Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

11 μέρη που ΔΕΝ μπορείς να επισκεφτείς

Υπάρχουν κάποια μέρη που απλά ΔΕΝ μπορείς να επισκεφτείς. Είτε γιατί απαγορεύεται εξ' ολοκλήρου για το κοινό, είτε γιατί επιτρέπεται μόνο σε πολύ συγκεκριμένα άτομα. Για να δούμε τη λίστα...

11 - Bohemian Grove
Εξωτερικά, το Bohemian Grove μπορεί να μοιάζει με ένα συνηθισμένο μέρος για κάμπιγκ. Μόνο που αυτό το μέρος για κάμπιγκ είναι αποκλειστικά και μόνο για τους πλουσιότερους και αυτούς που έχουν την περισσότερη επιρροή στον κόσμο. Ο Richard Nixon και ο George Bush ήταν μέλη αυτού του κλειστού κλαμπ ατόμων.

Φήμες λένε ότι το συγκεκριμένο "κλαμπ" είναι αποκλειστικά για άντρες οι οποίοι προβαίνουν σε περίεργα τελετουργικά μπροστά από τη γιγάντια σκαλιστή κουκουβάγια.

10 - Ise Grand Shrine
Υπάρχει στην Ιαπωνία ένα ιερό μέρος το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο από την Αυτοκρατορική Οικογένεια της Ιαπωνίας και υψιλά ιστάμενους ιερωμένους. Το μέρος αυτό είναι γνωστό σαν Ise Grand Shrine.

Το Ιερό υπάρχει από το 4 π.Χ. και είναι αφιερωμένο στην Ιέρεια του Ήλιου, Amaterasu. Από τότε, θεωρείται σαν ένα από τα πιο ιερά μέρη της Ιαπωνίας. Μάλιστα, κάθε 20 χρόνια κατεδαφιζόταν και ξαναχτιζόταν για να συνάδει με την θρησκευτική πεποίθηση της αγνότητας της αναγέννησης.

9 - Club 33
Ναι, ακόμη και στο κυρίως πάρκο της Disneyland, που θεωρείται -κι όχι άδικα- σαν ένας από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς, ένα μέρος είναι απαγορευμένο για το ευρύ κοινό.

Για να έχεις πρόσβαση στο λεγόμενο Club 33, χρειάζεται να πληρώσεις συνδρομή ύψους $11,000, την οποία συνδρομή μάλιστα οφείλεις να ανανεώνεις κάθε χρόνο πληρώνοντας άλλα $4,000! Το Club 33 βρίσκεται δίπλα από το εστιατόριο Blue Bayou Restaurant, στον αριθμό 33 της οδού Royal.

8 - Vatican Secret Archives
Παρόλο που τα αρχεία του Βατικανού μπορούν να ζητηθούν από το κοινό, η πρόσβαση στο αρχείο αυτό καθεαυτό απαγορεύεται. Παρόλα αυτά, η πρόσβαση σε κάποια συγκεκριμένα έγγραφα απαγορεύεται εξολοκήρου, ακόμα κι αν ζητηθούν για ακαδημαϊκούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων εγγράφων τα οποία δεν είναι ακόμη 75 ετών για το λόγο ότι θα διαρρεύσουν διπλωματικές και απόρρητες κρατικές πληροφορίες.

Λέγεται ότι το μυστικό αρχείο του Βατικανού είναι έκτασης 84 χιλιομέτρων.

7 - Coca Cola's Recipe Vault
Όταν το προϊόν σου αποφέρει δισεκατομμύρια κέρδους κάθε χρόνο, το λιγότερο που οφείλεις να κάνεις είναι να διατηρείς το πιο πολύτιμο asset σου σε ένα ατσάλινο φρούριο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τη συνταγή της Coca Cola.

Φήμες λένε ότι ελάχιστα άτομα γνωρίζουν για τη συνταγή και το συγκεκριμένο γκρουπ ατόμων απαγορεύεται να ταξιδεύει μαζί, γιατί μπορεί να υπάρξει κάποιο ατύχημα και να χαθεί για πάντα το μυστικό.

Σήμερα, η συνταγή είναι ασφαλισμένη σε ένα ατσάλινο χρηματοκιβώτιο - φρούριο ύψους 2 μέτρων το οποίο δεν έχει ανοιχτεί ποτέ από το 2011 οπότε και μεταφέρθηκε η συνταγή εκεί.

6 - Room 39
Τη Βόρεια Κορέα είναι ούτως ή άλλως δύσκολο να την επισκεφτεί κάποιος, πόσο μάλλον το περιβόητο Room 39.

Το συγκεκριμένο δωμάτιο είναι δήθεν μια κρατικά ελεγχόμενη μονάδα η οποία έχει ως σκοπό την αντιμετώπιση της εμπορίας ναρκωτικών στη χώρα. Φήμες λένε ότι εκτός από την αντιμετώπιση της εμπορίας ναρκωτικών, χρησιμοποιείται επίσης για οργανωμένη παραχάραξη δολλαρίων και παραγωγή ελεγχόμενων ουσιών για εμπορικούς σκοπούς.

Τα κεφάλαια από αυτές τις δραστηριότητες λέγεται ότι χρηματοδοτούν το πυρηνικό πρόγραμμα της Βορείου Κορέας.

5 - Moscow Metro-2
Το Metro-2 της Ρωσίας λέγεται ότι είναι ένα υπόγειο μετρό, παρόμοιο με εκείνο που είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό, το οποίο δημιουργήθηκε επί Στάλιν με κωδική ονομασία D-6.

