Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

2 χωριά. 2 χώρες. 1 ποτάμι. 1 σχοινί.

Με μια πρώτη ματιά, πολύ δύσκολα θα προσέξεις ότι υπάρχει ένα ατσάλινο καλώδιο που ενώνει το Sanlucar de Guadiana στην Ανδαλουσία της Ισπανίας με το Alcoutim στην Algarve της Πορτογαλίας. Με μήκος πάνω από 720 μέτρα, το μοναδικό στον κόσμο "zip line" που διασχίζει διεθνή σύνορα, μεταφέρει τουρίστες πάνω από τον ποταμό Guadiana με ταχύτητες που κυμαίνονται από 70 μέχρι 80 χιλιώμετρα την ώρα.

Η πλατφόρμα αναχώρησης βρίσκεται στην πλευρά του κάστρου του Sanlúcar de Guadiana, σχεδόν 100 μέτρα πάνω από το ποτάμι. Το σημείο προσγείωσης είναι μόλις 15 μέτρα ύψος στο Alcoutim, δημιουργώντας έτσι μια μέση κλίση 12.47 %, διαδρομή η οποία χρειάζεται λιγότερο από 1 λεπτό για να την ολοκληρώσεις.

Όταν οι επισκέπτες φτάνουν στο Alcoutim, είναι μία ώρα μπροστά λόγω της διαφοράς ώρας μεταξύ των δύο χωρών. Όταν ολοκληρώσουν το ταξίδι τους, οι επισκέπτες επιβιβάζονται σε φέρρυ το οποίο τους μεταφέρει πίσω στην Ισπανία μέσω του ποταμού. Οι επισκέπτες μπορούν να βγάλουν φωτογραφίες, να πάρουν αναμνηστικά ή ακόμα και να ενοικιάσουν κράνη με κάμερες για να βιντεογραφήσουν το ταξίδι τους.Το εν λόγω "zip line" είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία του David Jarman, Άγγλου στην καταγωγή. “Δύο χωριά σε δυο χώρες, με ένα ποτάμι 150 μέτρων στη μέση, το zip line ήταν αρκετά αυτονόητο για μένα,” λέει ο Jarman.Σε μια μέρα με κίνηση, το "zip line" μεταφέρει γύρω στα 25-30 άτομα ανα ώρα, με ένα κόστος 15 ευρώ το άτομο. Το "zip line" λειτουργεί 200 μέρες το χρόνο: κλείνει το δεύτερο μισό του Νοεμβρίου και ανοίγει το δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου.
2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...