Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

Σώμα μου...


12 σχόλια:

 1. εντυπωσιάστηκα πραγματικά με το humans are the best distance runners in the animal kingdom και το persistence running.
  επίσης σε σχέση με τις εγκυμονούσες εδιάβασα πρόσφατα ότι το ανθρώπινο σώμα μπορεί να αντέξει 4,5 VAS (μονάδα μέτρησης πόνου) πόνο και για να γεννήσει μια Μάνα νοιώθει 5,7 vas πόνο για αρκετές μάλιστα ώρες, αίσθηση που ισοδυναμεί με σπάσιμο 20 οστών συγχρόνως.

  Τέλος κάτι άλλο που διάβασα αλλά δεν ξέρω αν ισχύει είναι ότι τα δάκτυλα του ανθρώπου κόβονται τόσο εύκολα όσο το δάγκωμα ενός καρόττου αλλά ο εγκέφαλος μας δίνει εντολή ότι είναι το δάκτυλο μας συνεπώς εν πρέπει να το φάμε:)))

  υ.γ θα αρχίσω να λούζω τα μαλλιά μου τρεις φορές τη βδομάδα να χάσω κανένα κιλό που τα βακτήρια :))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα εν τζαι σημαίνει ότι τα βακτήρια εν πας τα μαλλιά! Καλάν οκ, ας μεν το γενικεύκουμεν το πράμα...

   Διαγραφή
  2. Είναι αλήθεια. Υπάρχουν φυλές ακόμα και σήμερα, όπως η φυλή των Tarahumara στο Μεξικό, που χρησιμοποιούν την τεχνική του persistence running όπουν κυνηγούν/ιχνηλατούν τα ζώα μέχρι αυτά να εξαντληθούν, πολλές φορές καλύπτωντας αποστάσεις εκατοντάδων μιλίων μέσα σε μερικές μέρες.

   Φυσικά στον σύγχρονο κόσμο δεν υπάρχει αυτή η ανάγκη, για αυτό γίνονται διάφοροι υπερμαραθώνιοι, όπως αυτός του Σύδνευ - Μελβούρνης (544 μίλια). Το ρέκορ κατέχει ένας έλληνας υπερμαραθωνοδρόμος, ο Γιάννης Κούρος. Θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος δρομέας μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο αφού κατέχει πολλά τέτοια ρεκόρ.

   Ένα ωραίο βιβλίο σχετικά με τα πιο πάνω είναι το Born to Run του Christopher McDougall, για όσους πιθανόν να ενδιάφερονται να το διαβάσουν.

   Διαγραφή
  3. Κοίτα να δεις πράγματα που μαθαίνει κανείς μέσα στα μπλόγκς!
   Ευχαριστώ πολύ και τους δυο σας!

   Διαγραφή
 2. άτε να φκερώνουν τα ντραφτς τζιαι επιάν αζαγιές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ώσπου να φκερώσουν τα ντραφτς...ππιιιιιιιιιιιιιιιι

   Διαγραφή
 3. Όλα εντυπωσιακά... εκόλλησα όμως τζιαι εγώ με τα 2 κιλά βακτήρια που κουβαλώ... πέρκι επεθάναν που τις χημειοθεραπείες τουλάχιστον να παρηορκούμαι.. χα χα

  Έκλεισα το αριστερό μου αυτί να ακούσω τη φωνή μου same moment as I was reading... εξακολουθεί να μεν μ΄αρέσκει η φωνή μου... έshει άλλους που διαφωνούν ευτυχώς.

  :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μερικές φορές πάντως εν καλλύττερα να μεν ξέρεις ήνταλος ακούεται η φωνή σου...

   Διαγραφή
  2. @ruth_less
   http://www.youtube.com/watch?v=1OVDQYLhjfg

   Διαγραφή
  3. Μεγάλο θέμα ανοίγεις φίλε/η!
   Μια μέρα να μιλήσουμε και για τούτα...

   Διαγραφή
 4. Eshi kanena pou en edokimase na akousei ti fwni tou opws ton akoun oi alloi?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...