Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Ο τάφος στη μέση του δρόμου

Στη μέση του "East County Road 400 South", κοντά στο Amity, στην Πολιτεία της Ιντιάνα στις ΗΠΑ, υπάρχει ένα μικρό κομμάτι γης που μοιράζει στα δύο την άσφαλτο κατά μήκος. Αυτό το κομμάτι γης είναι ο τάφος της Nancy Kerlin Barnett (1793-1831).

Η Nancy Kerlin ήταν 14 ετών όταν παντρεύτηκε τον William Barnett το 1808, και κατοίκησαν σε μια περιοχή που αργότερα θα ονομαζόταν Amity, στην Πολιτεία της Ιντιάνα. Όταν πέθανε το 1831 σε ηλικία 39 ετών, την έθαψαν στην κορυφή ενός μικρού λόφου που αποτελούσε το αγαπημένο της σημείο. Στα επόμενα χρόνια, αρκετοί άλλοι κάτοικοι θάφτηκαν εκεί κι ένα μικρό νεκροταφείο δημιουργήθηκε σιγά-σιγά.


Κοντά στην αλλαγή του αιώνα, αποφασίστηκε από την Κομητεία Johnson, να δημιουργηθεί ένας δρόμος ο οποίος θα περνούσε ακριβώς μέσα από το μικρό νεκροταφείο, πράγμα που σήμαινε ότι οι τάφοι θα έπρεπε να μεταφερθούν αλλού. Ένας από τους γιους της Nancy αρνήθηκε να μετακινήσει τον τάφο της μητέρας του. Μιας και το μικρό νεκροταφείο είχε ήδη αδειάσει από τους υπόλοιπους τάφους, ο εργολάβος του έργου δεν είχε αντίρρηση να αφήσει τον μοναδικό τάφο που είχε απομείνει στη θέση του και να φτιάξει το δρόμο γύρω από αυτόν.Τα προβλήματα εμφανίστηκαν αρκετά χρόνια αργότερα όταν η Κομητεία ήθελε να πλατύνει το δρόμο. Ο τάφος ήταν ακριβώς στη μέση του δρόμου και θα έπρεπε να μετακινηθεί. Αυτή τη φορά, ο Daniel G. Doty, εγγονός της Nancy Barnett, αρνήθηκε τη μετακίνηση του τάφου. Η Κομητεία επέμενε στους σχεδιασμούς της και πίεζε για τη μετακίνηση του τάφου. Ο Daniel Doty πήρε την καραμπίνα του και στάθηκε οπλισμένος μπροστά από τον τάφο της γιαγιάς του.

Κανείς δεν γνωρίζει για πόσο διάστημα παρέμεινε εκεί ο Daniel, αλλά προφανώς η επιμονή κι η άρνησή του ήταν αρκετή για να αναγκάσει την Κομητεία να χωρίσει τις λωρίδες του δρόμου στη μέση και να πλατύνουν τον δρόμο και από τις δύο πλευρές, αφήνοντας ανέπαφο τον τάφο. Μια τσιμεντένια πλάκα τοποθετήθηκε πάνω από τον τάφο για να τον προστατεύει και στις 8 Αυγούστου του 1912, μια ιστορική πινακίδα τοποθετήθηκε στο σημείο.0 Responses

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...