα αυκά τοποθετούνται μες τη μαείρισσα με τα ούρα που εσυλλέξαν που τα αγόρια τζαι χογλούσιν. Άμαν χογλάσουν καλά-καλά τζαι γινούν σφικτά πέτρα, σπάζουν τα τσόφλια ή μοιράζουν τα που τη μέση τζαι συνεχίζουν τζαι βράζουν τα μες τα ούρα για πολλές ώρες ακόμα. Κάθε λλίην ώρα, προσθέτουν ούρα για να μεν λείψουν που τη μαείρισσα.








Έχω σου τζαι βίδεο, κατευθείαν που το Ρέουτερ:





Άτε, μπόναπετίτ...πάω να κατουρήσω!


20 σχόλια:

  1. Άγχος άγχος άγχος ρε παιδί μου, ΑΜΠΑ ΤΖΑΙ λείψει το πισhίν που μες στην κασαρόλλαν..... Εγώ εν γι'αυτόν που παραιτήθηκα. Τζαι σκέφτου εν μας εδιούσαν καν ένα επιδομα βαρέων και ανθυγιεινών για τζείνον ούλλον το άγχος τζαι το σhύψε σηκώθου να κουβαλήσεις τες σίκλες πισhίου.... Άσε, εν ήταν κατάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να πούμεν όμως ότι θέλει πολλήν προσοχήν για να μεν βαρυψηθούν τα αυκά τζαι να αλλοιωθεί η γεύση τζαι το άρωμα τους...

      Διαγραφή
  2. Είδες; τζαι αγωνιά ο Anti-Christos ότι αν πάμε στην Κίνα δεν θα βρίσκει φαί να φάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυκά τζαι νυφφίτσες πας τα κάρβουνα. Χαμηλά λιπαρά τζαι μπόλικη πρωτεΐνη

      Διαγραφή
  3. Είχα τζαι κάτι συναδέλφους πιο ευαίσθητα άτομα ρε παιδί μου, ούτε να φαν ένα πρόγευμα εν εμπορούσαν. Τζείντες καπήρες να μεν προλαβαίνουν να τες χονέψκουν τζαι να κάμνουν εμετό, τάχα εβρώμεν. Εμέναν έτσι πράματα έντζαι επειράζαν με. Έτρωα κανέναν αυκόν (ποτζείνα τα σκάρτα που μας εχαρίζαν τέλος της ημέρας, που τους έλειφκεν το πισhήν) τζι έπιαννα δουλειάν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηντα πάεις να κατουρήσεις με παρθένος είσαι με 10 χρονών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν τζι είπα πως εννα βράσω αυκά...εν τσιάϊν ποννα κάμω...

      Διαγραφή
    2. Αν έφαες παντζιάρκα πάλε κάμε μου τζαι μένα ένα φλυντζάνιν ρε Ινβίκτε. Βάλμου τζαι νακκουρίν μέλι.

      Διαγραφή
    3. Μέλιν εν έχω, να σου βάλω ζάχαρην άχνην;

      Διαγραφή
  5. Ευτυχώς που επρόλαβα (με τόσα λινκς που έβαλες) να φάω το σάντουιτς! Αμάν τζιαι εσύ, να μου χαλάσεις τα αυκά που λατρεύω, και συχνά λαλώ "τα αυκά όπως μου τα μαειρέψεις τρώω τα". Έτο ήβρα τον μόνο τρόπο που εν θα τα έτρωα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Joy, έχω κάτι δίκροκα κόπιασε να σου τα κάμω ομελέτα α λα Moonlight. :p (έχει 15 χρόνια να φάω αυκόν as such)

      Διαγραφή
  6. Ως τζαι τις κατούρες τους θέλουν τες για τα αυκά. Εν πελλοί ρε οι κινέζοι.

    Αυκοσιημομούρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε παρακαλώ! Πόθθεν εις τα πόθθεν έφκαλες έτσι αυθαίρετον συμπέρασμα; τς τς τς

      Διαγραφή
  7. Πρεπει να το εδοκιμασαν τζιαι μεν μη-παρθενο πιshιν τζιαι να το ηβρασιν οτι εν γιαξ. Γιαυτο ρε! Εν εξηγειται διαφορετικα οτι μονο παρθενο θελουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν όπως το κρέας που σκλερινίσκει που κάποιαν ηλικία τζαι μετά. Γείτσες Αχάπαρη!

      Διαγραφή
  8. epeidi llion polla ekalypsete to thema apo gastronomikis skopias, egw tha sxoliasw tes maeirisses pou en mes tes kashies.

    ti ennoeis touton itan?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...