Οι υποψίες για το εν λόγω Μετρό εντάθηκαν όταν η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ούτε επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε την ύπαρξή του. Φήμες λένε ότι έχει 4 γραμμές που ενώνουν το Κρεμλίνο με την Έδρα της Ομοσπονδίας, το Κυβερνητικό Αεροδρόμιο και μιαν απομωνομένη υπόγεια πόλη.

4 - Area 51
Αν όχι η πιο διάσημη, η Area 51 στη Νότια Νεβάδα, είναι μια από τις πιο αμφιλεγόμενες κυβερνητικές εγκαταστάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πολλοί πιστεύουν ότι η περιοχή είναι στρατιωτική βάση που χρησιμοποιείται για την κατασκευή εξαιρετικά απόρρητων αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων. Και λόγω του ανεξήγητου απόρρητου της περιοχής, πιστεύεται ότι χρησιμοποιείται επίσης για πειράματα που έχουν να κάνουν με ανεξήγητα φαινόμενα, όπως εξωγήινοι και ΑΤΙΑ.

3 - Mount Weather Emergency Operations Center
Άλλη μία απόρρητη εγκατάσταση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών απαγορευμένη για το κοινό είναι το Mount Weather Emergency Operations Center. Το συγκεκριμένο μέρος λέγεται ότι είναι το τελευταίο καταφύγιο σε περίπτωση εθνικών καταστροφών ή χειρότερα, το τέλος του κόσμου. Και μόνο ελάχιστοι κρατικοί αξιωματούχοι και υψιλά ιστάμενα άτομα έχουν πρόσβαση έτσι κι αλλιώς. Φτιάχτηκε τη δεκαετία του 1950 και παραμένει ενεργή μέχρι σήμερα με αυστηρά απόρρητες δραστηριότητες.

2 - RAF Mentwith Hill
Στη δεύτερη θέση της λίστας είναι το Menwith Hill της RAF, μια Βρετανική στρατιωτική βάση η οποία λέγεται ότι είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός κατασκοπίας ο οποίος χρησιμοποιείται ως σταθμός για διάφορους δορυφόρους που ελέγχονται από τη Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Φήμες λένε ότι περιέχει το μεγαλύτερο και ισχυρότερο σύστημα παρακολούθησης στον κόσμο, το οποίο λειτουργεί μηχανισμό προειδοποίησης πυραυλικών επιθέσεων, παρακολούθηση τηλεπικοινωνιών για τρομοκρατικές συνωμοσίες, συναλλαγές ναρκωτικών αλλά και διπλωματικές πληροφορίες.


1 - Τα drafts του InvictusΣφάλμα: δεν έχετε πρόσβαση στο κείμενο.14 σχόλια:

 1. Στο τελευταίο μονο ενας εχει προσβαση σε αντιθεση με τα αλλα! Επιμορφωτικότατο το ποστ οπως πάντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και απαγορεύεται να ταξιδεύω μόνος μου άμπα τζαι κλέψουν μου το password! :P

   Διαγραφή
 2. το 2 εν τζείνο που εν στο Τρόοδος;! :-)

  για το 1 να τους πεις να σου τα φυλάξουν με το μυστικό της κοκακόλας :Ρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το 2 ΔΕΝ είναι τζείνο που εν στο Τρόοδος! Εν στην Αγγλία

   Τζίνο που εν στο Τρόοδος εν (ίσως) το δεύτερο πιο ισχυρό ραντάρ, κάτι εξίσου φοητσιάρικο :/

   Διαγραφή
 3. για κείνο τηςιαπωνίας έχω να πω ότι βάλλει νερό η κουβέντα. ποιός το έχτιζε κάθε 20 χρόνια? να πιστέψω η αυτοκρατορική οικογένειας οξά οι ι-ερωμένοι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ε όι, ε όι να μεν αναγνωρίζεις ότι μια μικρή διάρρηξη έκαμα σου την?? να μεν το αναγνωρίζεις. Ε όι!!!επληγώθηκα να το ξέρεις!!:)))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγώ γιατί νομίζω τζείνο το 1 εν για σένα που το 'βαλε του στυλ #άσε_μας_Αμαδυαδα_μου;!
   Επιμορφωτικό ποστ. Να δούμε σε πόσα αλλ μέρη εν μπορούμε να πάμε κ εν το ξέρουμε.

   Διαγραφή
 5. Είπα τζιαί εγω, γιατί 11 αφού είδα τα πριν λλίον τζιαιρόν τζιαί ήταν 10 το 11ον που εβρέθηκεν.... εν παίζεσε!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τι έσιει δηλαδή τούτο το club 33 τζιαι θέλει μου τζιαι 11000 ευρά?
  Διότι αν κρίνω που την πόρτα του ενεν τζιαι τίποτε το γουάο. Τζιαι τι εν τζείντο πεθαμενί χρώμα που την έβαψαν? Τστς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έτο αλόπως κάμνεις όργια τζειμέσα με την Μίνι, τον Μίκυ, την ωραία κοιμωμένη, τους 7 νάνους τζιαι η Χιονάτη τραβά με την κάμερα. Λίγο το'χεις; Το πεθαμενί χρώμα, μάλλον εβάλαν το για να περνά απαρατήρητο :-) Η απορεία μου: έσιει τζιάλλα club του είδους τζιαι τζείνο εν ο αριθμός 33; Ινβίκτε έχεις πρόσβαση σε άλλο club τζιαι μόνο για το 33 μας είπες;

   Διαγραφή
  2. Δεν είμαι κλαμπολόγος, δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις. Αν έχετε ερωτήσεις, να μου τες δώκετε γραπτώς και ευχαρίστως να τες απαντήσω

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...